Işıl ışıl sofralar yaratın

nevbahar

Herkes Olmuş Sahtekar
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2007
3.910
13
39
Sofralar ışıl ışıl

pastel renkte tüller ve taze çiçeklerle süsleyeceğiniz sofralarınız ışıldayacak...Bu masalarda ister konuklarınızı ağırlayın,isterseniz ailenizle keyifli dakikalar paylaşın...Bu güzelliği yaşamak için cok sebebiniz var...

hob0043.jpg


Keyiflendiren renkler
Bu masa örtüsüyle romantik ve nostaljik bir hava yaratmak mümkün. Kumaş satan mağazalardan dilediğiniz uzunlukta tül veya organze kumaş alıp masanızı bununla süsleyebilirsiniz. Küçük mumlar ve taze çiçeklerle de sofranıza huzur veren ve ferah bir görünüm kazandırabilirsiniz.


Bardağın içinde inci çiçekleri

hob0043a.jpg


Mis kokulu inciçiçekleri masaları neşelendiriyor. Eski bir inanışa göre de bu çiçekler şans getiriyor.

Gerekli malzeme

Bolca inciçiçeği demeti
Ayaklı bardaklar
Tabaklara, bardaklara ve masa örtüsüne uygun renkte kurdele

Nasıl yapılır?
Tüm demetlerin saplarını aynı boyda kesin. Her birinin etrafına kurdeleleri sarın. Saplarının alt kısımlarını biraz birbirinden ayırıp demetleri dik duracak şekilde suyla dolu bardaklara oturtun. Ardından bardakları istediğiniz şekilde masanızda dekore edin.
Öneri: İnciçiçekleri zehirli oldukları için, vazoda mümkün olduğunca tek başına durmalılar. Bu nedenle diğer çiçeklerle bir arada olmamalarına dikkat edin.


Nostaljik peçeteler

hob0043b.jpg


İmitasyon bir inci kolyeyi peçetelerin etrafına sararak, romantik bir rüzgar estirebilirsiniz. Hafif bir mönü bu tabloyu tamamlayacaktır.
Gerekli malzeme
Misina
İmitasyon takı, örneğin; minik kalpler, inciler
Organze kumaştan peçeteler
Beyaz çiçekler, örneğin; frezya
Kendinden desenli cam tabaklar

Nasıl yapılır?
Misinanın bir ucuna kalp takıyı düğümleyin. İncileri misinaya dizin. Ardından ikinci kalbi düğümleyın. Peçeteleri hafifçe katlayın. İnci kolyeleri etraflarına sarın. Çiçekleri dikkatlice kolye ve peçete arasına yerleştirip tabakları bunlarla süsleyin.
Öneri: İsteyen, peçeteleri kendisi de dikebilir. Bunun için birkaç metre organze kumaş satın alın. Kumaştan 36x36 cm büyüklüğünde parçalar kesin. Ardından kenarlarını dikiş makinesi ile itinayla bastırın.


Leylak süslü tabaklar

hob0043c.jpg


Tabakların etrafını süsleyen leylaklar hem göze hitap ediyor hem de mis gibi kokuyor.
Gerekli malzeme
Tabak
Peçete
Çatal, bıçak, kaşık
Taze leylak
Makas

Nasıl yapılır?
Tabakları masanın üzerinde dağıtın. Peçeteleri ve çatal, bıçak, kaşıkları dilediğiniz şekilde tabakların üstüne yerleştirin. Leylakları ya küçük küçük koparın ya da makasla kesin. Bitişik bir şekilde tabakların etrafına serpiştirin. İsterseniz leylakları tüm tabağın etrafına veya yarısına kadar serpebilirsiniz.
Öneri: Tabaklarınızı ve çatal, bıçak, kaşıklarınızı da leylak renginde seçerseniz, daha güzel bir uyum yakalarsınız.


Tüllü tabak

hob0043d.jpg


Tıpkı sürpriz bir hediye gibi: Tabak takımı tülün içinde masaların üzerinde duruyor.
Gerekli malzeme
Tabak
Peçete
Her bir takım için 50x50 cm boyunda beyaz tül
Kurdele
Saydam veya mavi cam şişeler
Uzun saplı çiçekler

Nasıl yapılır?
Çorba, tatlı ve yemek tabağını iç içe yerleştirin. Peçeteleri katlayıp üzerine ekleyin. Hepsini bir tülün ortasına yerleştirin. Tülün tüm kenarlarını tepede birleştirin. Etrafına kurdele sarıp bağlayın. Paketlediğiniz tüm tabakları masanın üzerinde dağıtın. Çatal, bıçak, kaşıkları yanına yerleştirin. Çiçekleri cam şişelere dağıttıktan sonra onları da masaya alın.

Öneri: İnce şişeler seçerseniz, konukların birbirlerini görmeleri de kolay olacaktır.
 
arkadaşlar çok güzel sofra düzenlemeleri süper olmuş. bende size meyva servisi için birşeyler yazayım. Bir kalıbın içine 2 şişe soda boşaltıniçersine boncuklar gül yaprakları atın buzlukta dondurun yazın özellikle çok güzel oluyor ben plastik kek kalıbın içersine yapıyorum buzluktan çıkartıp biraz bekletipkalıptan çıkartıyorum ortasına mum yakıyorum karpuz dilimleri ile servis yapıyorum... çok güzel oluyor.
 
aytoplayancım, sevgili hemşehrim gerçekten çok yaratıcı bir fikir vermişsin.Yazın denemek lazım.teşekkürler
 
Sofra hazırlamakta benim de üstüme yoktur
uzun süre 5 yıldızlı otelde çalıştım
ordan biliyorum valla çok zevklidir
hele mumlar çiçekler süper oluyor
 
X