Işe dönüş ve bebişimizden ayrılış

61nurcan61

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2011
12
0
36
Trabzon
Merhaba anneşler
bebeğim 5 aylık.4 aylıkken işe başlamak zorunda kaldım,çalışmak zorundayım hayat zor.ben ıstemez mıyım bebeğimin ilklerine şahit olmak.ama hayat şartları zor.ona daha ıyı bır gelecek için tüm cabamız.şanslı yonum bebeğimi annem bakıyor.çok sukur kı gunde 3-4 defa yanına gıdebılıyorum.ama onu hıc paylaşlamıyorum.annem de kayınvaldem de olsa.
Bir iki ay sonra bebeği kayınvaldem bakacak.bakımından yana hiçbir korkum yok.korkum yersız de olabılır ama benden cok onlara alışacak diye korkuyorum.
çunku hep karsısında buyukanneşleri.ilk bebeği¥m her anne gıbı ,çok sevıyporum benı rahatlatın lutfen:20:

Merhaba anneşler
bebeğim 5 aylık.4 aylıkken işe başlamak zorunda kaldım,çalışmak zorundayım hayat zor.ben ıstemez mıyım bebeğimin ilklerine şahit olmak.ama hayat şartları zor.ona daha ıyı bır gelecek için tüm cabamız.şanslı yonum bebeğimi annem bakıyor.çok sukur kı gunde 3-4 defa yanına gıdebılıyorum.ama onu hıc paylaşlamıyorum.annem de kayınvaldem de olsa.
Bir iki ay sonra bebeği kayınvaldem bakacak.bakımından yana hiçbir korkum yok.korkum yersız de olabılır ama benden cok onlara alışacak diye korkuyorum.
çunku hep karsısında buyukanneşleri.ilk bebeği¥m her anne gıbı ,çok sevıyporum benı rahatlatın lutfen:20:

Seni öyle iyi anlıyorumki sanırım işe başlayan her anne de anlar...Ben de dahil çevremde gördüğüm herkes bu korkuyu yaşadı..
Ama inan sen bebeğinle akşamları yeterince ilgilenirsen öyle bir durum olmuyor..Ben de kızım 7 aylıkken işe başladım..Ben de beni unutacak diye çok korktum..İlk günler bana küstü eve ilk geldiğimde sadece emiyor sonra da kucağımda durmuyordu..Ama bu en fazla yarım saat sürüyordu..Sonra şarkılarla oyunlara karşı duramıyor tekrar bana geliyor ve kimseye de gitmiyordu..

Şimdi 1 yaşında hala da böyle..Ama akşamları neredeyse hiçbişi yapmıyorum...Kızım da sağosun gece 11-12den önce uyumuyor evimde eski düzenim kalmadı:(
Ama olsun kızım da ben de birbirimize gün içinde duyduğumuz hasreti giderelim de gerisi boş..

Onlara alışmasına gelince mutlaka alışacak ama kötü değil aksine çok iyi bişe...Bebeğin bakan kişiye düşkün olması iyi bakıldığının sevildiğinin en büyük kanıtı :)
Başlarda zor da gelse bunu kabullenmek ve bebişlerimize bakacak yakınlarımız olduğu için mutlu olmamız gerek.

al benden de o kadar.Ben doğum yapınca işi bıraktım.kızım 1 yasına girecek 20 gun sonra.Şu aralar iş teklifleri geliyor ama ben reddediyorum.Cunki onu cok özleyeceğimi biliyorum.Üstelik benim kız cok kaprisli.1 gun ayrı kalsa yuzune bile bakmıyor insanın.Ne yapcam bilmem.kızımın beni unutmasını istemiyorum.inanırmısınız kızım beni tanımaz diye saçımı bile boyatmıyorum.çoook seviyorum onu.ve herkesten coook kıskanıyorum..

Merhaba Kızlar,

Bende yarın işe başlıyorum. Yaklaşık 1 haftadır işe başlayacağım günü düşünerek ağlıyordum. bugün sanki içimden bir parça kopmuş gibi. Bebeğim daha 4,5 aylık, babaannesi bakacak. Onu bırakıp gideceğim için kendimi suçlu hissediyorum. Yarın nasıl geçecek bilemiyorum. Gerçekten çok zoooooor bir durum. Allah yardımcımız olsun.

ilk bebeğimde işe başlama öncesi depresyona girip çok ağlamıştım , çok zor gelmişti ama çok kısa zamanda atlattım bunu. bu sefer yine 4 aylıkken oğlum göreve başlayacağım ama haftada 2 tam gün olacak , derslerim öyle yani. umarım aynı psikolojiye girmem gerçi insanın içinin acımaması mümkün değil:(

canım yaa üzüldüm bak şimdi ama o daha cok küçük anlamaz ki kızmadan üzülme canım düzelir inş.

yaaa anlıyo sanki bakıp bakıp dudagını büzüp aglıyo sonra eve gelince böle kafasını gögsüme bastırıyo gözümün içine bakıo wc ye bile gitmke için birine versem yırtıyo kendini

konuyla pek alakası yok ama tarih olarak en yakın konu bu var ve çalışıyorsunuz anladığım kadarıyla. Ya sevabına bana şu doğum parasını nasıl ve ne zaman ne kadar olarak alabildiniz bi yazıverin nolur. Acayip sıkışık durumdayız, benim baktıracak kimsem yok mecburen doğumdan sonra işi bırakıcam. Nasıl aldınız bi açıklayıverin ?

konuyla pek alakası yok ama tarih olarak en yakın konu bu var ve çalışıyorsunuz anladığım kadarıyla. Ya sevabına bana şu doğum parasını nasıl ve ne zaman ne kadar olarak alabildiniz bi yazıverin nolur. Acayip sıkışık durumdayız, benim baktıracak kimsem yok mecburen doğumdan sonra işi bırakıcam. Nasıl aldınız bi açıklayıverin ?

bende 1 ay oldu alamadım bu hafta ssk yı aradım hatırlattım işe yarıyor sende aramalısın cnm

ya malesef bende 18 gün sonra işe dönücem ve bebişim daha 3 aylık çok üzülüyorum:(doğum öncesi raporumukullanmak zorunda kalmasaydım böyle olmazdı:(

Merhaba anneşler
çunku hep karsısında buyukanneşleri.ilk bebeği¥m her anne gıbı ,çok sevıyporum benı rahatlatın lutfen:KK20:
ben de çok korkuyorum düşündükçe ağlayasım geliyor

Emzirme parası (149 TL) doğumdan hemen bir kaç gün sonra yatıyor herhangi bir müracaatta gerek yok.
Doğum parası (ilk çocuk için 300 TL) için sizin kaymakamlıklarda yada nüfusta yer alan sosyal yardım masasına başvurmanız lazım talepten sonraki ayın 15inden sonra yatıyor

Back
X