Işe dönmelimiyim???

Sizi anlıyorum. Ben de 27 aylık ikizlerimii bırakacağım. Üstelik öğretmenim çalışma şartları çok daha iyi ama Anne yüreği işte zaman zaman nasıl olacak diye düşünüyorum. Üstelik ilk tecrübem de değil.

Tabii dışarıdan baktığımızda ise durum çok farklı .Yani biraz objektif ve gerçekçi olmak lazım şu hayatta çalışmamız lazım hayatım pahalılığını geçtim hayatımızda Hiçbir şeyin garantisi yok. Allah muhafaza ölüm var boşanma var kadın çalışmak zorunda.

Sizde epey Ücretsiz izin almışsınız benim gibi hem de anneniz bırakacak tabii ki de çalışın derim.

Bu arada @derin sularda çocuk konularındaki yorumlarinizi çok beğeniyorum. Sanırım sizin alaniniz. Tebrik ederim
Burdan objektif ve gercekci yorumlar gelecegi icin buraya yazdim acikcasi kararsizligimi tesekkur ederim

bazen insanın kendi durumuna bakınca gözü kör oluyor sanırım
tek maaş 2500
ev kira
borç var
çocuk var
çocuk 2 yaşına gelecek, ananne bakacak

e bi zahmet çalışın yani.

banka dediğiniz hafta sonu tatil. hafta içi de 10a kadar çalışmıyosunuz sonuçta.

bazen insanın kendi durumuna bakınca gözü kör oluyor sanırım
tek maaş 2500
ev kira
borç var
çocuk var
çocuk 2 yaşına gelecek, ananne bakacak

e bi zahmet çalışın yani.

banka dediğiniz hafta sonu tatil. hafta içi de 10a kadar çalışmıyosunuz sonuçta.
Insan basjna gelmeyince anlamiyor anne ise gitme diye aglayan bi cocuk gorunce sizin givi düşünemiyor insan

Insan basjna gelmeyince anlamiyor anne ise gitme diye aglayan bi cocuk gorunce sizin givi düşünemiyor insan

çocuk zaten 4 yaşına gelince kreşe vs gidecek. o satten sonra 4 senedir işsiz olacaksınız ve iş bulma ihtimaliniz azalacak, işe dönmek daha zor gelecek.

2 yıl çocuğunuzun yanında durmuş olmanız ne kadar güzel... ben o kadar kalmayacağım muhtemelen. Ben de işe dönmeniz taraftarıyım. Çocuk psikiyatristleri bildiğim kadarıyla 3 yıl öneriyor.. en az 2 yıl..

Bence de işe dönün..
Eğer çocuğunuza anneniz bakmayacak olsaydı iyi güvenilir bir bakıcı bulana kadar bekleyin derdim ama çocuğunuza anneniz bakacak ise bence gözünüz arkada kalmaz.
Ben bir de şu acıdan bakıyorum. Eğer diyelim bir çocuk daha istediniz, bankada çalıştığınız için çok büyük ihtimal özel sağlık sigortanız vardır.Para vermeden veya çok cüzi bir ücret vererek (Bildiğim kadarıyla çoğu banka yüzde 80 sağlık giderlerini karşılıyor) muayene, kontrol, doğum olabilir diye düşünüyorum.
Özel sağlık sigortası büyük nimet,bence o hakkınızı kaybetmeyin..:cool:

Arkadaslar bebegim 2 yasini oldurunca ise donmeli miyim cok kararsizim. Bankada calisiyorum ve calisma saatlerimiz cok uzun cocuguma kendi annem bakacak ise dönersem. Ama ne olursa olsun cocuguma kendim bakmak istiyorum ama borcumuz var evimiz kira ve esimin maasi 2500 tl anca bizi gecindirmeye yetiyor. Bir yandan azda kazanc olsa cocugumla kalmaliyim diyorum. Bir yandanda ona daha rahat bir hayat surdurebilmek icin calismaliyim diyorum. Siz olsaniz ne yapardiniz ve calisan anneler zorlaniyor musunuz fkkirlerinize ihtiyacim var.
Yine de gecinebiliyorsanız gecım sıkıntısı cekip aile ilişkileriniz sarsılmayacaksa cocugunuzu kendiniz buyutun derim ben. Ama tabi ki aile durumunuzu maddi durumunuzu siz daha iyi bilirsiniz

Arkadaslar bebegim 2 yasini oldurunca ise donmeli miyim cok kararsizim. Bankada calisiyorum ve calisma saatlerimiz cok uzun cocuguma kendi annem bakacak ise dönersem. Ama ne olursa olsun cocuguma kendim bakmak istiyorum ama borcumuz var evimiz kira ve esimin maasi 2500 tl anca bizi gecindirmeye yetiyor. Bir yandan azda kazanc olsa cocugumla kalmaliyim diyorum. Bir yandanda ona daha rahat bir hayat surdurebilmek icin calismaliyim diyorum. Siz olsaniz ne yapardiniz ve calisan anneler zorlaniyor musunuz fkkirlerinize ihtiyacim var.
ilk yıllar çocuğunun anne kokusuna, ilgisine, sevgisine ihtiyacı var...manevi güzellikler malesesef parayla ölçülemiyor. çocuğun bu yaşları geri gelmiyor, çocuğun maddiyata değil, size ihtiyacı var...para herzaman kazanılır...birkaç yıl daha çocuğunla olmanı tavsiye ederim.

evet çocuğunu bırakıp işe gitmek zor ama bunu çoğu insan yapıyor çünkü yapmak zorundayız.şu an tek çocuk var ve büyüdükçe masraflar katlanarak artıyor.onun geleceği her şeyden daha önemli, çalıştın diye çocuktan kopmuyorsun ki hala kaliteli zaman geçirebilirsin.hem ilerde geri dönmek çok çok zor olacak.bence 2 yaş işe geri dönmen için ideal bir yaş.

Senin calisma sartlarin cok daha zormus. Benim icin de buyuk bir arti çocuğuma biseyler alirken iki kere düşünmemek okul hayatının rahat olmasi kurslara ozel okula rahatca gönderebilmek bunlar benim için tekrar donme sebebi calismayi uretmeyi seviyorum. Dedigin gibi oturup artilarini eksilerini iice dusunmem lazim.
Sakın ama sakın işi bırakmak gibi bir hata yapma asla bırakma işio bebek büyüyecek şimdi hassassin ama emin ol evde kalınca pasiflesiyorsun ev işleri nankör bebeğini buyutursunuz evet ama seninde bir hayatın var maddi manevi çalışmak çok iyi bişeybenim bir mesleğim olsa isim olsa su an 6 aylık bebeğim var hemen işe donerdim

Bence de işe dönün..
Eğer çocuğunuza anneniz bakmayacak olsaydı iyi güvenilir bir bakıcı bulana kadar bekleyin derdim ama çocuğunuza anneniz bakacak ise bence gözünüz arkada kalmaz.
Ben bir de şu acıdan bakıyorum. Eğer diyelim bir çocuk daha istediniz, bankada çalıştığınız için çok büyük ihtimal özel sağlık sigortanız vardır.Para vermeden veya çok cüzi bir ücret vererek (Bildiğim kadarıyla çoğu banka yüzde 80 sağlık giderlerini karşılıyor) muayene, kontrol, doğum olabilir diye düşünüyorum.
Özel sağlık sigortası büyük nimet,bence o hakkınızı kaybetmeyin..:cool:
Ozel saglik sigortası yapıyor evet banka

Cocugunuzu tam gün kreşe verin bence en azindan sosyallesir cocuk. Tam gun calisacaksiniz isten gelip yemek yapacaksiniz belki, sonra cocuk sizi ozleyecek ona vakit ayirmaya calisacaksiniz. Sizin icin cok yipratici bir surec olur diye dusunuyorum

Öncelikle annenizin bakacağı için çok şanslısınız. Bende bankada çalışıyorum kısmi zamanlı çalışmadan çocuğun ilkokula başlayana kadar faydalanabilirsin. Maaşın ve sigortanın 2/3 ü ödeniyor sadece...biz mesaiye kalırken bu uygulamadan yararlanan arkadaşlar evlerine giderdi çünkü ne kadar ekmek o kadar köfte. insan kaynaklarıyla görüş derim. 3 yaşında da kreşe başlar bebiş sende bu zamanda işini kaybetmemiş olursun.

Back
X