Aylar önce başladığım isim ekletme en sonuçta tamamen bitti ve eklenmiş ismimin yazılı olduğu kimliğimi aldım.
İlk olarak dilekçe yazıp başvuru yaptım.sonra iki şahitli davam görüldü hakim isteğimi onayladı.Bir buçuk ay sonra temyizi kapattım.Sonra gazeteye ilan vermem gerekiyormuş tabi basın yayın kurumuna gittim en ucuz ilan verebileceğim gazeteyi sordum çünkü yerel gazete ilanını sayılmıyormuş illa ki ulusal olmalıymış.Vakıf Bankasına en ucuz tutar olarak belirlenen 107 lirayı yatırdım ve dekontu basın yayın kuruma götürdüm.İşlemimi tamamladılar ve adliyeye onların bildireceğini söylediler.10 gün sonra adliyeye uğradım ne olur ne olmaz yayım yapılan gazeteyi(ilanımı)yanıma aldım gittim ve görevli işlemimin bittiğini istediğim zaman nufustan yeni kimliğimi alabileceğimi söyledi dün işte o gündü :)) 2 foto ve adliyeden aldığım kararla nufus müdürlüğüne gittim.Karar kağıdına bakmadı bile eski kimliğimi istedi ve verdim ekrana TC numaramı yazınca eklenmiş ismimi gördüm 6,5 tl karşılığında kimliğimi yeniledim.Resmi bir kağıda imza attım ve kimliğim 10 dakikadan kısa sürede yenilenmiş olarak elimdeydi.Uzun sürdü ama oldu.Detayları yazmadım ama uzun sürmesinin nedeni adliyede yanlış bilgilendirilmiş olmaktı.Artık 2 ismimide rahatlıkla kullanabileceğim.Yarın sgk'ya gidip sigorta işlemlerimi halledeceğim sonra AÖF bürosuna gideceğim ve yeni öğrenci kimliği talebinde bulanacağım.Bu kadar uğraşmaya değdimi diye sorarsanız evet değdi.
180 TL dava açma bedeli
16 tl şahitler için ilam çıkarma bedeli
107 tl ulusal bir gazete ilan yayınlanma bedeli
6,5 tl kimliği yenileme
ve isteğin isme kavuşmanın bedeli paha biçilemez :)))