Ise donmek bebbek ?

_sushico_

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2010
1.712
1.194
333
38
Merhaba kizlar, zirt pirt konu açıyorum kafam cok karişik. 2.5 aylik bir oglusum var. Onceden 7 sene havacilik yaptim 1.5 senedir de yon asistaniyum, normalde bebekten sonra ise dönmeyecektim. Ama evde cok bunaldim. Surekli evde olma fikrine alışamıyorum. Yöneticim aradi sana 3 ay daha izin verelim diye. Ozaman oglum 6 aylik olacak. Bakıcıya bırakmam gerekecek arada kayinvaldem gelip kontrol edebilir. Maddi acidan zorunlu degilim buarada. Ama ileride pişman olmaktan korkuyorum. Oglumu bırakma fikride zor geliyor. Isini birakan varmi ? Mutlumusunuz? Neler yasadiniz ?

6 aylık olunca dönme imkanı güzel

Çalışma saatlerimiz Nasıl

Bakıcı vs bir araştırın
Sabah 8 aksam 17.30. Karar verdikten sonra araştıracağım. Bebegim cok fazla emiyoe en cok kafama o takılıyor suan. Ben yokken memeden uzak olacak.

Sabah 8 aksam 17.30. Karar verdikten sonra araştıracağım. Bebegim cok fazla emiyoe en cok kafama o takılıyor suan. Ben yokken memeden uzak olacak.

Oğlum 3,5 aylıkken işe döndüm

Sabah 8 de çıkıp akşsm 19 da geldim

Cumartesi dahil

30 ay emdi

Hiç emme sıkıntısı olmadı işte iken sağdım ertesi gün içti vs

Ç
Maşallah size. Peki calismak iyi geldi mi ? Yani zor oldu mu?

Ben hiç işe dönmemeyi düşünmedim

Çocuğuma da şirketten bulduğum bakıcı baktı

Çok fazla da dert etmedim ama eve geldiğim anda her anımı bebeğe ayırdım yemek yediğim tabağı bile mutfağa götürmedim

doğumdan sonra 1,5 yıl çalışmadım. Ama çok zor geçti evde inanılmaz sıkıldım şubat olsun da işe başlıyım diye gün saymıştım. Yani evde durmaya dayanamayanlardansanız benim gibi, başlayın derim. Zira ben eşime sarıyordum artık. İşe başladım huzur geldi evimize :KK48: ikinci çocukta bu kadar izin almayı düşünmüyorum açıkçası.

doğumdan sonra 1,5 yıl çalışmadım. Ama çok zor geçti evde inanılmaz sıkıldım şubat olsun da işe başlıyım diye gün saymıştım. Yani evde durmaya dayanamayanlardansanız benim gibi, başlayın derim. Zira ben eşime sarıyordum artık. İşe başladım huzur geldi evimize :KK48: ikinci çocukta bu kadar izin almayı düşünmüyorum açıkçası.
Ebet bende esime sarıyorum bazen. Lohusayken özellikle cok kötüydüm. Ama bir yandan da korkuyorum bakıcı olayından. Isimden memnun değildim aslında yani sartlar iyiydi ama havaciliktan geldiğim icin tarama falan yaptiriyorlardi. Arada önemli isler oluyordu onun disinda bilet al otel ayarla vb. Umarim dogru karar veririm, hic dönmeyi dusunmezken ay basinda cikisimi verceklerdi ama 3 ay ücretsiz izin verelim deyince kafam karisti cunku daha dun ağlıyordum artik hep boylemo olcak diye🤣

Bu konuda herkesin görüşü farklıdır, ama ben 3 yaşındaki oğlumu henüz tam gün krese bırakıp çalışamıyorum...

Onu arkamda bırakıp çalışma fikri beni mutlu da etmiyor.
Başka yerde uyuması uyanması, yemesi içmesi tüm gününü kreste geçirmesi bana henüz sıcak gelemedi bir türlü..
Niyet ediyorum, beraber okullarda bakıyoruz..
Neresinden tutsam içime sinmiyor..
6 ay vs benim için imkansiz..

Bu arada hiç pişman olmadım asla, ama dediğim gibi herkesin ruh hali, maddi manevi içinde bulunduğu şartlara göre değişir bu..

Hayırlısı olsun inşallah sizin icin.

Bu konuda herkesin görüşü farklıdır, ama ben 3 yaşındaki oğlumu henüz tam gün krese bırakıp çalışamıyorum...

Onu arkamda bırakıp çalışma fikri beni mutlu da etmiyor.
Başka yerde uyuması uyanması, yemesi içmesi tüm gününü kreste geçirmesi bana henüz sıcak gelemedi bir türlü..
Niyet ediyorum, beraber okullarda bakıyoruz..
Neresinden tutsam içime sinmiyor..
6 ay vs benim için imkansiz..

Bu arada hiç pişman olmadım asla, ama dediğim gibi herkesin ruh hali, maddi manevi içinde bulunduğu şartlara göre değişir bu..

Hayırlısı olsun inşallah sizin icin.
Simdi kucagimda uyuyor ona bakarken birakma fikri icimi sizlatiyor ama lohusaligimimcok agir gecirdim yeni kendime geliyorum, belki birakamayacagim inanin kafam okadar karışık ki. Bana gulmeye basladi takip ediyor gozleri parlıyor, ozaman asla birakamam diyorum. Sonra evde bunalıyorum cok fazla calismaliyim.diyorum. Belkide 1 sene beklemeliyim bilmiyorum.. ins Allah dogru karar vermemi nasipnetsin

Simdi kucagimda uyuyor ona bakarken birakma fikri icimi sizlatiyor ama lohusaligimimcok agir gecirdim yeni kendime geliyorum, belki birakamayacagim inanin kafam okadar karışık ki. Bana gulmeye basladi takip ediyor gozleri parlıyor, ozaman asla birakamam diyorum. Sonra evde bunalıyorum cok fazla calismaliyim.diyorum. Belkide 1 sene beklemeliyim bilmiyorum.. ins Allah dogru karar vermemi nasipnetsin
1 sene beklesen gene bakıcıya vermeyecekmisin veya kreşe ne farkı var ki 6aylıkla 1yasın da bırakmanın

6 aylıkken nasıl bırakabiliyorsunuz ben anlamadım .Benimde üç buçuk aylık bebegim var ve hamilelik sürecimde çalışmadan geçti çünkü inanılmaz mide bulantılarım vardı .Evet bende sıkılıyorum ama benim sıkılmam arkadassizim ve istediğim gibi eskisi gibi para harcaamıyorum tabi bu canımı sıkıyor .Ama istediğim kadar parasız olayım 6 aylık bakıcıya bırakamam içim elvermez sizin imkanınız var ve sıkılıyorum diyorsunuz bence şımarıklık ediyorsunuz !

Ebet bende esime sarıyorum bazen. Lohusayken özellikle cok kötüydüm. Ama bir yandan da korkuyorum bakıcı olayından. Isimden memnun değildim aslında yani sartlar iyiydi ama havaciliktan geldiğim icin tarama falan yaptiriyorlardi. Arada önemli isler oluyordu onun disinda bilet al otel ayarla vb. Umarim dogru karar veririm, hic dönmeyi dusunmezken ay basinda cikisimi verceklerdi ama 3 ay ücretsiz izin verelim deyince kafam karisti cunku daha dun ağlıyordum artik hep boylemo olcak diye🤣

Bakıcı olayını bilemicem bizimkine babaanne baktı. En azından işe gidince modun değişiyor evden dışarı çıkmış, kendin için birşeyler yapmış oluyorsun. Ben memnunum çalışma hayatına döndüğüm için. Hayırlısı olsun sizin için de :KK200:

Bir bebeğin bakıcıya veya başkasına değil anneye ihtiyacı var.Maddi olarak yetiyorsanız, evde bunalıp çocuğuma patlamam diyorsan ve tekrar donme konusunda cok zorlamayacak bir isin varsa ara ver derim. Emin ol ilerde iyiki dersin.
Yaklasik 3 senedir evdeyim,bazen aşırı yoruluyorum, deli gibi bir istek geliyor donsem mi diyorum. Sonra aksam 7 bucukta evde olacagim, cocuklar tüm gün ne yapacaklar mutsuz olacaklar diyorum vazgeçiyorum. Inşallah 4 yaş sonrası döneceğim. Keşke ilkinde de öyle yapsaydim ama vardır bir hayır.

Merhaba kizlar, zirt pirt konu açıyorum kafam cok karişik. 2.5 aylik bir oglusum var. Onceden 7 sene havacilik yaptim 1.5 senedir de yon asistaniyum, normalde bebekten sonra ise dönmeyecektim. Ama evde cok bunaldim. Surekli evde olma fikrine alışamıyorum. Yöneticim aradi sana 3 ay daha izin verelim diye. Ozaman oglum 6 aylik olacak. Bakıcıya bırakmam gerekecek arada kayinvaldem gelip kontrol edebilir. Maddi acidan zorunlu degilim buarada. Ama ileride pişman olmaktan korkuyorum. Oglumu bırakma fikride zor geliyor. Isini birakan varmi ? Mutlumusunuz? Neler yasadiniz ?
Bence bırakma. Şu an sana çok ihtiyacı var.

İlk başlarda çok üzülüyodum bebeğimle vakit geçiremiyorum diye keşke çalışmak zorunda kalmasam da evde bebeğimle vakit geçirsem diye düşünüyordum.Bu konuyuda bebekli çalışmayı bırakan arkadaşlarımla paylaştığımda saçmalama tabiki çalış evde durup napıcaksın diyorlardı sonra bende anladımki insan evde çok bunalıyor,işte en azından nefes alıyorsunuz,insan görüyorsunuz evde sürekli ayı şeyler çok bunaltıcı

6 aylıkken nasıl bırakabiliyorsunuz ben anlamadım .Benimde üç buçuk aylık bebegim var ve hamilelik sürecimde çalışmadan geçti çünkü inanılmaz mide bulantılarım vardı .Evet bende sıkılıyorum ama benim sıkılmam arkadassizim ve istediğim gibi eskisi gibi para harcaamıyorum tabi bu canımı sıkıyor .Ama istediğim kadar parasız olayım 6 aylık bakıcıya bırakamam içim elvermez sizin imkanınız var ve sıkılıyorum diyorsunuz bence şımarıklık ediyorsunuz !
Ne alaka sımarıklıkla herşey para mı kazanmak demek ?
Anne olunca kadınlık veya yasadıgı hayat sona mı eriyor
Kendini dört duvar arasında cocuguna adayınca cok mu mutlu veya verimli bi anne olucak ? Belki depresyona giricek,belki sıkıntıdan cocuguna kendine evliliğine psikolojik olarak bile olsa zarar vericek vs
Suanda maddi imkanı olabilir ama cocugunun daha iyi bi gelecegi olması icin bile calısmak istiyor olabilir
Sizin iciniz elvermez baskasının verir bu onu sımarık yapmaz bunun bi kaidesi kıstası kuralı olamaz herkesin hayatı hayat görüşü birbirinden farklıdır fikrinizi belirtin elbette kendinizde en mükemmel anne olun ama baskalarına hakaret etmeden biraz saygı duyun

Annelik bu yüzden zor.
Benim de üç evladım var. Onları büyütmek için her şeyi erteledim. Pişman değilim.
İşin komiği üç çocuğa rağmen evde sıkılıyorum çünkü ev işlerini hiçbir zaman sevmedim.
Maddi yönden rahat olsaydım, ev işi için kadın tutardım.
Ben de aracımızla çocuklarla fink atardım.

Hayaller, hayatlar :)

Back
X