İlkokul öğretmeniyim. Baskıcı, otoriter,ayrımcı, mobingçi vs müdürle çalışıyoruz. Adam sık sık soruşturma geçiriyor, hakkında davalar açılıyor.
İçimizden biri bu yıl aldığı sınıfta çocuklara şiddet uyguladığı ve camdan aşağı atmakla tehdit ettiği için cimere şikayet edildi. Eden Veli'nin çocuğu da sınıfın zor çocuğu. Her sınıfta olan o zor çocuklardan biri.
Arkadaş savunma yazıp bir hafta rapor aldı, o çocuk varsa ben yokum deyip gitti. Bir hafta içinde çocuk gönderilrmeyince kadın ücretsiz izin aldı,bşr hafta oldu. Müdür bunun üzerine planlı programlı şekilde velileri de ayaklandırarak, rehberliği de köşeye sıkıştırarak o çocuğun sınıfının değişmesini sağladı ve çocuk bana geldi.Çocuk için değil de o kadını tutmak için bir başkasının sınıfına çocuk yollama haksızlığını hazmedemiyorum. Şikayet etmek istiyorum ilk defa bir iş ortağımı. Bu konuda her şeyi ispatlanamaz şekilde yasal zemine oturtmuştur bu konudan şikayet etsem bişey kazanamam fakat geçen gün bir toplantı yapıp herkess göz, dağı verdi. Koruduğu öğretmenin yine okuldan öğretmen olan eşi toplantıda okul öğretmenlerinden birkaç kişiye isim vermeden hakaret etti ve müdür buna sessiz kaldı. Bu noktayı şikayet edip öç almak istiyorum. Sizce işe yarar mı?
Bu arada benim oğlum da benimle aynı okulda. Onun için yaptığım sınıf değişikliği onayını iptal etti rehberlik sırf müdüre güya koz vermemek için. Çocuğumu da harcadılar yani. İçim içime sığmıyor.
Sizce ne / neler yapmak lazım?