İşi düşmeyince aramayan arkadaş ?

Portakalmarmelat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2020
2.081
3.747
63
22
İyi geceler kk sakinleri :)
benim bir arkadaşım var daha önce yüzüne karşı işin düşmeyince aramıyorsun dedim oda tamamen koparmıştı iletişimi sonra bir arkadaş aracı oldu barıştırdı bizi ama kızın bir huyu var aşırı umursamaz ve karşı taraf yazmadan asla yazmaz. Böyle insanlar nasıl oluyor merak ediyorum kız iyi biri gerçekten iyi ama işi düşmeyince yazmıyor selam vermeden direk konuya geçiyor ve bitiriyor konuşmayı bilmiyorum sürekli şans veriyorum ama insanlar değişmiyor galiba sürünmeyi mi seviyorum nedir

Arkadaşlığınızı sürdürmek zorunda değilsiniz ki :) Bir şeyler istediğinde yapamayacağınızı söyleyin, çıkarlarını düşünen biri bir daha yazmaz zaten

Kimseye işim düşmüyor. Genel olarak insanlari çok sık arayan soran biri degilimdir.
Eserse arada yazarim, bulusmaya cagirir"dım" belki ama işim düştügünden değil.

Rahatsizsaniz konuşmayin yani ne olacak.

Bir gün attigi mesaja cevap verme veya arayinca açma, senden degerlisi olmaz.

Ve evet hala surdurdugunuz icin hata sizde.

iyi biri çünkü gerçekten yardımcı olmuştu birçok konuda tek kötü huyu bu öyle diyim.
Ben yakın arkadaşlarımla bile sürekli iletişim halinde olmayı sevmem gerekmedikçe konuşmam pek. Yüz yüzeyken vakit geçirmeyi daha çok severim. Arkadaşınız da benim gibi olabilir

Kendinizi kullanılmış hissetmeyin sınırlarınızı koruyun. Bir çok insan gibi ben de sınırlarımı korumakta zorlanıyorum, bu tamamen benim insanlara çok toleranslı olmamdan kaynaklı. İnsanları kırmak gibi bir huyum olmadığı için( uyanıklık) yapmak gibi de beni de baya zorluyor. Sonrası işte sizin gibi kafamda takılı kalıyor. Aslında sınırlarımı çok iyi bir şeilde korumuş olsam bu sorularla uğraşmayacağım. Hepimizin ortak sorunu. Onun huyundan değil insanlara o şekilde davranmak istediğinden. Bitirin, kestirin atın demek değil tabi ki ama sınırlar gerçekten önemli.

Son düzenleme:
İnsanların hayatında bir kaç çeşit arkadaş vardır..
Kimi arkadaşlar vazgeçilmez, nefes bile alsan paylaşılır.
Kimi arkadaş birlikte anı yaşayıp eğlenmek için vardır.
Kimisi de bu sizin bahsettiğiniz gibi karşılıklı çıkar için vardır.
Ben de arkadaşlarımı bu tür kategorilere ayırdım. 3. grupta yazdıklarım için karşılıklı olarak birbirimizle işimiz varsa iletişime geçiyoruz. Kimse de buna alınıp gücenmiyor. Herkes yerini biliyor.
Sen de bu arkadaşını o kategoriye koy. Samimiyetini değil çıkarlarını paylaş. Sen de işin düştüğünde iletişim kur. Bu kadar basit.

Arkadaşımın aynen böyle bi arkadaşı var kız kendi derdini anlatır dururdu iki saat ama karşısındaki anlatmaya kalksa dinlemezdi doğru düzgün zaten uzun da sürmedi bitirdiler arkadaşlıklarını bilemedim inşallah düzelir arkadaşında biraz zor böyle insanlara katlanmak

Benim de boyle bir arkadasim var sadece isi düştüğü zaman arar , tarzi bu kızın. ben de aynisini ona yapiyorum sadece işim düştüğü zaman ariyorum.Arkadasligimizin hala suruyor olmasinin nedeni ise ne istersem isteyeyim hic ikiletmez iki eli kanda olsa yapar.Eskiden cok sinirlenirdim ona ama ayni sekilde yaklasinca tarzinin bu oldugunu , cikarci olmadigini çözdüm.Bence siz ona onun size yaklastigi gibi yaklasin bakalim cikarci mi yoksa tarzi mi bu..Ona gore karar verin sürdürün veya bitirin

İşini görmeyin, bir daha aramaz. Böyle insanlar gerçekten var. Kuzenim aynı şekilde yaptı bana da. Bekarken yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi ikimizde evlendik o başka ilde buraya her geldiğinde davet ettim hep bi bahanesi var, gelmiyor, çağırmıyor da. Hep işi düştüğünde arıyor. Birşey istemek için genelde. Geçtiğimiz aylarda yine gelmiş bebek arabamızı istedi mesela. Yıkayıp paketleyip kaldırmıştım oğlum artık binmiyor diye kaldırdım dedim geçtim. Başka bir arkadaşım istese kaldırmış olduğum halde bile çıkarır verirdim öyle şeyi asla kıskanmam. Ama o istediği için yapmadım mesela çünkü huyunu öğrendim soğudum iyice. Siz de arkadaşınızın işini görmeyin, o aramadıkça aramayın, sormayın, İnan kafaya takmaya bile değmez. İnsanlar çok değişiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…