• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

isim değiştirme süreci

arkadaşlar ismimi değiştirmek için mahkemeye başvurdum ve duruşmaya çıktım hakim kabul etti ve ismimin değiştirilmesine karar verdi dün adliyeden beni aradılar ve isim değiştirme davamın kesinleştiğini söylediler başta yatırdığım ücretin bir kısmını da geri gönderdiler uyapta baktığımda da dava kapanmış ve en son kesinleşme şerhi girilmiş, nüfus müdürlüğü de bana edevlette ismin değişince otomatik yeni kimlik için gelebilirsin demişti e-devlette ismim ne kadar süre içinde değişir çünkü ben 1 hafta sonra uçakla seyahat edicem ve ona göre bilet alıcam napmam lazım sizce daha önce bu süreci yaşayanlar yardımcı olabilir mi?
Merhabalar bende ismimi değiştirdim 2 ay oldu hala hiçbiyerde bi ses yok ,e devlette de düşmedi normalmi acaba yoksa gidip sormalımıyım

ben önce dilekçe yazdım kendim chatgptden de biraz yardım aldım dilekçe için sonrasında ikametinin bulunduğu asliye hukuk mahkemesine gidip dilekçeyi veriyorsun ve dava dosyası açıyorlar onun için de 3700 tl almışlardı benden sonrasında 1 1 buçuk ay sonrasına duruşma tarihi veriliyor bu süreci e devlette uyap üzerinden görebiliyorsun duruşma tarihini vs sonra duruşma günü yanında en az 1 şahitle gidiyorsun bazı yerler 2 istiyormuş bende 1 tane yetti ben duruşmada hiç konuşmadım bile hakim şahide sordu her şeyi sonrasında kabul edildi ve gerekçeli karar evrakı girildi uyapa sonrasında 15 gün istinaf süresi oluyor itiraz yani çekişmesiz dava olduğundan itiraz edecek kimse yok zaten formaliteden 15 gün bekliyorsun sonrasında mahkeme kesinleşme şerhini giriyor ve dava kesinleşip tamamlanmış oluyor e devlette de otomatik değiştikten sonra nüfusa gidip yeni kimliğini çıkarıyorsun

Şahit bu konuyla ilgili neler anlattı

Merhabalar herkese benim isim değiştirme sürecim sonuçlandı mahkeme sonrası 22 günü buldu. Adliyeyi aradım direkt nüfusa gidebilirsiniz dediler. Nüfusa gittim ve yeni kimlik ve ehliyeti çıkarttım

Şahit bu konuyla ilgili neler anlattı
Bazı hakimler duruşmasız, dosya üzerinden ismi direkt istediğiniz isimle değiştiriyorlar. Şahit ve duruşma biraz formalite oluyor. Çünkü isim kişiye sıkısıkıya bağlı haklardan. İstediğiniz ismi alabilirsiniz.
Eğer duruşma olursa; şahit, arkadaşım bu ismi kullanıyordu, bu isimle hitap ediyorduk, aile arasında bu isimle sesleniliyor kendisine demesi bile yeterli olur.

Çok para ya nasıl da şak diye degisiyosynuz

Çok para ya nasıl da şak diye degisiyosynuz
açıkçası 6-7 yaşımdan beri istediğim bir şeydi. ne kadar tutacağını kestiremiyordum ama girdim bir kere bu işe dedim 20bin tutacağını düşünürken dava ücretleri 8bin nüfus işlemleri 2bin tuttu. Toplam 10bine tamamlandı. 5-6 yıl önce yine ismimi değiştirmeyi düşünmüştüm gittim arkadaşımın avukatı ile görüştüm o zaman bana 15bin fiyat çıkarmıştı. sonra chatgpt ile yazışarak çok daha kolay bir şekilde halledebileceğimi öğrendim. avukata gerek kalmadan direkt dilekçe ile halloldu.

açıkçası 6-7 yaşımdan beri istediğim bir şeydi. ne kadar tutacağını kestiremiyordum ama girdim bir kere bu işe dedim 20bin tutacağını düşünürken dava ücretleri 8bin nüfus işlemleri 2bin tuttu. Toplam 10bine tamamlandı. 5-6 yıl önce yine ismimi değiştirmeyi düşünmüştüm gittim arkadaşımın avukatı ile görüştüm o zaman bana 15bin fiyat çıkarmıştı. sonra chatgpt ile yazışarak çok daha kolay bir şekilde halledebileceğimi öğrendim. avukata gerek kalmadan direkt dilekçe ile halloldu.
Esas para avukata gidiyor öyleyse. Süreç ne kadar surdu

Eylül ismini çookk severim ileride kızım olursa adı Eylül olacak inşallah 🌸 İsmini taşıyan bir sürü şarkı, kitap olan en anlamlı en güzel isim umarım size de uğur getirir hayırlı uğurlu olsun💐💐

Esas para avukata gidiyor öyleyse. Süreç ne kadar surdu
24 ocakta dilekçe verdim 26 ocakta mahkemem oldu. 18 şubatta mahkeme sonuçlandı, ismim kurumlarda değişmişti. 20 şubatta da gidip kimliğimi çıkarttım. bu durum büyük veya küçük şehirde yaşadığınıza göre değişiklik gösterir bence. küçük şehirde gelen dava sayısı da az olduğu için hızlı sonuçlandı.

Bugün midye pilavı
Tarator
Güllaç
Ve kutlu mercimek günü adına mercimek çorbası yapiyorum

Back
X