işe başlama telaşı

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.609
598
arkadaşlar,

Pazartesiye yeni bir işe başlayacağım ama yeni işim geçen sene ayrıldığım yerin alt katında aynı binada, aynı yemekhane ve aynı terası kullanıyoruz.
Normalde farklı bir yerde olacaktı ama fiziksel şartlar nedeniyle yeni binada başlayamayacağız.
ve gerçekten tek endişem eski yöneticimle karşılaşıp sitemli bir söz duymaktan çekiniyorum.
epeydir karşılaşmamak için direniyordum, hele ki de arkamdan arkadaşıma söylediğini duyunca kırıldım da.. çalışma şartlarının farkını hiç bilmiyormuş gibi söylemesi baya üzmüştü..

konunun özeti koyu renkli yerler :)

geçen sene çalıştığım iş yerinden yöneticimizin gönlü olmayarak ayrılmıştım.
1 yıl için söz vermiştim, eskiden de yakın tanışıklığımız olan bir kadın kendisi.
sözümde duramamanın mahcubiyeti var elbette, ayrıldığım günden beri bana biraz tavırlı..

ayrıldığım iş yerim ise kendi sektörümle ilgili bir iş yeriydi ama ben kendi işimi yapmıyordum bu çok ağır geliyordu.
Bilmediğim muhasebe ve resmi yazışmaları takip ediyordum.
Mesai saatleri çok sünüyordu, iş yetişsin diye çoğu çoğu geliyor evde yapıyordum.
İlk başta maaşı da sormamıştım tek tecrübe olsun diye düşünmüştüm ama 800 lira gibi çok cüzi bir miktar alıyordum. ve asla o işin hakedişi değildi çalıştıkça farkettim. ayrılacağım döneme yakın yeni nişanlanmıştım, ablam o dönem yeni nişandan ayrılmıştı; eski kayınvalidesiyle birlikte çalışıyorduk ve olabildiğince rahatsız etmişti. derslerime çalışabileceğim zaman olacağının sözünü vermişlerdi, sadece haftada bir saat zar zor vakit buluyordum, o da her hafta değil. psikolojik olarak da yenilenme ihtiyacı hissetmiştim... her sözün, her şeyin ağır geldiği bir dönemdi.

Benim işlerimden çok memnundu, benden önceki iki eleman hiç bir şey yapmamıştı geçmişe dönük çok fazla belge işledim -dosyalar dolusu-, teftiş geçirecekti kurum.
Getir, götür işleri de bana yığılmaya başlayınca vitesten attım.
Yerime yaşı benden büyük iyi bir üniversiteden mezun aklı başında birini tavsiye ettim; kabul edilince de iki hafta işi öğretip ayrıldım.

arkamdan da yakın bir arkadaşıma -yazın geçici olarak bir yerde çalışmıştım- bana söz verdiği süreyi doldurmadı madem çalışacaktı burada çalışsaydı demiş baya bir tavırlı olarak..
ki o çalıştığım yerde hem kendi işimi yapıyordum hem de günde 4 saat, servisle gidip geliyordum.
yani fazlasıyla konforlu ve maaşı da daha yüksek olarak görev yaptım.

öyle olunca çekiniyorum pazartesi olmasından..

Tedirgin olma, orda kendi işini yapmıyormuşsun, şartları ağırmış , ne zamana kadar hatır gönül için istemediğin ağır bir işte çalışacaktın ki. Kadın sana psikolojik baskı yapıyor, dik dur , üzüldüğünü çekindiğini gördükçe üstüne gelir, takmıyormuş gibi davran. Sen doğru olanı yapıyorsun, hatalı değilsin, o düşünsün boşver

sen 1 sene sözünü tutmamışsın ama onlar da sana verdikleri sözleri tutmamışlar, bu neyin sitemi?
hiç korkma, bırak ne derse desin
eğer yüzüne bir sitemde bulunursa, kibar bir gülümsemeyle "karşılıklı sözlerimizi tutmamış olduk, sitemimiz karşılıklı" de geç, hiç de umursama
iş hayatı hatır gönül işiyle olmaz

Eski işimde dediğiniz durumun benzerini yaşadım. Çalışma şartlarım ağırdı, yeni mezun olmama rağmen uzmanmışım gibi davranılıyor, ağır sorumluluklar yükleniyordu. Ben buna dayanamadım ve işim devam ederken yeni iş aramaya başladım kendime. Bu da sorumlu yöneticinin kulağına gitmiş ve sürekli bana sitemliydi. Milletin içinde "Astoria duyduğuma göre bizden memnun değilmişsin hehehe"den tutun da "Herkesin kaldırabileceği işler değil bunlar tabi herkes yapamaz" tarzı hakarete vardıran sözlere kadar sarf etti. Hiç tınmadım, daha uygun ve güzel yeni işimi bulunca gayet rahat istifamı da sundum. En son ayrılırken arkamdan hala neden işi istemediğimi sorguluyordu. Bir gün başka bir ortamda karşılaştık, beni görmezden geldi. Ben de onu. Önemsemeyin hiç, profesyonel olmanız lazım. Duygusal olursanız sömüren de çok olur.

800 mu
O ne ayol
Kan emici menapoz teyzelerden biri herhalde bu kadin
Hic gerilme
Hayirli olsun isin ...

Az parayla çok iş yaptırmaya çalışan eski patrondan cekineceginiz birşey olmamalı

Gördüğünuzde selam verin sitem ederse hem daha iyi şartlar hem daha iyi maaş hemde asıl isim olan görevi yaptığım için mi bu siteminiz halbuki ben daha iyi şartlara gelmiş biri için sevinirim Diyebilmelisiniz...

Bende aynı binada alt katında aynı sene içerisinde ise başladığım zaman eski patronum önce sitem etti sonra yeni patronunun yanına gelip beni onun yanında ise başlamam için ikna edeceğini söylemiş
Yeni patronum bana bunu söyleyip kabul edecek misin yoksa dedi
Patronlar arası paylaşılamayan çalışan oluvermenin gururu yeni patronum sırf gitmeyeyim diye maaşımı arttirmasiyla neticelenmisti :)

İş hayatı bu kendinizi düşünceksiniz tabi

800 liraya kapinin onune cikmam ben sen fazla mesai yapıp evde de calismissin. Asgari bile degil. Telaslik hicbir durum yok ise girecek olani bulup çıkmışken hem de.

Hayırlı uğurlu olsun yeni işin canım.
Allahım yolunu ve şansını açık etsin inşallah.

teşekkür ederim inşallah..:)

sadece yaz dönemi için bir iş aslında bu ama gelecek dönem için çok dua istiyorum özellikle senden..

eylülde çok güzel bir işim olsun da artık rahatça evlenebilelim.. süre uzadıkça sıkıntılar büyüyor..

800 mu
O ne ayol
Kan emici menapoz teyzelerden biri herhalde bu kadin
Hic gerilme
Hayirli olsun isin ...

aslında üsret noktasını o değil bir üst kurul belirliyordu, sigortam falan tam yatıyordu bir şekilde denedim ama ne maddi olarak ne de manevi olarak tatmin olamayınca işten ayrılmıştım.

haklısın ya bir de ben kendime yeni işi direk bulmadım.
yerime yeni birisini bulur bulmaz ayrılmıştım.
iş teklifi sonradan gelmişti.

ayy ne güzel olmuş çekişmeleri size yaramış :))

800 liraya kapinin onune cikmam ben sen fazla mesai yapıp evde de calismissin. Asgari bile degil. Telaslik hicbir durum yok ise girecek olani bulup çıkmışken hem de.

teşekkür ederim.
gerçekten insanlar bazen tavırlarıyla baskı altına alabiliyorlar..
burası tazelenmek için iyi oluyor..

Canımıniçi,
istediğin dua olsun,her türlü okurum,yeter ki Rabbim hayırlısıyla,güzellikle kabul etsin inşallah.
Güzel bir işin,güzel bir evliliğin,güzel bir hayatın olsun inşallah.
Allahım doğrunun ve iyinin yanındadır biliyorsun,inşallah bir an önce açılır kapılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…