Merhaba bir süredir KK okuyucusuyum ve şimdi konu açmaya karar verdim. Her insanın hayatında eski alışkanlıklarını bırakıp sıçrayış yaşadığı bir dönem olduğunu düşünüyorum. Kimi insanlar bunu bilinçli yapıyor kimilerini ise hayat buna yönlendiriyor. Benim de zaman zaman böyle dönemlerim oldu, bazı alışkanlıklarımı hayatıma adapte edebildim bazıları ise geçici oldu. Şimdi yeniden ışıldama sürecine girmeye karar verdim. Burada konu açma sebebim hem günlük tutar gibi kendi gelişimimi görmek hem okuyanlara motivasyon sağlamak hem de ışıldama sürecine girmek isteyen varsa birbirimize destek olmak. Bir süredir denediğim ve bana iyi gelen şeyleri rutin haline getirmeye niyet ediyorum. Peki ben bu süreçte neler yapacağım?
Bugün itibariyle başlıyorum, ve:
- Sabahları erken uyanmak (günümün bereketli olduğunu ve daha dinç hissettiğimi deneyimledim)
-Günde 1 saat spor yapmak (kendinize hangi sporun iyi geldiğini bulmak için deneyimleyebilirsiniz, maddiyat/çevre koşulları vb. etkilerle spor yapamayanlar açık havada yürüyüş veya evde leslie yapabilir)
- Günde 2.5 litre su içmek ( su içmenin bedene ve ruha sandığımızdan daha çok olumlu etkisi var, bu çok önemli)
- Vakit namazlarını aksatmamak (ben hayatımda namaza yer verdikten sonra çok büyük değişimler gördüm, tavsiye ederim. herkes inancına göre ibadet,meditasyon, imgeleme vb. hayatına adapte edebilir)
-Her gün kitap okumak (kitabın türü, okunan sayfa sayısı önemli değil. Önemli olan hayatımızda kitaba yer verme alışkanlığı edinmek)
- Sağlıklı beslenmek ve paketli gıdalardan/şekerden olabildiğince uzak olmak ( bu süreçte ev yemekleri ile beslenip şeker ihtiyacımı meyvelerden sağlayacağım, ekmeği olabildiğince azaltacağım)
-Vesvese ve kuruntudan uzaklaşmak ( aklıma kuruntu/vesvese geldiğinde tam tersi düşünmeye alışacağım ve kuruntularla mücadele etmeden yavaşça bu düşüncelerin geçmesini bekleyeceğim)
- Sosyal medya kullanımımı azaltmak ( TV, Bilgisayar ve telefon kullanımımı azaltmak ve ekran süremi düşürmek)
- Erken uyuma alışkanlığı edinmek
- Şükür defteri edinmek, her gün şükrettiğim en az 5 şeyi yazmak
-Dualara hayatımda daha çok yer vermek
- Cildim için düzenli tonik, serum nemlendirici kullanma rutini oluşturmak
- Saçlarım için haftada 1 nem maskesi yapmak
-Saçlarımı şekillendirirken olabildiğince az ısı kullanmak
- Evimi, odamı, yaşadığım alanları temiz ve düzenli tutmak
- Gelirimin bir kısmı ile ihtiyacı olanlara yardım etmek (miktar önemli değil, haftada bir/ayda bir ihtiyacı olan birine bir öğün yemek ısmarlamak da olabilir, online bağış da olabilir, sokak hayvanlarını beslemek de olabilir)
Bu yazdıklarımı başlangıç olarak 20 Kasıma kadar yapacağım, bu süreçte aklıma gelenler olursa listeyi güncelleyeceğim ve günlük olarak yaptıklarımı/yapamadıklarımı yazacağım bana katılırsanız veya tavsiyede bulunursanız çok sevinirim. Herkese mutlu günler:)