• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşe girme

Yasmnnn0066

Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2016
110
129
18
34
İyi akşamlar herkese.günlerdir kafamı kurcalayan bir konu var öyle ki uyku uyuyamaz oldum.2 gün önce işe başladım bir kolejde.kolejin muhasebecisi olacaktım. İşe girerken ne iş sözleşmesi imzaladık ne başka bir şey yani anlayacağınız çalıştığıma dair bir imza atmadım.fotoğraf filan da istemediler.nüfus cüzdanı fotokopisi ve diploma fotokopisi yeterli dediler ben sağlık raporu ikametgah filan da götürdüm aldı müdür ama teslim ettiğini düşünmüyorum.birkaç kez sordum müdürümüze ses tonuyla beni bastırdı burası ticarethane değil okulda böyle oluyo tc no ile sigortan yapılıyo dedi.sigorta yapılsa bile sözleşme imzalamadık.işin kötü yanı başka bir şehre bir aparta yerleşip apartta kalabilmek için 10 aylık senet imzaladım.şimdi size sorum özel okullarda böyle mi oluyo gerçekten yoksa kandırılıyor muyum?yani işe girerken fotoğraf istenmiyor ve sözleşme imzalanmıyor mu?

Özel okulu bilmem ama özel sektörde çoğu yerde sözleşme falan yok tek kimlik fotokobisi ile giriş yapılabiliyo.

Özel okulu bilmem ama özel sektörde çoğu yerde sözleşme falan yok tek kimlik fotokobisi ile giriş yapılabiliyo.
Arkadaşlarım özel sektörde başka işlerde çalıştılar ve hep iş sözleşmesi imzalamışlar sigortayı yaptıysa bile şimdi bakamıyorum 1 ay sonra belli oluyormuş ama sözleşmeye takıldım çık derse bana birkaç ay sonra.bu konuda bir şey biliyor musunuz nasıl oluyor

Okulda olsa normal personel sgk li ,kim yapiyor sgk girislerinin ,
Size sgk dokum belgesi getirip imzalatmalari lazim ,resmi hale gelmesi icin

Sgk olduğu surece sözleşme yapip yapmalari onları baglar..sözleşme yapilsa bile belirsiz sureli yapılacak.. seni cikarmak istediği zaman is hukuku acisindan sözleşme belirsiz sureli oldugundan bunun onemi yok..isten cikarmak istediğinde tazminatını verir gonderir zaten her sekilde

Arkadaşlarım özel sektörde başka işlerde çalıştılar ve hep iş sözleşmesi imzalamışlar sigortayı yaptıysa bile şimdi bakamıyorum 1 ay sonra belli oluyormuş ama sözleşmeye takıldım çık derse bana birkaç ay sonra.bu konuda bir şey biliyor musunuz nasıl oluyor

Valla arkadaşım özel sektörde sözleşmeniz olsa ne olacak ki tamamen işveren taraflı ve istediği zaman cikartabileceği bir sözleşme olacak o nedenle iş sözleşmesine o kadar takılmayın aynı zamandacogu şirkette 3 ay yada 6 ay deneme süresi oluyor
İstenen evraklar genelde standart prosedür gereği oluyor bunu muhasebeci ile değil ik departmanı ile görüşebilirsiniz

Okulda olsa normal personel sgk li ,kim yapiyor sgk girislerinin ,
Size sgk dokum belgesi getirip imzalatmalari lazim ,resmi hale gelmesi icin
Bisey imzalamaya gerek yok..zaten sistemde olmasi yeterli... sadece sen takip et yapilip yapılmadığını o kadar... tc yeterlu sgk girisi için... Sen suan sgk ya bakamazsin ama onlardan istersen sgk girisinin kopyasini verirler sana.

Muhasebeci olarak girceksin az cok bilmen lazim arkdsim. Fotograf genelde istenmez. Eger isyeri personel ozluk dosyasi olusturmuyorsa buna gerek duymuyorlar. Ayrica isyeri bildirgesi duzenlenir sgk olduğun zmn ama bu sende olmaz smmm de olur. Kimlik no ve ev adresin sgk baslamasi icin yeterli bilgiler. Sen gerekn evraklari vermissin. Bir kac hafta sonra kontrol edersin sgk dan belli olur. Baktin giris cikis vs yok bas yaygarayi :KK70:sözleşmeye gelince ozel kurumda ben hic duymadim. Ama okul yapar mi bilemem.

İyi akşamlar herkese.günlerdir kafamı kurcalayan bir konu var öyle ki uyku uyuyamaz oldum.2 gün önce işe başladım bir kolejde.kolejin muhasebecisi olacaktım. İşe girerken ne iş sözleşmesi imzaladık ne başka bir şey yani anlayacağınız çalıştığıma dair bir imza atmadım.fotoğraf filan da istemediler.nüfus cüzdanı fotokopisi ve diploma fotokopisi yeterli dediler ben sağlık raporu ikametgah filan da götürdüm aldı müdür ama teslim ettiğini düşünmüyorum.birkaç kez sordum müdürümüze ses tonuyla beni bastırdı burası ticarethane değil okulda böyle oluyo tc no ile sigortan yapılıyo dedi.sigorta yapılsa bile sözleşme imzalamadık.işin kötü yanı başka bir şehre bir aparta yerleşip apartta kalabilmek için 10 aylık senet imzaladım.şimdi size sorum özel okullarda böyle mi oluyo gerçekten yoksa kandırılıyor muyum?yani işe girerken fotoğraf istenmiyor ve sözleşme imzalanmıyor mu?
Benim bildigim kadariyla ozelde ise girenlerden sabika kaydi ne de isteniyor..sozlesme yapilmamasi neden acaba bu konuda bilgim yok ama dusuncemi soyleyim garantiniz yok..

Yani hiç evrak istemediler işe öyle mi başladınız?
aynen öyle bi tek kimlik fotokopisi verdim . başka hiç birşey yok. maaşımda sigortamda yattı. özeller böyle genelde.
şimdiki iş yerimde ise o kadar çok ayrıntı istedilerki bi gün boyunca komple evrak toparladım

aynen öyle bi tek kimlik fotokopisi verdim . başka hiç birşey yok. maaşımda sigortamda yattı. özeller böyle genelde.
şimdiki iş yerimde ise o kadar çok ayrıntı istedilerki bi gün boyunca komple evrak toparladım
O kadar içim rahatladı ki çok teşekkür ederim.bir de hesap numaramı almadılar müdüre sordum yeni girenlere anlaşmalı bankamızdan kart çıkarcaz pna maaşınız yatacak dedi ama güvenemedim.sizin de mi böyle oldu.kusura bakmayın çok soru sordum :KK45:

O kadar içim rahatladı ki çok teşekkür ederim.bir de hesap numaramı almadılar müdüre sordum yeni girenlere anlaşmalı bankamızdan kart çıkarcaz pna maaşınız yatacak dedi ama güvenemedim.sizin de mi böyle oldu.kusura bakmayın çok soru sordum :KK45:
Özel sektör genelde iş sözleşmesi imzalamaz. Kimlik yeterlidir sigorta baslangıcı icin. Diyelim ki bu süre zarfında sizi işten cıkardılar. İbranamenizi alır aparta gider senedi alırsınız.

benim 2 . haftada mı ne bankaya gönderip hesap açtırtmıştı

Özel sektör genelde iş sözleşmesi imzalamaz. Kimlik yeterlidir sigorta baslangıcı icin. Diyelim ki bu süre zarfında sizi işten cıkardılar. İbranamenizi alır aparta gider senedi alırsınız.
Bu hafta sonuna kadar işten çıkarsam belki senetlerimi alırım ama onun dışında alamam söylediler çünkü çıkmak isterseniz çıkamazsınız dediler

Back
X