İşi bırakmalı mıyım ?

Medusan

Were all mad here
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2009
1.804
802
648
Merhaba,
6 haftalik hamileyim suan asistan olarak bir sirkette calisiyorum yasadigim sehirde ailem yok esimin isi dolayisiyla geldik simdi hamileyim ve cocugum oldugunda kimse bakamayacagi icin isimi birakmak zorunda kalacagim. Aslinda hic istedigim bir sey degil.
Yalniz bir kac kisi annenden ve kayinvalidenden yardim al bir hafta annen bir hafta kayinvaliden bakar cocuga dediler. Bizim yanımıza gelip 1.bucuk saatlik uzaktalar bana.Annemde cok sorun olmaz ama surekli kayinvalidemle evde olsam rahat edemem bir de yuk olmus gibi hissedicem bir yandan da kendi cocugum bir sure kendim bakmak isterim tadini cikararak. Kafam cok karisik onerileriniz ve tecrubelerinizden yararlanabilir miyim ?

Maddi sıkıntınız varsa ve böyle bir işi bir daha bulamam diyorsanız bırakmamanız daha iyi olur. Yani ne diyelim ki herkesin kendi keyfi ve hayat koşulları.

İzin haklarınızı kullanıp iyi bir bakıcı bulsanız eper evde durmaya alışkın değilseniz inanın evde orurmak zor bebekle tabi ki guzeldir ancak bir noktodan sonra zorlayabilir sizi

Bakıcı fiyatları benim maaşın yarısından fazlasını goturur yani calismamin bir anlami olmaz.
Öyle deme çalışmak sosyallik kendine güven getiriyor . Çocuk zaten belli bir yaşa gelince kreşe başlar

çok genel soruyorsunuz. maddi probleminiz var mı? siz çalışmasanız zorluk çeker misiniz?
Maddi cok buyuk problemim yok ama esimle kirada oturuyoruz kiralar yuksek ve giderler cok ikimiz calistigimiz ucu ucuna yetiyor her sey cocuk olursa nasil olur bilemiyorum ya ucu cuna yeter hic bir birikim yapamadan geciniriz belki de zoorlaniriz ben de tam olarak bilemiyorum o yuzden bu kadar genel konusuyorum esim muhendis 4500 maasi var 1000 lira kira oduyoruz.

Ben olsam işi bırakmam doğum izni ücretsiz izin yıllık izin vs ne varsa kullanırım izinler bitince de bakıcı bulurum .

6 ay ucretsiz izin istesem bu sefer caliatigim yerdeki insanlar birini alacak yerime ve geri dondugumde nasil bir ortamla karsilasirim bilemiyorum. Ihtiyac kalmayabilir bana ondan korkuyorum.

6 ay ucretsiz izin istesem bu sefer caliatigim yerdeki insanlar birini alacak yerime ve geri dondugumde nasil bir ortamla karsilasirim bilemiyorum. Ihtiyac kalmayabilir bana ondan korkuyorum.
Doğum izni kaç ay hakkınız var yasal olarak?

Doğum izni kaç ay hakkınız var yasal olarak?

Ucretli 4 ay onu da 8 aylik olana kadar kullanmayip son anda kullanmayi dusunuyorum insallah. Ama mide bulantilarim ve sikintilarim arttiki artik korkmaya basladim suan kimse bilmiyor is yerimde belli de etmiyorum.

Ucretli 4 ay onu da 8 aylik olana kadar kullanmayip son anda kullanmayi dusunuyorum insallah. Ama mide bulantilarim ve sikintilarim arttiki artik korkmaya basladim suan kimse bilmiyor is yerimde belli de etmiyorum.
Benim tavsiyem izin kullan iş Bırakma çünkü iş bulma konusu sıkıntı oluyor sonradan hele de eve kapanınca bebek doğunca artık kadınlar için iş hayatı bitiyor gibi bşy oluyor .
Ama yine de sen bilirsin

Isi birakmayi ben de istemiyorum ama kala kaldim boyle. En son ne pahasina olursa olsun izin isticem.

kalan 3500ün yetmesi lazım aslında. ucu ucuna değil de. çok mu gideriniz ya da başka bi borcunuz var?

Bakıcı fiyatları benim maaşın yarısından fazlasını goturur yani calismamin bir anlami olmaz.

Çalışmanın ilerisi için bir anlamı var.Ömürboyu bakıcıyla kalmayacak çocuk.3 yaşına gelince yuvaya gider ama

sen çalışmasanda 3 olmadı 4 5 yuvaya gitmeli zaten.Evde oturup ne yapacan.İzinlerini kullan , sonrasında

1 yaşına kadar annen -kv den yardım alırsın.Sonrasında da bakıcı bulursun.

İşini bırakma,Kendi parasını kazanan kadına kocasının bile saygısı farklı.

Annem hayatta değil, oturduğumuz şehirde akrabamız bile yok. Hamile kaldığımda işi bıraktım, çünkü evden çalışabilme imkanım vardı. 3 yıldır evden çalışıyorum. Eğer böyle bir şansım olmasaydı, kesinlikle işi bırakmazdım, bir bakıcı bulurdum. İşsizlik almış başını yürümüş, ee ülkenin şartları da ortada, bir maaşla idare etmek genelde zor. Bir süre işe ara verdikten sonra, tekrar işe dönmek ayrıca zor. Sanki ara vermemişsiniz de suç işlemişsiniz muamelesi görüyorsunuz. Bunlardan bağımsız olarak her insanın az ya da çok bir geliri olması gerektiğini, kendi parasını kazanması gerektiğini düşünüyorum. Yarın ne olacağının garantisi yok çünkü. Bence anneniz ya da kayınvalideniz bakmaya gönüllüyse, bu şansı değerlendirin. Rahatınız bozulacak ama en azından en güvendiğiniz insanlara emanet edeceksiniz yavrunuzu. Böyle gidebildiği kadar gitsin. Kreşe verebileceğiniz yaşa geldikten sonrası daha kolay olacak zaten.

Kendi parani kazanmak gibisi yokmus. Ben isi biraktim, muhendisim, anadilim gibi ingilizcem var, nasilsa hemen is bulurum dedim, meger cocuk olunca kimse gorusmeye bile cagirmiyormus, telefonlar yuzume kapandi daha gorusme icin cagirilamadan. Evde oturmak artik cok zoruma gidiyor cunku bu sehirde kimsem yok, arkadaslarim da calisiyor. Maddi durumumuz da kotu degil ama sosyallesmek icin calismak isterdim.
Bir buyugum zamaninda bana demisti cocuk bir sekilde buyur ama oturup bana baktigin icin tesekkur ederim demez de bana o oyuncagi neden almadin der diye. Keske isi birakmasaydim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…