• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşe yeni başlayıp emir veren şahıs.

Dream Catcher

Bir savaşçı değil, bir âşık ol...❤️ ❤ ❤️
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2015
261
126
53
Özel sektörde çalışıyorum işe yeni başlayan bir arkadaş var elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım.Soru sorduğunda sıkıştığında bana sormasını söyledim kısacası empati yapıp kendi yerime koydum.Ben bu iş yerinde 4 aydır çalışıyorum çok deneyimliyim demiyorum ama az çok deneyim sahibi olmaya başladım.Bu arkadaş bize emri vaki konuşmaya başladı.Yani önde olmaya çalışıyor kendini kanıtlamaya çalışıyor beni geçtim benden eski olan eleman 8 aylık ona ve bana emir kipiyle konuşuyor.Bende müdüre ilettim müdür üçümüzle konuştu emrivaki konuşmayacaksınız diye.Şimdi bu kız bana surat asıyor.Bilmiyorum sizce doğrumu yaptm..Bu arada bu iş yerinde çok sessiz kaldım çok göz yumdum bazı şeylere artık herşey bana batmaya başladı bilmiyorum ben mi çok agresifim..

aslında hiç biriniz eski değilsiniz, 8 ay falan bir şirkette çok yeni işgücüsünüz.

ama kimse kimseye emir kipiyle konuşmasın elbette.
arada hiyerarşi varsa bile söylemenin bir adabı vardır yine de.

siz rahatsız olmakta haklısınız.
ama ne bileyim, patrona şikayet etmek yerine, neden siz uyarmayı tercih etmediniz.

Özel sektörde çalışıyorum işe yeni başlayan bir arkadaş var elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım.Soru sorduğunda sıkıştığında bana sormasını söyledim kısacası empati yapıp kendi yerime koydum.Ben bu iş yerinde 4 aydır çalışıyorum çok deneyimliyim demiyorum ama az çok deneyim sahibi olmaya başladım.Bu arkadaş bize emri vaki konuşmaya başladı.Yani önde olmaya çalışıyor kendini kanıtlamaya çalışıyor beni geçtim benden eski olan eleman 8 aylık ona ve bana emir kipiyle konuşuyor.Bende müdüre ilettim müdür üçümüzle konuştu emrivaki konuşmayacaksınız diye.Şimdi bu kız bana surat asıyor.Bilmiyorum sizce doğrumu yaptm..Bu arada bu iş yerinde çok sessiz kaldım çok göz yumdum bazı şeylere artık herşey bana batmaya başladı bilmiyorum ben mi çok agresifim..

ayy benim eski iş yerimde de vardı böyle emir kipiyle konuşan, herkese emir veren bir tip.. kendisini müdür sanıyordu resmen. benden çok önce başlamıştı ama ben gelemem öyle şeylere. bana bu şekilde konuşamazsınız dedim, rica ederseniz yaparım tabi demiştim sonra da pek muhatap olmadım. ama siz çok muhatap oluyorsanız herkesin içerisinde değil de birebirken bu durumdan rahatsız olduğunuzu, üslubunu değiştirmesini söyleyin derim..

yani biraz ispitleme gibi olmuş

İs arkadaşını kendin uyarsaydin daha dogru olurdu.
Çünkü bunu ilerleyen zaman içinde de yapman gereken durumlar olacak.

Yanlış gelen her davranışı yada haksızlıği üstlerine bildirip çözüm aramak bir yerden sonra seni hedef haline getirir.

Seni rahatsız etmeye devam ederse
mutlaka kendisine söyle.
Ters yapıyorsa sende ters yap :)

Haklısınız aslında kendim uyarmam doğrr olurdu bende bunun farkındayım ama bilemedim işte hata yaptım sanırım bunu nasıl düzeltebilirim peki ne demeliyim?

Ben ilk geldiğimde böyle değildim yani haddimi biliyorum benden önce gelenlerin dahas deneyimli olduğunu biliyorum benden küçük olmalarına rağmen.Şimdi ben bunu düşünmekten uyuyamam bilmiyorum ne yapmalıyım keşke kendim direk söyleseydim yüzüne.

Bover, iyi yapmışsın. Emir kipiyle konuşmak saygısızlık zaten. Müdürünüzün onu en baştan uyarıp had bildirmesi iyi.

Kesinlikle doğrunolanı yaptınız.şöyleki eğer arkadaşınızla konuşmaya çalışsaydınız sizi tersleme ve olayı tartışmaya götürme ihtimali yüksekti.çünkü bu şekilde konuşan insanlar genel olarak hatalı olduklarını kabul etmezler.ama eğer müdürünüz direk personele hakkında şikayet var diye sizi ortaya attıysa hatalı olan müdürdür.banada personeller bir birilerini şikayet ederdi ama ben önce gözlemler hatasını gördüğüm yerdede kenara çekip uyanmayı tercih ederdim yada bir toplantıda genel olarak konuşurdum.çünkü personeller kendi aralarında anlaşamayınca sıkıntı büyüyor iş huzurunuz kaçıyor. personel bana söylemesede özellikle bu konuda ben takıntılıydım fatkederdim çok dikkat ederdim konunuzda kesinlikle haklısınız :KK55:

Bosver artik olan olmus. Simdi hicbirsey yapma. Bir adim atsan, yine tepene binmeye calisir.

Teşekkürler yorumlarınız için içimi rahatlattınız gerçekten.

Hiçte agresif falan değilsin bence. Aynısını yapardım. Emrivaki konuşmak ne demek?

Back
X