Doğuma Hazırlık isim bulamıyorum kafayı yiyeceğim ne zormuş yaaa ::(((

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Sizce hangisi daha güzel ???

• Ankete Katılan
    46
  • Anket Kapalı .

eftelya2015

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2015
6.986
7.194
398
LÜTFEN ankete katılın kızlar...

Değişik fikirlere de açığım ama anlamlı ve söylenişi kolay ve modern isim olursa sevinirim.

Son düzenleme:
Şu defne güzel bir isim değilken her ankette görmek şaşırtıcı. Yeni bir öneride bulunmıycam. Hiçbiri bana hitap etmese de içlerinde Lara'yı sevdim.

Açıkcası hiç biri hoşuma gitmedi. Yine de oyumu defne olarak kullandım.
Ben de isim koyarken çok zorlanmışttım ama kızım olsaydı adını Miray Ece koyacaktım. Sana da bi fikir olsun. Bebeğin sağlıkla doğsun büyüsün :)

Elvin i düşünüyordum ama sonra Alvin falan der dalga geçerler diye sildim listeden ... Sanırım sizin kızınızın adı Masal Elvin idi..
Evet canım. Ama eşim Elvin i değiştirmek istedi sonradan. Ona da söz hakkı vermem gerektiği için saygı duydum. Ama tabi benim aklım hala Elvin koymakta :KK48:

Eva yı ele bence Eva nın Türkçe'si Havva zaten, okunuşu yabancı dilde iv. Defne güzel ama o kadar çok Defne var ki. Alisa ve Elisten yana kullandım oyumu. Elis kulağa çok hoş geliyor.

Eva yı ele bence Eva nın Türkçe'si Havva zaten, okunuşu yabancı dilde iv. Defne güzel ama o kadar çok Defne var ki. Alisa ve Elisten yana kullandım oyumu. Elis kulağa çok hoş geliyor.
eva her dılde kullanılan bır ısım, cocuk ılerde atıyorum yurt dısına cıktı ısmını açıklamakta yada telaffzda zorluk cekmez dıye dusundum..
cunku yurt dısında yada yabancı arkadaslarla muhabbette ısım sıkıntı oluyor ;)

bence bunların hiçbiri güzel değil.
mira güzel bir tek onu da herkes koyuyor.
Dizilerde falan geçen isimleri hiç sevmiyorum itici geliyor bana. Mira gerçekten çok güzel ama malesefki insan soğuyor. Dizide olunca herkeste bir anda popüler isim oluyor. Çınar, kuzey gibi

Buyuyenr kadar film mi kalir akillarda bilen bile sayilidir kesinn.. Benimde bi aylik kizim var ekimde dogdu ama eylul koydum esimle bizim icin anlami var eylul ayinin isum koymk senin hakkin akln elvinde ise onu koy esinide ikna edrsn ztn
yok illa bu olsun dıye bırseyım yok elvinle alakalı :KK66:

Ben bir ismin anlamına önem veririm. Bu isimlerden sadece Alara'nın anlamından emin olduğum için oyumu bu isimden yana kullandım.

Lara mitolojide sır tutamadığı için dili kesilen ölüm perisidir. Vikipedi'de anlamı "Roma mitolojisinde hem ölümü hem dedikoduyu simgeleyen nemf".

Eva daha önce de söylendiği gibi bizim dilimize Havva olarak geçmiştir. Ilieride yurtdışına çıkar belki diye böyle bir ismi koymak saçma. Mikail yerine Michael, Ibrahim yerine Abraham koymuyorsak Havva yerine Eva da nerden çıktı?

Defne'yi biz çoğu zaman sırf bir bitki sansak da, aslında bu da mitolojiden gelen bir isim. Avrupa'da bu yüzden Daphne ismi kullanıĺır. Yunan mitolojisinden bir tanrıça. O yüzden bu ismi koymamak daha doğru gibi.

Listedeki diğer isimlerin anlamları da daha derin araştırılmalı.

Anlıyorum canım, farklı, avrupai bir isim arıyorsun, lakin saydığın bu isimlerden daha güzellerini bulabilirsin. Mesela Esra. Avrupa'daki kızlara da verilen bir isim. Google'da Esra Heijmans'ı aratın, yabancı bir modelin ismi. Aynı şekilde Ayla ve Selma da yurtdışında kullanılan isimler. Bkz. Ayla Kell ve Selma Blair.
Yasemin de yabancılar tarafından kolaylıkla söylenen ve beğenilen bir isim. Onun dışinda:

Parla
Akasya
Melodi
Seray
Alize
Manolya
Fulya
Ayda
Sera / Serra
Rana
Deniz
Idil
Aylin
Izem
Yeliz
Filiz
Selen
Selin
Seren
Dide
Dilara

Ben bir ismin anlamına önem veririm. Bu isimlerden sadece Alara'nın anlamından emin olduğum için oyumu bu isimden yana kullandım.

Lara mitolojide sır tutamadığı için dili kesilen ölüm perisidir. Vikipedi'de anlamı "Roma mitolojisinde hem ölümü hem dedikoduyu simgeleyen nemf".

Eva daha önce de söylendiği gibi bizim dilimize Havva olarak geçmiştir. Ilieride yurtdışına çıkar belki diye böyle bir ismi koymak saçma. Mikail yerine Michael, Ibrahim yerine Abraham koymuyorsak Havva yerine Eva da nerden çıktı?

Defne'yi biz çoğu zaman sırf bir bitki sansak da, aslında bu da mitolojiden gelen bir isim. Avrupa'da bu yüzden Daphne ismi kullanıĺır. Yunan mitolojisinden bir tanrıça. O yüzden bu ismi koymamak daha doğru gibi.

Listedeki diğer isimlerin anlamları da daha derin araştırılmalı.

Anlıyorum canım, farklı, avrupai bir isim arıyorsun, lakin saydığın bu isimlerden daha güzellerini bulabilirsin. Mesela Esra. Avrupa'daki kızlara da verilen bir isim. Google'da Esra Heijmans'ı aratın, yabancı bir modelin ismi. Aynı şekilde Ayla ve Selma da yurtdışında kullanılan isimler. Bkz. Ayla Kell ve Selma Blair.
Yasemin de yabancılar tarafından kolaylıkla söylenen ve beğenilen bir isim. Onun dışinda:

Parla
Akasya
Melodi
Seray
Alize
Manolya
Fulya
Ayda
Sera / Serra
Rana
Deniz
Idil
Aylin
Izem
Yeliz
Filiz
Selen
Selin
Seren
Dide
Dilara
yasemın annemın adı ;)

illa öz türkçe olsun falan filan takıntım zaten yok yani latin yada yunan kökenli isimlere karşı sıcağım ;)

ama lıstedekı bazı ısımler güzel mesela alize değişik bir isimmiş...

Bende aynı kararsızlık içindeyim kızıma iki isim vericez ama ikinci ismine karar veremedik mira düşünüyoruz çünkü anlamı çok hoş

Alara, Defne ve Mira arasında kaldım
Son 2 si son 1 yılda aşırı fazla seçildiği için kesinlikle Alara :KK200: soylenişi çok hoş bir isim

Back
X