Yorumuna cevap verdiğiniz arkadaş ben değilim ama etrafımdaki çerkeslerde de gördüğüm ciddi bir ırkçılık olduğu. Bu isim olayı da bana biraz öyle gibii ggeldi, belki de etrafımdaki çerkes arkadaşlarımın genel tavrından dolayı önyargılı da olabilirim elbette:) Herkesin kendi özgürlüğü, tabii ki değiştirmek isterse değiştirir. Ama olayı "biz burada himaye altındayız" falan diye bağlamıştı bana verdiği cevabında. Ben bu ırk kökenli tartışmalardan, muhabbetlerden gerçekten nefret ediyorum. Misal çocuğum olsa adını Janset koyarım muhtemelen, ama çerkes falan değilim, isme bayılıyorum. Bazı şeyleri ırka bağlamaya ve bunu sürekli belirtmeye gerek yok. Konu sahibinin yazdıklarından da anlayacağınız üzre ismini değiştirmek istemesinin birinci sebebi buna özenmesi. Bir durum yüceltiliyorsa ona özenilir. Bir ırk olarak bir isim olayını bu kadar büyütmek doğru mu? Hepimiz insanız yani, "bir çerkes olarak kutluyorum" falan tarzında cümleler gerçekten biraz komik... Hepimiz insanız, kimse ırkıyla ne yüceltilir ne de yerin dibine sokulur. Çerkes ismi de kimseyi daha iyi insan falan yapmaz:) Ayrıca çerkes derneklerinde çerkesce kursları var, konuşup pratik yapıyorlar, gayet özgür bir şekilde, aralarında çok bulundum. Türkiyedeki çoğu halkın böyle imkanları yok, asimile edilmeye çalışılıyor hepsi.