İSİM DEĞİŞTİRME

Karakzglnhl

Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2015
77
16
MERHABA ARKADAŞLAR BEN İSMİMİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUM KİMLİKTE İKİ İSME SAHİBİM VE BİRİNİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUM NASIL YOLLAR İZLEYECEĞİMİ BİLİYORUM BİRAZ FAKAT BUNLARIN MASRAFI NEDİR BENİM İSMİMİ DEĞİŞTİRMEM KAÇA PATLAR

KONU HAKKINDA BİLGİSİ OLANLARIN YAZILARINI BEKLİYORUM EN FAZLA NE KADAR ÖDERİM
FAKAT AVUKAT OLMADAN YAPACAĞIM AVUKATSIZ OLARAK BÜTÇESİNİN NE OLDUĞUNU OLABİLECEĞİNİ LÜTFEN BİLGİNİZ VARSA YAZIN

Benim bilgim yok ama adin ne ve ne olarak degistirecegini merak ettim o_O

Merhaba her zaman olduğu gibi eski babaanne anneanne isimleri vakası ve eski ağır isim vakası kimlikteki ismim esma diye geçiyor fakat diğer ismim nihal. Araştırdığım kadarıyla nihal isminin birkaç anlamı var ve bir tanesi canan anlamına geliyor. esmayı değiştirip nihal isminin anlamını yazdırmak istiyorum yani canan yazdıracağm fakat bütçe çok önemmli

Merhaba her zaman olduğu gibi eski babaanne anneanne isimleri vakası ve eski ağır isim vakası kimlikteki ismim esma diye geçiyor fakat diğer ismim nihal. Araştırdığım kadarıyla nihal isminin birkaç anlamı var ve bir tanesi canan anlamına geliyor. esmayı değiştirip nihal isminin anlamını yazdırmak istiyorum yani canan yazdıracağm fakat bütçe çok önemmli
300 lira falandi galiba ama emin degilim. Esma da guzel ama bence

bende isim değişikliği düüşünıuyorm arkadasım ama mahkemeye basvurma dilekce 2 de şahıt gerekli .. ucret 300-350 cıvarında cıkıyormus ama hatta sonra bır kısmını tekrardan geri alıyorsn diye biliyorum.. bira ara kanun cıkıcak dediler ama ondan ses soluk yok.. bu sene bende bir başvuru yapıcam kısmetse az bütcemi düzelteyim :) haber alırsan banada yazarsan sewinırım bende bşi olursa bende sana yazarım

İsim değiştirme davası çok basit bir dava ben hukuk ogrencisiyim ve ismimi değiştiriyorum dilekce verdim 290 tl para aldılar dün duruşma oldu hakim çok tatlıydı bir arkadasimi şahit olarak goturdum 5 dk sürmedi dava bugün de kararı aldım gazeteye ilan vereceğim harcın 230 lirasını iade edeceklerini söylediler gazete ilanı ile 200 lira ancak tutacak masraf yıllardır cesaret etmediğime pişmanım gerekcenizde ben bu isimle tanınıyor um ismimi benimseyemedim demeniz yeterli tanık da bunu onaylıyor o kadar en geçerli sebep bu isimle tanınıyorum demek benim adım çok uzundu onu da ekledim ve başka sebeble r de ekledim ismimi sorarsanız ummugulsum du ve bana çok ağır geliyordu çok mutluyum şu anda

İsim değiştirme davası çok basit bir dava ben hukuk ogrencisiyim ve ismimi değiştiriyorum dilekce verdim 290 tl para aldılar dün duruşma oldu hakim çok tatlıydı bir arkadasimi şahit olarak goturdum 5 dk sürmedi dava bugün de kararı aldım gazeteye ilan vereceğim harcın 230 lirasını iade edeceklerini söylediler gazete ilanı ile 200 lira ancak tutacak masraf yıllardır cesaret etmediğime pişmanım gerekcenizde ben bu isimle tanınıyor um ismimi benimseyemedim demeniz yeterli tanık da bunu onaylıyor o kadar en geçerli sebep bu isimle tanınıyorum demek benim adım çok uzundu onu da ekledim ve başka sebeble r de ekledim ismimi sorarsanız ummugulsum du ve bana çok ağır geliyordu çok mutluyum şu anda

ALLAH senden razı olsun canım ya nasılda iyi geldi sözlerin ..Dilekce örneğin vs banada yardımcı olursan cok sewinirim.dilşekceyı içeri verdikten sonra nekadar süre sonra ortalama davan görülüyor ve birde bu 290 ı dilekceyı verırkenmı öduyorsun ?

Evet canım dilekce verirken ödedim o parayı dava görülme süresi mahkeme yoğunluğuna göre değişiyor ben 17 nisanda vermiştim dün görüldü dava bugün karar çıktı dilekce örneğini ben sana ozelde n atayım

Evet canım dilekce verirken ödedim o parayı dava görülme süresi mahkeme yoğunluğuna göre değişiyor ben 17 nisanda vermiştim dün görüldü dava bugün karar çıktı dilekce örneğini ben sana ozelde n atayım
ay canım cok tesekkur ederım cok sevınırım. ozaman adli tatilden önce basvururum diğer ay maaşımı alınca sonra artık ne zaman cağırırlarsa :) ay nasıl heyecanlandım anlatamam sana :)

Gecen sene ben de ismimi degistirdim. Avukat tutmaya hic gerek yok. Dilekceyi adliyenin etrafinda dilekce yazan bir yerde yazdirdim. Dilekcede isim degisikligi icin onemli gerekcenizin olması gerekiyor. Dilekceyi verip harc parasi yatirarak davayı aciyorsunuz.gecen sene 190TL civari harc parasi odedim. Davayi kazandiginizda zaten 160 TL civarindaki tutar size geri odeniyor. Sonrasinda dava gununuzu bekliyorsunuz. Dava gunu iki sahit ile beraber adliyeye gittim. Hakim bir sahidi dinledi ve isim degisikligi talebimi onayladi. Durusmada bagli bulundugunuz nufus mudurlugunden de bir kisi bulunuyor bu arada. Durusma bittikten sonra kararin yazilmasini bekledim bu da yaklasik 1 ay surdu. Sonra karari alip basin.ilan kurumuna goturuyorsunuz ve gazetede yayinlatiyorsunuz. Gazeteyede 110 TL verdim, kararinizin yayinlandigi gun gazeteyi alin ve gazeteyi butun olarak adliyeye goturun. Bir kac gun sonra e devletten kontrol ettigimde ismimin degistigini gördüm. Isim degisikligi basit birsey degil. Kimlik, ehliyet, banka kartlari, sgk , vergi dairesi bunlarin hepsinde degisiklik yaptirmaniz gerekiyor. Ismimi degistireli bir bucuk sene olmasina ragmen, bankada hala eski ismim gozukuyordu guncelleme yaptirmama ragmen. Yani karisiklik cikabiliyor

merhaba :) bende burdakı G gelincik21 sayesinde butun detayları öğrenıp temmuzda evrakları hazırladım ve başvurumu yaptım.. 23 ekime gün verdiler ve mahkemeye 1 şahit ile beraber gittik :) 15 dakıka içinde hep kullandığım adıma kavuştum.. şuan evrak bekliyorum sonraki süreci paylaşıcam cunku neler olucanı bilemiyorum bende :)

tekrardan merhaba ; kararı alıp Basın ilam kurumuna gittim ilan ve faturasını istediler.. ilan 2 gun içinde cıkıyor faturasıda ilan cıktıktan bır gun sonra.. haftaya gidip alıcam ve adlıyeye teslim edicem .. sona yaklaşıyorum sanırım.. bu arada ilan için basın ilan kurumuna 117 tl ödeme yaptım ..

selam kızlar ;
gazete ilanı alıp adlıyeye verdım.25 gun sonra arayı kesinleşme yazılıp yazılmadığını sorun dedı yazılmışsa gelıp alıyosunuz ve bizimle işiniz bitiyor aldığınız kesinleştirme kağıdıile resmı yerlerden önce nufus müdürlüğünden kımlık cıkararak başlıyorsunuz denildi.. gelişmeleri sizinle paylaşırım malum bugun 3 aralık 2015 .. ay sonuna doğru demek biticek evraklar :)

mesaj kutuna bakabilir misin aynı süreci yaşayacağım..

Ben de yurtdışındayım ve tr de uzun süre kalma imkanım yok. Ben nasıl bir yol izleyebilirim acaba bu konuda? Yurtdışından beri oluyor mu acaba?

mutlu sona gelındı :) ewraklarım onaylanmıştı ama ben yılbaşı süreci ve sınavlarım dolayısıyla gitmemiştim 15 gündür.neyse dün adliyeye gidip evraklarımı aldım. müdüre hanım dedı bişi yapnanıza gerek yok cunku bız onaylayınca nufusa bildiriyoruz.. sadece kımlık ıcın nufusa gıdın dedı.. nufusa gittim 2 adet resım ile kımlığimi aldım :) 8 tl kımlık cıkarma bu arada :) ama isim değişikliği için değil genel herkesın odediği para..cok zor gibi geliyor ama gercekten zor değil.. burda bana yardımcı olan konu hakkında desteğini esirgemeyen arkadaşa cook tesekkur ederım.Darısı isteyen herkesın başına .. bu arada adlıyeye ilk başvurusta 230 tl ödemiştim geri ödemesi 155 tl oldu :) onuda müdüre imzalarken bakıyor ve bi kagıt veriyor ve ilk parayı yatırdığım yere ğidip aldım :) herkese kolay gelsin :)

mutlu sona gelındı :) ewraklarım onaylanmıştı ama ben yılbaşı süreci ve sınavlarım dolayısıyla gitmemiştim 15 gündür.neyse dün adliyeye gidip evraklarımı aldım. müdüre hanım dedı bişi yapnanıza gerek yok cunku bız onaylayınca nufusa bildiriyoruz.. sadece kımlık ıcın nufusa gıdın dedı.. nufusa gittim 2 adet resım ile kımlığimi aldım :) 8 tl kımlık cıkarma bu arada :) ama isim değişikliği için değil genel herkesın odediği para..cok zor gibi geliyor ama gercekten zor değil.. burda bana yardımcı olan konu hakkında desteğini esirgemeyen arkadaşa cook tesekkur ederım.Darısı isteyen herkesın başına .. bu arada adlıyeye ilk başvurusta 230 tl ödemiştim geri ödemesi 155 tl oldu :) onuda müdüre imzalarken bakıyor ve bi kagıt veriyor ve ilk parayı yatırdığım yere ğidip aldım :) herkese kolay gelsin :)

merhaba, ben seneye üniversiteye başlayacağım. bu yaz 3 ay içinde adımı değiştirmem mümkün mü ? çok mu uzun sürüyor ? yeni arkadaşlarım ve ortamımın yeni adımla tanımasını istiyorum beni.

X