işi bırakıyorum sinirlerim çok bozuk....

mrb hanımlar
sinirlerim çok bozuk ailevi nedenlerden dolayı işi bırakmak zorundayım fakat kendim ayrıldığım için tazminat hakkım olmuyor..
ve tazminatım 20,000 civarı bir rakam tutuyor, bi türlü bi yolunu bulamadım şu tazminat almanın...
12 yıldır aynı yerde çalışıyorum ama mecburiyetten bırakıyorum..
evde çok mu sıkılırım nasıl olur aklımda birsürü soru var offf...
sigorta girişiniz 15 yılı geçti ise sgk dan yazı alarak kıdem tazminatınızı alabiliyorsuuz

mrb hanımlar
sinirlerim çok bozuk ailevi nedenlerden dolayı işi bırakmak zorundayım fakat kendim ayrıldığım için tazminat hakkım olmuyor..
ve tazminatım 20,000 civarı bir rakam tutuyor, bi türlü bi yolunu bulamadım şu tazminat almanın...
Tabi bu hic etik deil ama tanıdığım biri tazminat için formalite evlilik yapmıştı başka türlü is kanunda 15 yılı doldururken alıyorsun diye biliyorum. ..

Sadece evlenmekte yetmiyor ki, evliliği işine engelse yani başka şehre evleniyorsa tazminat alabilir. Ailevi sorunlar demişsiniz; işsiz kalınca siz boşluğa düşünce sorunlar kesin biticek mi. 20bini bıraktığınıza değecek mi yani. Aileniz sizdn epey çalmış olacak. İşi bırakmak değilde konuşarak belki uzun bi izin alabilirsiniz.

iş hukuku bilen birinden yardım almalısın. ben bi şekilde evlenmek harici de çözümlerin olabiliceğine inanıyorum.

Sadece evlenmekte yetmiyor ki, evliliği işine engelse yani başka şehre evleniyorsa tazminat alabilir. Ailevi sorunlar demişsiniz; işsiz kalınca siz boşluğa düşünce sorunlar kesin biticek mi. 20bini bıraktığınıza değecek mi yani. Aileniz sizdn epey çalmış olacak. İşi bırakmak değilde konuşarak belki uzun bi izin alabilirsiniz.
yok canım bu konuda yanlış biliyorsun hem insan kaynaklarında çalışıyorum hem de önceki işimden evlilik nedeniyle ayrılıp kıdem tazminatı aldım. ailenin korunması nedeniyle evlenen kadın istifa edip tazminat alabilir. ayrıca hemen başka bir işte de çalışabilir.
kendini kovdur demişler ama işveren haklı sebeplere dayanarak seni tazminatsız işten çıkarabilir yapacağın eylemlerde bunu göz önünde bulundur. ailevi sebepler demişsin mesela bunu iş arkadaşlarına yansıtıyorsan bunu bile haklı sebep gösterebilir.
evlilik varsa evlendikten sonra 1 yıl içinde istifa edersen sadece kıdemini alırsın, ihbarın kalır ama ihbar süren olmadan ayrılabilirsin.
ama işverenle anlaşma yoluna gidersen tazminat yerine bunca yıllık emeğin için birkaç maaş isteyebilirsin ama bu tamamen işverene kalan birşey.

Bağlı bulunduğunuz SGK'ya gidin, 3600 günü doldurdum, kıdem tazminatı alabilir yazısı almak istiyorum deyin, yazınızı alın, işyerinize sigortalı olarak 15 yılı ve 3600 prim gününü doldurduğunuzu, bu sebeple işten ayrılıp emeklikiğinizi bekleyeceğinizi, Sgk'nın tazminat alabilir yazısının ekte olduğunu belirten bir dilekçe ile istifa edin ve tazminatınızı talep edin aynı dilekçede.
Tazminatınızı çatır çatır alın

15 yıl olsaydı alırdın ayrıca evde patlarsın calısmaya alısmıssan

Eğer sigortan aldığın meblağdan düşük yatıyorsa işçi için haklı nedenle fesih sebebidir. İşveren bunun ortaya çıkmasını ve sgk yla başının derde girmesini riske alamaz. Tazminatını vermek zorunda.

Baska sehire gitmesine gerek yok evlenen bayan isci evlendigi tarihten itibaren bir yil icinde kendi istegi ile isten ayriksa bile tazminat alabilir..erkek isci de askere giderken en az bir yil calismis ise tazminat alabilir.

Çalışma şartlarını anlat, kanuna aykırılık hali varmı bi bakayım.

Çalışma süreleri, yıllık izin, genel tatil çalışması, ücret vs.

İşvereniniz iş kanunundaki önemli maddelere aykırılık gösteriyorsa, haklı nedenle iş sözleşmenizi feshedebilirsiniz.. Tazminatınızı da alırsınız.

Bu arada aynı işyerinde 15 yıl çalışmış olmanıza veya 15 yıl sürekli sigortalı olmanıza gerek yok, ilk sigorta yapıldığınız tarihin üzerinden 15 yıl geçmiş olmalı, onu söyleyeyim de yanlış anlaşılma olmasın.

mrb hanımlar
Tazminatınızı alamazsınız eğer 15 yıl sigortalı değilseniz.

08.09.1999 tarihinden önce sigorta girişiniz var ise ve 15 yıl sigortalılık süresi 3600 gün prim ödeme şartını yerine getirenlerin istifa etmesi halinde kıdem tazminatını alabiliyorlar diye biliyorum

her halükarda tazminatınızı alırsınız
sene önemli değil
eşim işveren oradan biliyorum
müdürle konuş tazminatını iste yada iş mahkemesine gidip dava aç daha fazla alabilirsin bile
mahkemeler çalışandan yana

Tabi yapılarını siz bilirsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun. İşi bırakmak için çok geçeri sebepleriniz vardır heralde ki yılların emeğini siliyorsunuz. Evde oturmak ta çalışmaya alışmış kişilere zor gelebiliyor. Tabi şartlara bağlı. Ben 5 günlük tatilde inanın iyiki çalışıyormuşum dedim yani.. :)
08.09.1999 tarihinden önce sigorta girişiniz var ise ve 15 yıl sigortalılık süresi 3600 gün prim ödeme şartını yerine getirenlerin istifa etmesi halinde kıdem tazminatını alabiliyorlar diye biliyorum

evet doğru bilgi bu. her 15 sene çalışan tazminat alamıyor şartı var bunun. sigorta başlangıcı önemli.

evlendıgın ılk yıl tazmınatını alarak ısten ayrılma hakkın bulunuyor.ama zaten evlıymıssınız yenı okudum o zaman tek care kendınızı kovdurmak ama onuda her ınsan yapamaz bende yapamam yanı.

evlendıgın ılk yıl tazmınatını alarak ısten ayrılma hakkın bulunuyor.ama zaten evlıymıssınız yenı okudum o zaman tek care kendınızı kovdurmak ama onuda her ınsan yapamaz bende yapamam yanı.
şimdi 1 yıl ücretsiz izin talebinde bulundum bakalım onun cevabını bekliyorum ama hiç çalışmak istemiyorum o kadar soğumuş durumdayım şimdiki ruh halim böyle maalesef.. tamamen dolmuş ve yorulmuş durumdayım tükenmiş de diyebiliriz...

hakkınızda hayırlısı olsun neden ayrılmak istiyorsunuz özel değilse cevaplar mısınız?

Back
X