Kaybiniz icin üzüldüm. Rabbım sağlıklı hayirli gebelik nasip etsin.
Ancak burda masum gibi görünen bi ilacı bu şekilde tavsiye etmeniz doğru değil. Sizin ozelinizde konuşmak gerekirse en yakın zamanda pıhtılaşma testi yaptırmanız. Ve ona göre sulandirici gerekli mi karar verilmeli. O ay gebe kalmanız ya tesadüf yada pihtilasmaniz vardi ve aspirin de işi kolaylastirdi. Ayrıca bunu belirtmem gerekiyor ki kan sulandici ilaçlar gerekli durumlar dışında kullanilirsa hayatı risk taşır. Hem siz hemde bunu okuyup gerek olmadığı halde sulandirici kullanmayı düşünen kişiler bi çok riski de kabullenerek başlamalı. Siz tez zamanda pıhtılaşma testi verin.
Öncelikle güzel dilekleriniz ve uyarınız için çok teşekkür ederimKaybiniz icin üzüldüm. Rabbım sağlıklı hayirli gebelik nasip etsin.
Ancak burda masum gibi görünen bi ilacı bu şekilde tavsiye etmeniz doğru değil. Sizin ozelinizde konuşmak gerekirse en yakın zamanda pıhtılaşma testi yaptırmanız. Ve ona göre sulandirici gerekli mi karar verilmeli. O ay gebe kalmanız ya tesadüf yada pihtilasmaniz vardi ve aspirin de işi kolaylastirdi. Ayrıca bunu belirtmem gerekiyor ki kan sulandici ilaçlar gerekli durumlar dışında kullanilirsa hayatı risk taşır. Hem siz hemde bunu okuyup gerek olmadığı halde sulandirici kullanmayı düşünen kişiler bi çok riski de kabullenerek başlamalı. Siz tez zamanda pıhtılaşma testi verin.
Merhaba canım ne diyeyim başın sağolsunUzun süredir içimde biriktirdiğim şeyleri sizinle paylaşmak istedim. Belki birilerine umut olur, belki de yalnız olmadığımızı hissederiz diye düşündüm.
Eşimle yaklaşık 2 yıldır çocuk istiyorduk. Her ay ayrı bir heyecan, her ay ayrı bir hayal kırıklığı… Zaman geçtikçe içimdeki umudu da, sabrı da yavaş yavaş kaybetmeye başladım. Çevreden gelen “Ne zaman çocuk olacak?”, “Siz de artık bir çocuk yapın” gibi yorumlar da cabası… Ama kimse bilmiyor insanın içinde kopan fırtınaları.
Bu süreçte birçok doktora gittik. Biri direkt olarak “T-rahimin var, bu rahimle hamile kalman çok zor” dedi. Bunu duymak içimi parçaladı. Kendimi eksik hissettim. Günlerce ağladım. Sonra başka bir doktora gittik. O da “Rahminde polip var, onu alırsak bir yıl içinde hamile kalabilirsin” dedi. Bu umutla hemen ameliyat oldum. Polip alındı, ama aradan tam 7 ay geçmesine rağmen hâlâ olmuyordu.
Sonra dedim ki “Belki de stres engelliyor.” Gerçekten iş yerindeki stres beni hem ruhen hem bedenen çok yoruyordu. Çok düşündüm ve sonunda cesaret edip işimi bıraktım. Kafamı dinlemeye, bedenimi dinlemeye karar verdim. İşten ayrıldıktan bir süre sonra bel ağrılarım başladı. Doktora gitmek yerine evde kendi çabamla hafiflemek için 1 ay boyunca her gün düşük doz aspirin (günde 1 tane) içmeye başladım. Aspirini bilinçli olarak bebek için değil, bel ağrım için içtim. Ama o ay… hamile kaldım.
İnanamadım. Testi defalarca yaptım. Beta hCG sonuçlarını ellerimde titreyerek aldım. Gerçekti. Hamileydim. O kadar zamandan sonra, o kadar mücadeleden sonra, hayalini kurduğum o iki çizgi karşımdadaydı.
Maalesef hikâyem mutlu sonla bitmedi. 8 haftalıkken bebeğimi kaybettim. O acıyı tarif edecek kelime bulamıyorum. Yine de bu sürecin bana gösterdiği çok önemli bir şey var: Ben hamile kalabiliyorum.
O yüzden buradan herkese şunu söylemek istiyorum: Lütfen umudunuzu kaybetmeyin. Bazen en küçük değişiklikler, işten ayrılmak gibi ya da vücudun ihtiyaç duyduğu basit bir destek (belki de aspirin gibi) büyük farklar yaratabiliyor. Elbette herkesin bedeni ve hikâyesi farklı, ama umudun ortak noktası olduğuna inanıyorum.
Şimdi yeniden toparlanmaya çalışıyorum. Bu kez daha bilinçli, daha sabırlı ve en önemlisi daha umutluyum. Çünkü biliyorum ki bedenim yapabiliyor.
Okuyan, anlayan, hisseden herkese teşekkür ederim. Belki bu yazım bir kişiye bile umut olursa, ne mutlu bana.
Sevgiyle kalın
MerhabalarMerhaba canım ne diyeyim başın sağolsun
Şimdi T rahmin olduğu doğruysa gebe kalsan bile düşük ihtimalin var diye biliyorum çünkü bebeğin büyümesi için alan yok maalesef istersen rahim çeşitlerini araştır T rahim misin iyice emin ol ve bu düzeltiliyor mu araştır bu süreçte moralini bozma canım konuyla ilgili birşey öğrenirsen paylaş bizimle
Histereskopi mi oldunuz rahme öylemi bakıldı normal. Dendi canımMerhabalar
Kendı doktorum kadın doğum uzmanım riskli gebelikler bölümüne bakan işini ticarete dökmemiş ve işinin hakkını veren bir prof. İlk ona gittim dedim ki hocam 6 aydır deneme yapıyoruz olmuyor Benım bölümüm değil ama bakalım dedi. Baktı hersey yolunda hormonlar yumurtalık vs. Rahim şeklinde sorun olabilir polip ( zararsız et benı spremi geri iter doğal spiral ) olabilir dedi, bende ultra med Mecidiyeköy gittim yorumlamada yaptırdım cevat hocadan oradaki rahim filmi çeken doktor , dediki rahimde polip var birde rahim T . Bende kendı doktoruma yazdım oda bana historoskopi yapmadığını söyledi. Farklı çok ünlü youtube de vıdeoları olan bir doktor gittim. Benı alt üst etti. Önce rahim şeklini düzeltme yapacağım polip alacağım o sırada takviye serum 2 farklı alıcaksın ameliyat sonrası aşılama yapacağız olmaz ise tüp bebek dedi, ve orda toz takviyeler satmak istedi . Bende ona bı sn dur dedim Benım herseyıö normal yumurtam çatlıuor neden aşılama olayım ki ? Neyse çıktım ordan . Sonra babamın tanıdığı olan bir kadın doğum uzmanı bulduk kadın polip var sadece dedi evet rahim T benzıyor ama değil gibi polip ameliyatta yakından daha iyi anlarım dedi, ameliyat oldum dedi ki kızım rahmin gayet normal sorun yok sakın ameliyat olma . Ve sonrasında zaten hamile kaldım ilk doktoruma gittim oda baktı dedi ki T benzıyor ama değil alan var bebek için düşük olmasında Senın bir suçun yok ilk gebelikte oluyor 2 ci gebelikte direk düşük önleyici ilaca başlarsın dedi
Evet polip ameliyatı oldım histerekopi ile ozaman doktor rahimi canlı ve yakından gördüm T benzıyor ama değil alan var dediHistereskopi mi oldunuz rahme öylemi bakıldı normal. Dendi canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?