İşe başlamak?

yorgun_86

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2012
492
393
333
Mrb kk sakinleri
Oğlum 4aylık oldu .Öğretmenim doğum iznim çarşamba günü bitiyor.Rapor alma hakkım var ama eşim rapor işine sıcak bakmıyor.Çünkü çalışmadan para almanın adil olmayacağını düşünüyor.Annem bakacak bebeğime.Anasınıfı öğretmeniyim okulum yarım gün.Ücretsiz izim hakkım var ama ev kredimiz olduğu için alamıyorum.Sizler kac aylıklen bıraktınız bebişleri?
Ne yapsam bilemedim?
Ücretsiz izin alıp dişimizi sıkıp idare mi etsek
Yoksa bismillah deyip başlasam mı?

Benim kredi borcum falan yoktu, 2 yıl izin almıştım. Durumunuza göre karar verin. Yarım gün çalışmak iyi fikir gibi. Hem de anneniz bakacakmış...

hem yarım gün çalışacaksın hem de bakacak kişi annen. ben olsam başlardım bu durumda.

ben ücretsiz izne ayrılacağım çünkü sabah 7de evden çıkıp 6 da dönebiliyorum, anne kv yada dıdısının dıdısı da olsa tek bir akrabamız yok burda, süt izni de 1.5 saate düşmüş ki doğurduysan çalışmayacaksın demek oluyor bu...

Yarim gun hakkim olsa donerdim,ayrildim o yuzden.

rapor işine sıcak bakmadığı için eşinize bir teşekkürü borç biliyorum.
maddi olarak ihtiyaç varsa bence çalışma durumunuz çok güzel. yarım gün bir de anne bakacak kesinlikle işe başlamalısınız.
ben oğlum 3,5 aylıkken işe başlamıştım. çocuklar daha kolay adapte oluyorlar annenin çalıştığına. ne kadar geç bırakırsanız o kadar sorun oluyor.

Bir süre yarım gün sonrasında da sğt izni hakkınız var idare edilebilir bence.
Keşkr yıllık izniniz olsaydı öğretmenlerde yok maalesef.
Eşinizi gönülden tebrik ettim helal olsun.
Çok ufak diyorsanız en azından 1 yıllık ücretsiz izin alın, madden sarsılmayacaksanız.

4 aylıkken basladım ben de.
Keşke sizin gibi yarım gün calısabilseydim en azından.
Tek kolaylığı su oldu anneanneye cabuk alıstı, hic zorluk cıkarmadı.
İşe baslamak da bana cok iyi gelmişti.

En azindan ilk yil ucretsiz izin alin bence. Sonraki yil bebeginizle devam edersiniz.

4 aylık bir bebek ciddi nedenler olmadığı sürece annesinden ayrılmamalı bence. Öğretmen olmanım ve yarım gün çalışman bir avantaj tabiki en azından birkaç ay daha sen baksan. 2. Dönem başlasan çalışmaya?

Yarim gunmus tam ideal bence, maddi manevi. Hem de annen bakacak. Dusunmen hata.

yarım gün ve annen bakacak

ilk başta biraz alışmak zor olur ama alışınca ikiniz için de iyi olur

hem senin hayatın da düzenli olur hem bebişin hayatı da

3,5 aylıkken haftada 6 gün 11 saat bakıcıya bıraktım oğlumu

hiç pişman olmadım

Ben oglum 8 haftalikken basladim.
Borcum falan da yoktu.
Ama bu sureyi uzatirsam ise donerken oglumun cok sorun yasayacagini biliyordum.
Burda da cok konusu oldu bebegim bensiz durmuyor baskasina alismiyor bakiciyla yemek yemiyor gibi. Bence donecekseniz hemen donun.
Hele ki borc varsa ve yarim gun calisacaksaniz hemen baslayin. Anneniz bakacakmis zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…