İsim degisikligi

Sizce en guzeli hangisi?

• Ankete Katılan
    57
  • Anket Kapalı .
Arkadaşın birisine özelden yazmış,ismi güzelmiş ismi güzelse mahkeme değiştirir mi ben değiştirmez diye biliyorum sonuçta isim değişikliğininde belirli şartları var.

Aslında belli şartları olmasa daha iyi. Sonuçta biz karar vermiyoruz isimlerimize annemiz babamız…
Onlar da bir sürü şeyden esinlenebiliyor.
Geçen gazete yazıyordu adamın biri kızının adını Kürdistan koymak istemiş kabul edilmemiş. Mahkemeye vermiş Helin de karar kılınmış gibi.
Bakalım bu çocuk ömrü boyunda “Kürdistan” olmak isteyecek mi?
Kendi istedi diyelim yaşayacağı olaylar??

Bence hepsi çok zor isimler telaffuzu çok zor.
Ben olsam ismimi değiştirmem ki şu an ki ismin güzelmiş
Bence 21 yaşın verdiği heyecanla düşünüyorsunuz
Sonuçta bütün tanıdıklarınız çevreniz aileniz o şekilde tanıyor
Bütün evraklarda bu adınız geçiyor
Ben uğraşmazdım valla bu kadar da takmazdım adım çok absürt değilse.

isminizi seviyorsanız değiştirmeyin yada ikinci bir isim istiyorsanız kayıt altına almadan bir isim seçin. aileniz yeni isminizle seslenebilir.

Arkadaşın birisine özelden yazmış,ismi güzelmiş ismi güzelse mahkeme değiştirir mi ben değiştirmez diye biliyorum sonuçta isim değişikliğininde belirli şartları var.

İsim degistirmek icin belli sartlar gerekiyor tabiki. Kotu anlami falan olmaai lazim ki isminin mahkeme kabul etsin. Kafaya gore isim degiatirilse ben de degistirirdim :)

GT-S6500D cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Janjan olsun bari :)))

Bunlardan bir tek Janset'i beğendim.O da Yarım Elma'daki Janset'i hoş bulduğum için yakın geldi.
Gupse bence hiç güzel değil.Gupse Özay olmasa hiç duymadığım,kulağımın-dilimin hiç alışmayacağı bir isim.

katılıyorum
ırkçı söylemlere, kutuplaşmalara ne lüzum var
ayrıca çerkez komşularımız vardı dünya iyisi insanlardı
çerkez öğretmen arkadaşım vardı
adı şazen di kulakları çınlasın çok severim, ayrıma ayrımcılığa hiç lüzum yok
çerkez olduğu için kökenlerimiz farklı, farklıyız diye asla düşünmedim, şazen de düşünmedi, komşularımız da düşünmedi

Ben farkli oldugumu dusunmuyorum zaten.Sadece benim icin bi anlami olsun istedim

Canım kırılmanı istemem ama burada eleştireyede açık olmak gerek nacizane bende uyandırdığı çağrışımları yazacağım.

Janet = salam markası gibi

Akanda = anakonda gibi tarzan ismi gibi sanki ilk insanların koydugu adlardan

Gupse = kukse yani kurabiye , gurme değişik böyle anlamsız

Janserey = kervansaray gibi birşey

Janset = et markası gibi duruyor.

Başka seçenek var mı ?? adını neden değiştiriyorsun ki..
Değiştireceksen seninkinden daha güzel olsun bence komik bir isme değmez..

Bilmem bana hos geliyor sizin kulaginiz asina olmadigi icin negatif gelmis olabilir

J ile başlayan isimler negatif elektrik verir. Hepsi de J neredeyse. Bence hiç biri.
Ama illa biri olacaksa Janset olsun bari.

Yorum icin tesekkurler:)

kız anket açmış isim değişikliği yapmak istiyor size ne yahu....

Tesekkurler:16::16::16:

nasıl bilmezsiniz :). sadece ispanyollarda yok. amerikalılardada var.
janet jackson gibi:27::1:

Aa dogruu :)))

Eminim ismin bu isimlerin hepsinden daha güzeldir. Ben hiçbirini beğenmedim :44:

Olsun,tesekkurlerr :)

bu isimlerı nerden buldun yahu..

hiçbırını begenmedım çok zorlama duruyorlar..

bıraz bılındık ısımler duysak artık..bıktım su yenı nesıl isimlerden..

ayşe,Fatma,Hayriye ye hasret kaldık..

Bence anket yapmak yerine herkes sevdiği ismi yazsa belki farklı isimler de görebilirdin. Ben kendimce klasik isimlerden yanayım bunlar çok hoş gelmiyor bana ama illa bunlar dersen Gupse olabilir. Janset daha itici geliyor bana.

Yorumuna cevap verdiğiniz arkadaş ben değilim ama etrafımdaki çerkeslerde de gördüğüm ciddi bir ırkçılık olduğu. Bu isim olayı da bana biraz öyle gibii ggeldi, belki de etrafımdaki çerkes arkadaşlarımın genel tavrından dolayı önyargılı da olabilirim elbette:) Herkesin kendi özgürlüğü, tabii ki değiştirmek isterse değiştirir. Ama olayı "biz burada himaye altındayız" falan diye bağlamıştı bana verdiği cevabında. Ben bu ırk kökenli tartışmalardan, muhabbetlerden gerçekten nefret ediyorum. Misal çocuğum olsa adını Janset koyarım muhtemelen, ama çerkes falan değilim, isme bayılıyorum. Bazı şeyleri ırka bağlamaya ve bunu sürekli belirtmeye gerek yok. Konu sahibinin yazdıklarından da anlayacağınız üzre ismini değiştirmek istemesinin birinci sebebi buna özenmesi. Bir durum yüceltiliyorsa ona özenilir. Bir ırk olarak bir isim olayını bu kadar büyütmek doğru mu? Hepimiz insanız yani, "bir çerkes olarak kutluyorum" falan tarzında cümleler gerçekten biraz komik... Hepimiz insanız, kimse ırkıyla ne yüceltilir ne de yerin dibine sokulur. Çerkes ismi de kimseyi daha iyi insan falan yapmaz:) Ayrıca çerkes derneklerinde çerkesce kursları var, konuşup pratik yapıyorlar, gayet özgür bir şekilde, aralarında çok bulundum. Türkiyedeki çoğu halkın böyle imkanları yok, asimile edilmeye çalışılıyor hepsi.

Derneklerde kurs vermekle dil devam edebilse keşke.
Gün içinde çok kısıtlı Türkçe konuşsanız ilerletebilir misiniz Türkçenizi?

Dediğim gibi, ülkenden uzaktayken, günlük hayatında dilini kullanamazken anlıyor insan bunu.
Türk bayraklı kolye taksanız kimse sizi yadırgamaz. Ama ben Abhazya bayraklı kolye taktığımda "ırkçı" oluyorum nedense.
Bir Çerkesin Çerkesce isim kullanması ırkçılık değildir, köküne bağlılıktır.

Her gün 'andımız' okutulduğu zamanlarda "Ne mutlu Türküm diyene" diye bağırmak da mı ırkçılıktı o zaman ?
Şimdi siz göğsünüzü gere gere Ne mutlu Türküm diyene demez misiniz de ben cümleme bir Çerkes olarak diye başlayınca ırkçı oluyorum?

Son düzenleme:
Arkadaslar lutfen ırkçılık yapmadim,yapmam da her ırk kendine ozeldir.Ben Türkiye topraklarinda yasamaktan gurur duyuyorum her zaman oldugu gibi konu ya din yada ırkcılıga girmis.:kkk::kkk::kkk:

Derneklerde kurs vermekle dil devam edebilse keşke.
Gün içinde çok kısıtlı Türkçe konuşsanız ilerletebilir misiniz Türkçenizi?

Dediğim gibi, ülkenden uzaktayken, günlük hayatında dilini kullanamazken anlıyor insan bunu.
Türk bayraklı kolye taksanız kimse sizi yadırgamaz. Ama ben Abhazya bayraklı kolye taktığımda "ırkçı" oluyorum nedense.
Bir Çerkesin Çerkesce isim kullanması ırkçılık değildir, köküne bağlılıktır.

Her gün 'andımız' okutulduğu zamanlarda "Ne mutlu Türküm diyene" diye bağırmak da mı ırkçılıktı o zaman ?
Şimdi siz göğsünüzü gere gere Ne mutlu Türküm diyene demez misiniz de ben cümleme bir Çerkes olarak diye başlayınca ırkçı oluyorum?

Yanlış anlamışsınız beni. Ben türk bayraklı kolye de takmam açıkçası, estetik gelmedi:) Fakat zaten benim Türk anlayışım bu topraklarda yaşayan insanlar. Benim tanıdığım çerkeslerin bir kısmı hiç önemsemiyor böyle şeyleri. Anlamadığım dilinizi ilerletmenizle isim değiştirmenin alakası nedir? Biraz farklı bir yerden bağlamışsınız konuyu. Neticede buranın ana dili türkçe, etrafınızdaki insanlar çerkesce bilmiyor. Bu konuda yapabileceğimiz bir şey olmadığına göre sorun nedir ki? Benim yazdığım şeyle alakasız bir cevap sizinki. Olayın andımızla ne alakası var? Ben size çerkesim demeyin çok ırkçı bir söylem falan mı dedim? Biz himaye altındayız falan demek, arkadaş ismini değiştirince çerkes halkını refaha eriştirecekmiş gibi gururlanıp kutlamak falan garip dedim. Neticede bir isim. Belirttim zaten farklı ırkları çok sevdiğimii, çerkeslerin düğünlerini, danslarını çok severim mesela. Bu kültürü isterseniz yaşatırsınız, isimden girip biz himaye altındayızdan çıkmak saçma diyorum. İsim değişince himaye altında kalmaktan kurtulmuyor kimse. Gereksiz hassaslık yapmışsınız, yorumumu da gereksiz bir yere bağlamışsınız ama konuyla alakası yok dediğim gibi:)

Yanlış anlamışsınız beni. Ben türk bayraklı kolye de takmam açıkçası, estetik gelmedi:) Fakat zaten benim Türk anlayışım bu topraklarda yaşayan insanlar. Benim tanıdığım çerkeslerin bir kısmı hiç önemsemiyor böyle şeyleri. Anlamadığım dilinizi ilerletmenizle isim değiştirmenin alakası nedir? Biraz farklı bir yerden bağlamışsınız konuyu. Neticede buranın ana dili türkçe, etrafınızdaki insanlar çerkesce bilmiyor. Bu konuda yapabileceğimiz bir şey olmadığına göre sorun nedir ki? Benim yazdığım şeyle alakasız bir cevap sizinki. Olayın andımızla ne alakası var? Ben size çerkesim demeyin çok ırkçı bir söylem falan mı dedim? Biz himaye altındayız falan demek, arkadaş ismini değiştirince çerkes halkını refaha eriştirecekmiş gibi gururlanıp kutlamak falan garip dedim. Neticede bir isim. Belirttim zaten farklı ırkları çok sevdiğimii, çerkeslerin düğünlerini, danslarını çok severim mesela. Bu kültürü isterseniz yaşatırsınız, isimden girip biz himaye altındayızdan çıkmak saçma diyorum. İsim değişince himaye altında kalmaktan kurtulmuyor kimse. Gereksiz hassaslık yapmışsınız, yorumumu da gereksiz bir yere bağlamışsınız ama konuyla alakası yok dediğim gibi:)

Asıl bu cevapların benim yazdığımla alakası yok :)
Siz benden alıntı yapıp konuştunuz ve ben kendi yazdıklarımı savunuyorum. Başkası onu dedi diye bi konuşma yapmanız çok alakasız oldu.

Dediğim gibi bunu bir Türke kabul ettiremem ben.
İsim değişince himayeden kurtuluyoruz gibi bir laf etmediğim halde durup durup bunu öne sürmeyin bana.
Ben sadece dilini kültürünü rahat yaşamayan bir millet için böyle ufak şeylerin bile önemli olduğu. Ama siz başka yerden anlamakta ısrarcısınız.

Bir "himaye" kelimesi tutturmuşsunuz. Bütün yorum boyunca bunu döndürmüşsünüz. ki ben böyle bir laf da etmedim. Benim lafımı alıntı yapıp cevaplarken benim yazdıklarıma yorum yapmanız doğru olan.

Bu topraklarda yaşayan insanlarda Türk olmaz. Türklük, Çerkeslik genlerden gelir, nerede yaşadığından değil.
Böyle söyleyince Türk düşmanı falan sanılıyorum ama değilim. Çervremdeki en sevdiğim insanlar hep Türk benim. Ama ben değilim. Genlerimde yoksa, burada yaşıyorum diye Türk olmuyorum.

Son düzenleme:
Back
X