Ben bir ismin anlamına önem veririm. Bu isimlerden sadece Alara'nın anlamından emin olduğum için oyumu bu isimden yana kullandım.
Lara mitolojide sır tutamadığı için dili kesilen ölüm perisidir. Vikipedi'de anlamı "Roma mitolojisinde hem ölümü hem dedikoduyu simgeleyen nemf".
Eva daha önce de söylendiği gibi bizim dilimize Havva olarak geçmiştir. Ilieride yurtdışına çıkar belki diye böyle bir ismi koymak saçma. Mikail yerine Michael, Ibrahim yerine Abraham koymuyorsak Havva yerine Eva da nerden çıktı?
Defne'yi biz çoğu zaman sırf bir bitki sansak da, aslında bu da mitolojiden gelen bir isim. Avrupa'da bu yüzden Daphne ismi kullanıĺır. Yunan mitolojisinden bir tanrıça. O yüzden bu ismi koymamak daha doğru gibi.
Listedeki diğer isimlerin anlamları da daha derin araştırılmalı.
Anlıyorum canım, farklı, avrupai bir isim arıyorsun, lakin saydığın bu isimlerden daha güzellerini bulabilirsin. Mesela Esra. Avrupa'daki kızlara da verilen bir isim. Google'da Esra Heijmans'ı aratın, yabancı bir modelin ismi. Aynı şekilde Ayla ve Selma da yurtdışında kullanılan isimler. Bkz. Ayla Kell ve Selma Blair.
Yasemin de yabancılar tarafından kolaylıkla söylenen ve beğenilen bir isim. Onun dışinda:
Parla
Akasya
Melodi
Seray
Alize
Manolya
Fulya
Ayda
Sera / Serra
Rana
Deniz
Idil