Çocuk Hastalıkları isilik

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Gkcn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2007
1.720
14
116
Diğer
bebeği isilik oldu.kollarında ve biraz da yüzünde var.ne yapmalıyım?

gecmıs olsun canım, pudrala ısılık olan yerlerı asla terlı ve ıslak bırakma,bıde pedıatri portalındakı doktorlara danıs ıstersen

benimde başıma geldi hemde daha yaz bile değildi olabildiğince serin tut sıcaktan koru ben su ve pamukla sık sık temizliyordum ama şimdi banyo yaptırmak daha iyi olur başka da bir şey gerekmiyor benim bildiğim.bir de bazen annenin yediği allerjik olan bir yiyecek çocuğa dokunuyor ve isilik benzeri bir deri döküntüsü oluyor ona da dikkat etmek lazım

hergün banyo yaptırıyorum.kalın ince ve pamuklu giydiriyorum ama yinede oldu işte.pudrayı bi deneyeyim.teşekkürler.belki de alerjidir.geçmezse doktora götürürüm.

tatlım asla pudra kullanma, doktorlar hiç tavsiye etmiyorlar,netten araştırabilirsin...
pişik kremleri de isilik olduktan sonra işe yaramıormuş
sana hematen kremi tavsiye ederim

benim bebeğiminde açık kalan yerleri isilik oluyor ben azıcık pudra sürüyorum drlar önermiyor ama iyi geliyor

pudra pişik için önerilmiyor biliyorum ama isilikte belki faydası olur.hematen pişik kremi değil mi?isiliğe de faydası olur mu?

pudra önerilmiyor onun yerine mısır nişastasını parmağınızın arasında ovalayıp sürün. (uzman tavsiyesi)

ins geçer cnm.. Eger cok degilse hergün ilik suya batirilmis suyla sil... cildi hava alsin

canım benim kızımında ilk dogdugunda olmustu.öpmektende olur,anne sütüde yapabilir.bide oda ısısıda önemli cok sıcaksa ondanda olabilir.merak etme gecer.bizimkinin yüzü kafasi baya isilik olmustu.ben pamukla ılık suyla siliyordum.sonra geçti zamanla.inş gecer canim

Merhaba,

Bebekler İsilik Sorunu başlıklı güzel bir blog yazısı;
Bebeklerde İsilik Sorunu

Bebeklerde isilik
Yazın gelişi ve hava sıcaklığının artışı büyük küçük herkesi etkiliyor. Elbette bebeklerin hassas ciltleri daha fazla etkileniyor. Bu yüzden özellikle yaz aylarında sık sık bebeklerde isilik görülüyor.
Bebeklerde isilik; derideki ter bezi kanallarının tıkanmasıyla ortaya çıkar. Aşırı sıcakların da tetiklediği isilik özellikle vücudun kıvrım bölgelerinde kızarıklık ve kabartı olarak görülür. Derinin nefes almaması ve terden dolayı nemli kalması isiliğe neden olur. Ayrıca bebeğin üşüyeceği düşünülerek kalın giydirildiğinde de isilik görülür. Açık tenli ve küçük bebeklerde daha fazla görülür. Çünkü bebeklerin tenleri daha ince ve hassastır.

İsilikte ortaya çıkan kabartılar bir süre sonra iğneleme ve kaşıntıya yol açar. Bu durum bebeği dolayısıyla anneyi rahatsız eder. Bu yüzden yaz ayların bebeklerde bazı durumlara dikkat etmek isiliği önlemeye yardımcı olur:

Bebeklerde İsilik Sorununa Karşı Önlemler
- İsiliğin önlemenin ve tedavi etmenin en önemli yolu banyodur. Yazın bebeklere her gün banyo yaptırılmalıdır. Banyodan sonra vücudu özellikle kıvrım yerleri iyice kurulanmalıdır.
- Bebeklerin altı sık sık değiştirilmelidir. Çok sıkı bezler kullanılmamalıdır.
- Bebeklere açık renkli, pamuklu ve hafif giysiler giydirilmelidir.
- Bebeklerin bulunduğu ortam havalandırılmalı ve serin tutulmalıdır.
- Bebeklerin çok terlememesine dikkat edilmelidir. Terlediğinde terini emebilecek giysiler giydirilmelidir.
Her gün banyo yaptığı halde isilikte iyileşme görülmüyorsa doktora başvurulmalıdır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…