Sürekli tekrar eden egzama

• Konu Sahibi Konu Sahibi Anais0
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Anais0

Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2024
170
122
23
30
Merhaba anneler. Bebeğim neredeyse 11 aylık. 1 ay önce özellikle sırtında bazı lezyonlar çıktı. İsilik vs sandık ama doktor egzama dedi ilaç verdi. Kullandık. Kullanınca hemen geçti. Ama şöyle bir sorun var ki ilaç kullanmayınca hemen tekrar ediyor. Kırmızı sebzeler vermeyin dedi vermedik olmadı yine tekrar etti. Emzirdiğim için ben de yemedim ama kar etmedi. Fark ettim ki en çok terleyen yerlerinde çıkıyor sürekli. Haftasonu tekrar götüreceğiz doktora ama sürekli de ilaç kullanamayız. Buraya yazmak istedim. Başına böyle bir şey gelen var mıdır? Varsa eğer nasıl bir yol izlediniz, nasıl geçti? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhabalar, bepanthol pişik kremi, mustela pişik kremi bunları denediniz mi ?
gül suyu da iyi gelebilir

Merhabalar ben de egzema oluyordum, gluteni kesince geçti, 11 aylık bebekle katşılaştırılamaz ama glutenli bir şey vermemeyi deneyin bir iki hafta, egzemayı da kontrol edin bu süreçte, gittiğim cilt doktoru da egzema için gluteni kesmemi tavsiye etmişti, geçmiş olsun.

bebeğim 15 aylık bu yaza kadar gitmediğim yer yapmadığım şey kalmadı,özellikle yaz dönemin de bir çoşma söz konusuydu ki,
yazın her gün banyo yaptırıyorum,evde sadece zıbınla bırakıyorum söylediğiniz gibi ter de çıkmalarına neden oluyor,domates ve yumurta ayrıca guluten içerikli şeyler egzamaları tetikliyor,bunlara dikkat ettiğim sürece çıkmıyorlar,testler de birşey çıkmamıştı delik deşik oldu kuzum aylarca en son dermotoloğa gidin dediler gitmedim,yazdığım şeylere dikkat ettiğim sürece cildi temiz

Back
X