• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşe girmeden evlenmek ?

Jareau

Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2018
351
172
23
29
merhaba ablalarım kardeşlerim sizlerin fikirlerine ihtiyacım var sizce bir kadının iş hayatına atılmadan evlenmesi doğru mu ? Diyelim ki üniversite okumuş bir kız işe başlamadan evlenirse ne gibi sıkıntılar olur ? Evleneceği kişinin de işi pek iyi değilse birinin yanında asgari ücretle çalışıyorsa kız da işe girmeden onunla evlenirse sıkıntılar yaşanır mı ? Yanıtlarsanız çok sevinirim

Tabi ki de sorun olur. Once ise gir. Bir gun ayrilmak isterden düşünürsun ama basta calismazsan sonra eve alisir ve evde kalirsin. Yeni evleniyosun. Canin bir seyler almak ister. Calis ve kendi parani kazan. Kocanla ortak hesabiniz olsa da kendine ait para olmasi cok guzel.

Ben okulum bittikten sonra işe girdim çalıştım paramı kazandım ve çok şükür her istediğimi aldım evlenirken. Ne kendi ailemden bi talebim oldu ne de eşimin ailesinden. Herşeyimizi eşimle kendimiz aldık. Kimse de diyemez ki onu bunu biz aldık diye. Eninde sonunda evleneceksiniz zaten.Ben sizin yerinizde olsam çalışır , kendi ayaklarımın üzerinde durur ondan sonra evlenirdim.

pardon? koca kaçıyor mu?
ne olur ben söyleyeyim.
kenarda 5 kuruşun olmadığı için evinin mobilyasından tut da gelinliğine kadar herşeyi almaya ailelerle gidersin. parayı veren düdüğü çalmayı kendine hak göreceği için senin beğendiğin belki içinde kalır, onlarla uzlaşarak birşeyler almak zorunda olursun. uzlaşmazsan laf sokmalar, surat asmalar başlar. ya da kredi çekersin, gezip eğlenecein cicim aylarını borç ödeyerek geçirirsin. ev bile kayınavlidene ya da annene yakın tutulur, çünkü şurası işime yakın şurdan olsun diyebileceğin bir bahanen bile olmaz. bu kez bana 3 geldin ona 5 gittin muhabbeti başlar. ayy haftaiçi çalışıyorum yorgunluktan gelip gidemiyoruz ki bahanen olmaz. kayınvaliden belki temizliğini yapmanı bekler, ee bütün gün oturuyor azıcık yardım etsin der. canın bir akşam dışarıda yemek, bir hafta tatil ister kocan para biriktirelim der. senin ailen bunu yaptı, sen şöyle dedinler konuşulmaya 1 yılı bulmaz başlanır.
karar senin

sakın kendi hayatını garantiye almadan evliliğe kalkışma

asgari ücretle ne yapacaksınız parasızlıktan birbirinizi yersiniz

samanlığın seyran süresi maksimum 6 ay
Ya aslında şuan evlilik falan yok sadece benimle çıkmak istediğini söyledi bende onunla çıkarsam anlaşırsak ve evlenmeye karar verirsek(yaşı 27 ve evliliği düşündüğünü söyledi) asgari ücret alan biriyle nasıl olur diye sizlere sormak istedim biraz fazla ileriyi düşündüm sanırım Hoppa üniversite okudum annem de iş sahibi olmadan evlenme diyor yani onunla sevgili olmamı bile istemiyor evlilik durumu olursa sıkıntı çekersin diyor ailesinin durumu iyi sayılır ama ailesi herşeyimize yardım ederse üzerimizde hak iddia ederler sıkıntı olur mu diye düşündüm

pardon? koca kaçıyor mu?
ne olur ben söyleyeyim.
kenarda 5 kuruşun olmadığı için evinin mobilyasından tut da gelinliğine kadar herşeyi almaya ailelerle gidersin. parayı veren düdüğü çalmayı kendine hak göreceği için senin beğendiğin belki içinde kalır, onlarla uzlaşarak birşeyler almak zorunda olursun. uzlaşmazsan laf sokmalar, surat asmalar başlar. ya da kredi çekersin, gezip eğlenecein cicim aylarını borç ödeyerek geçirirsin. ev bile kayınavlidene ya da annene yakın tutulur, çünkü şurası işime yakın şurdan olsun diyebileceğin bir bahanen bile olmaz. bu kez bana 3 geldin ona 5 gittin muhabbeti başlar. ayy haftaiçi çalışıyorum yorgunluktan gelip gidemiyoruz ki bahanen olmaz. kayınvaliden belki temizliğini yapmanı bekler, ee bütün gün oturuyor azıcık yardım etsin der. canın bir akşam dışarıda yemek, bir hafta tatil ister kocan para biriktirelim der. senin ailen bunu yaptı, sen şöyle dedinler konuşulmaya 1 yılı bulmaz başlanır.
karar senin
Ailem pek istemiyor zAten annem üniversite okudun önce işe gir diyor birde asgari ücret alması düşündürmüyor değil ama ailesinin durumu iyi sayılır düğününüzü yaparlar herşeylerinizi alırlar diyor herkes ama bende üzerimizde hak iddia ederler herşeyimize karışırlar diye düşündüm ikilemdeyim yani görüşleriniz için teşekkür ederim bu arada :)

Ya aslında şuan evlilik falan yok sadece benimle çıkmak istediğini söyledi bende onunla çıkarsam anlaşırsak ve evlenmeye karar verirsek(yaşı 27 ve evliliği düşündüğünü söyledi) asgari ücret alan biriyle nasıl olur diye sizlere sormak istedim biraz fazla ileriyi düşündüm sanırım Hoppa üniversite okudum annem de iş sahibi olmadan evlenme diyor yani onunla sevgili olmamı bile istemiyor evlilik durumu olursa sıkıntı çekersin diyor ailesinin durumu iyi sayılır ama ailesi herşeyimize yardım ederse üzerimizde hak iddia ederler sıkıntı olur mu diye düşündüm

Ee daha çıkmamışsınız bile.
Hemen ilk konuşmada evlenelim diyecek değilsiniz.Gezin tanıyın biraz,hemen de evlenelim moduna girmeyin,aylar gerekiyor iyice huyunu anlamak için.Tanırken iş bulursunuz işte.

Iyi de hemen evleniyor gibi yazmissin. Cik gez tani bu surecte hem meslek sahibi ol hem onu yönlendir yavaş yavaş ciddi düşünüyorsak once birikim yapip kenara para koymalıyız diye

Iyi de hemen evleniyor gibi yazmissin. Cik gez tani bu surecte hem meslek sahibi ol hem onu yönlendir yavaş yavaş ciddi düşünüyorsak once birikim yapip kenara para koymalıyız diye
Bi kaç kez görüştük yaşı geldiği için ciddi düşünüyor tabi ki bende söyledim ona evliliği düşünmek için erken birbirimizi tanımamız lazım diye.Birazda annem kafamı karıştırdı iş sahibi olmadan görüşmemi bile istemiyor

Valla asgariyi bırak erkek arkadaşım mühendislik yaparken benim işim olmadığı için ben hiç yaklaşmadım bile. O da geçinme kaygısı duyuyordu. Çevremdekiler de bilir erkek arkadaşımı,evlenmek için ne bekliyorsun derler hatta, işimin olmasını derim hep, kamu için uğraşıyorm baya vakittir çünkü. Kamu istediğim için çalışacağım il belli olmadığı için hiçbi şeye niyetlenemiyoruz.
O yüzden işe girmeden evlenmeyin, kimseye de minnetiniz olmasın. Ailenize de yük olmayın hem onun ailesine de.

Valla asgariyi bırak erkek arkadaşım mühendislik yaparken benim işim olmadığı için ben hiç yaklaşmadım bile. O da geçinme kaygısı duyuyordu. Çevremdekiler de bilir erkek arkadaşımı,evlenmek için ne bekliyorsun derler hatta, işimin olmasını derim hep, kamu için uğraşıyorm baya vakittir çünkü. Kamu istediğim için çalışacağım il belli olmadığı için hiçbi şeye niyetlenemiyoruz.
O yüzden işe girmeden evlenmeyin, kimseye de minnetiniz olmasın. Ailenize de yük olmayın hem onun ailesine de.
Bende kpssye hazırlanıyorum ailem de istemiyor zAten işe girmeden evlenmemi.Çok haklısınız mühendislik yapan biri bile evlilik için bu kadar düşünüyorsa asgari ücret alan biri çok çok daha fazla düşünmeli.İnşallah istediğiniz kamu olur :KK36: teşekkürler yorumunuz için

pardon? koca kaçıyor mu?
ne olur ben söyleyeyim.
karar senin

çok doğru yazmışsın tebrik ediyorum.

Bende kpssye hazırlanıyorum ailem de istemiyor zAten işe girmeden evlenmemi.Çok haklısınız mühendislik yapan biri bile evlilik için bu kadar düşünüyorsa asgari ücret alan biri çok çok daha fazla düşünmeli.İnşallah istediğiniz kamu olur :KK36: teşekkürler yorumunuz için
Teşekkür ederim,inşallah sizin istediğiniz de olur:)

bu devirde inan geçinmek çok zor. iş sahibi olmadan evlenen çok arakadaşım var.. evliliğin alışması, ev hanımlığının rahatlığı yada hamilelik vs derken çoğu işe giremedi.

Back
X