- 24 Nisan 2025
- 42
- 49
- 3
- 28
- Konu Sahibi yorumlarageldim
Güzel fikir çok teşekkür ederim :)Bir hobi de ekleyebilirsiniz. Örgü örmek, dil öğrenmek, maket yapmak, resim, punch vb.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Güzel fikir çok teşekkür ederim :)Bir hobi de ekleyebilirsiniz. Örgü örmek, dil öğrenmek, maket yapmak, resim, punch vb.
Aklımdan geçen bir sıkıntımla ilgili "Allahım ben ne yapayım?" derken yazınız ve özellikle son sözleriniz çıktı karşıma.3,4,5 Kasım: Rutinlerime devam ettiğim günler oldu. Yeni olarak 3 Kasımda yürüyüş rotamdaki kedileri besledim bunu da alışkanlık haline getirmeye niyetlendim. Artık iletişim kurduğum insanlara dikkat ediyorum enerjimi yersiz sohbetlere harcamamaya özen gösteriyorum. Bu durum sohbetini sevdiğim insanların hayatıma gelmesine katkı sağladı. Manevi gelişimime katkı sağlamak için podcastlar ve tefsirler dinlemeye devam ediyorum. Bir diğer güzel haber ise uzun zamandır istediğim ama harekete yeni geçebildiğim bir oluşum kurdum. İşimle de bağlantılı olarak öğrendiklerimi ihtiyacı olan insanlara aktarmak üzere bir platform kurdum. Henüz çok yeni ancak hayallerimdeki gibi olursa ilerleyen süreçte çok güzel olacak. Kendime yeni bir iş alanı açma girişimim beni mutlu etti. Bugünlerde harekete geçmek üzerine tefekkür ederken tanıdığımla bir sohbet esnasında ''eyleme geçtiğin zaman ikram gelir'' cümlesini kurdu. Hayata sorduğumuz soruların Allah tarafından hızlı ve en güzel şekilde cevaplandığı günlerimiz bol olsun![]()
Çok mutlu oldum Allah gönlünüzü ferahlatsın yolunuzu hayırla açsın inşallah :)Aklımdan geçen bir sıkıntımla ilgili "Allahım ben ne yapayım?" derken yazınız ve özellikle son sözleriniz çıktı karşıma.Gerçekten cevap çok hızlıydı. Siz bilmeden yazdınız ama çok güzel tevafuk oldu.
Amin. Allah razı olsun. Hepimizin. :)Çok mutlu oldum Allah gönlünüzü ferahlatsın yolunuzu hayırla açsın inşallah :)
Çok güzel yenilikler. Allah kolaylık versin uygulamada da. Size faydasını gördüğüm ama çok çok zor olan bir şey tavsiye edeyim öyleyse. Birinden nefret ediyorsanız ve bu içten içe modunuzu düşürüyorsa artık kafaya takıyorsanız o kişiye güzel dualar edin. Çok zor evet ama içinizden gelmese de edin. İnanın bir süre sonra o kadar rahatlıyorsunuz ki sırtınızdaki o yük kalkıyor. Evet bazı insanlar çok kötü ve hiçbir güzelliği haketmiyor ama o nefret ondan çok size zarar veriyor inanın. Sadece bir hafta deneyin bu şekilde hep dua edin aklınıza kötülüğü geldikçe iyi dilekte bulunun. Ben çok zorlandım ama sonrasında da çok şaşırarak o kadar rahatladım ki. Meğer o nefretin altında ezilen bizmişiz.Merhaba bir süredir KK okuyucusuyum ve şimdi konu açmaya karar verdim. Her insanın hayatında eski alışkanlıklarını bırakıp sıçrayış yaşadığı bir dönem olduğunu düşünüyorum. Kimi insanlar bunu bilinçli yapıyor kimilerini ise hayat buna yönlendiriyor. Benim de zaman zaman böyle dönemlerim oldu, bazı alışkanlıklarımı hayatıma adapte edebildim bazıları ise geçici oldu. Şimdi yeniden ışıldama sürecine girmeye karar verdim. Burada konu açma sebebim hem günlük tutar gibi kendi gelişimimi görmek hem okuyanlara motivasyon sağlamak hem de ışıldama sürecine girmek isteyen varsa birbirimize destek olmak. Bir süredir denediğim ve bana iyi gelen şeyleri rutin haline getirmeye niyet ediyorum. Peki ben bu süreçte neler yapacağım?
Bugün itibariyle başlıyorum, ve:
- Sabahları erken uyanmak (günümün bereketli olduğunu ve daha dinç hissettiğimi deneyimledim)
-Günde 1 saat spor yapmak (kendinize hangi sporun iyi geldiğini bulmak için deneyimleyebilirsiniz, maddiyat/çevre koşulları vb. etkilerle spor yapamayanlar açık havada yürüyüş veya evde leslie yapabilir)
-Her gün kitap okumak (kitabın türü, okunan sayfa sayısı önemli değil. Önemli olan hayatımızda kitaba yer verme alışkanlığı edinmek)
- Günde 2.5 litre su içmek ( su içmenin bedene ve ruha sandığımızdan daha çok olumlu etkisi var, bu çok önemli)
- Vakit namazlarını aksatmamak (ben hayatımda namaza yer verdikten sonra çok büyük değişimler gördüm, tavsiye ederim. herkes inancına göre ibadet,meditasyon, imgeleme vb. hayatına adapte edebilir)
- Sağlıklı beslenmek ve paketli gıdalardan/şekerden olabildiğince uzak olmak ( bu süreçte ev yemekleri ile beslenip şeker ihtiyacımı meyvelerden sağlayacağım, ekmeği olabildiğince azaltacağım)
-Vesvese ve kuruntudan uzaklaşmak ( aklıma kuruntu/vesvese geldiğinde tam tersi düşünmeye alışacağım ve kuruntularla mücadele etmeden yavaşça bu düşüncelerin geçmesini bekleyeceğim)
-Dualara hayatımda daha çok yer vermek
- Sosyal medya kullanımımı azaltmak ( TV, Bilgisayar ve telefon kullanımımı azaltmak ve ekran süremi düşürmek)
- Erken uyuma alışkanlığı edinmek
- Şükür defteri edinmek, her gün şükrettiğim en az 5 şeyi yazmak
-Saçlarımı şekillendirirken olabildiğince az ısı kullanmak
- Cildim için düzenli tonik, serum nemlendirici kullanma rutini oluşturmak
- Saçlarım için haftada 1 nem maskesi yapmak
Bu yazdıklarımı başlangıç olarak 20 Kasıma kadar yapacağım, bu süreçte aklıma gelenler olursa listeyi güncelleyeceğim ve günlük olarak yaptıklarımı/yapamadıklarımı yazacağım bana katılırsanız veya tavsiyede bulunursanız çok sevinirim. Herkese mutlu günler:)
- Evimi, odamı, yaşadığım alanları temiz ve düzenli tutmak
- Gelirimin bir kısmı ile ihtiyacı olanlara yardım etmek (miktar önemli değil, haftada bir/ayda bir ihtiyacı olan birine bir öğün yemek ısmarlamak da olabilir, online bağış da olabilir, sokak hayvanlarını beslemek de olabilir)
Çok teşekkür ederim önerinizi uygulayacağım inşallahÇok güzel yenilikler. Allah kolaylık versin uygulamada da. Size faydasını gördüğüm ama çok çok zor olan bir şey tavsiye edeyim öyleyse. Birinden nefret ediyorsanız ve bu içten içe modunuzu düşürüyorsa artık kafaya takıyorsanız o kişiye güzel dualar edin. Çok zor evet ama içinizden gelmese de edin. İnanın bir süre sonra o kadar rahatlıyorsunuz ki sırtınızdaki o yük kalkıyor. Evet bazı insanlar çok kötü ve hiçbir güzelliği haketmiyor ama o nefret ondan çok size zarar veriyor inanın. Sadece bir hafta deneyin bu şekilde hep dua edin aklınıza kötülüğü geldikçe iyi dilekte bulunun. Ben çok zorlandım ama sonrasında da çok şaşırarak o kadar rahatladım ki. Meğer o nefretin altında ezilen bizmişiz.
Çok güzelmiş rutininiz, tavsiye için teşekkür ederim. Ben de haftada bir olacak şekilde farklı bir camiide namaz kılmaya niyet etmiştim yazın ama yapamadım. Sizin tavsiyenizle bunu tekrar niyetime ekleyeceğim inşallahMerhabalar.Benzer rutinlerimizin olması beni çok mutlu etti.
Benim haftanın bir günü keyifle gerceklestirdigim "şehrimi geziyorum" rutinim var. Her hafta farklı bir semt, farklı bir sokak, farklı bir camide vakit namazı, mescit namazı kılmak gibi...tavsiye ederim.
Sağlık ve huzurla...![]()
Merhaba teşekkürler :) sabahları pilates yapıyorum. 2026 hedeflerimi tam olarak belirlemedim ancak ana konularım: tarih- coğrafya gibi temel bilgilerimi tazelemek, okuduğum kitapların türlerini zenginleştirmek, Kuran-ı Kerim okumayı (unuttum) öğrenmek, işimde kendimi geliştirmek, doğa yürüyüşü hobimi arttırmak, birikim konusunda hedef koyup uymak, spor rutinimi devam ettirmek, en az 1 yurtdışı gezisi, Türkiye'de gezmediğim şehirlerden en az 3 tanesini kültürünü öğrenerek gezmek..Merhaba çok faydalı hoş bir rutin olmuş 2026 hedeflerin arasında ne var merak ettim açıkçası, birde sabahları yürüyüş mü yapıyorsunuz