İsim ekletmek sorun yaratır mı?

MaLiBu

....mucize.....
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2008
4.241
12
158
36
Ankara
slm kızlar :)
ben 20 yaşındayım..
aslında iki ismim var ama ailem birini yazdırmıs..
nüfusta kayıtlı olanı sadece okul cevremde kullanıyorum..resmi olan yerlerde fln..
ama diğeri ailem akrabalarım komşular tarafından daha cok kullanılıo hatta tek o kullanılıo..
ben ismimin yanına diğerinide ekletmek istiyorum
ama bu bi sorun yaratır mı bilmiyorum
yani mesela lise diplomamda ,aldıgım sertifikalarda fln tek isim var..
diğerini ekletrsem problem olur mu
bilen var mı?

tatlim iki isim zorluktan baska bisi degil
birak iksiini birden desinler yani senin icin ne sakincasi var
aile arasinda kullandigin ismin herkes tarafindan bilinsin istiyorsan mahkeme karari ile yapabilirsin.
sanirm bir sorun da cikmaz.

bence kesinlikle değiştir hatta resmi kullandığını sildir herkesin kullandığını yazdır, yani tek ismin olsun, bi sorun çıkmaz çünkü tc kimlik non değişmicek, o yüzden sorun olmaz, ömrünün sonuna kadar bu garip durumla yaşamayamazsın, insanı huzursuz eden bi durum bencea.s

o zman eklet, her yerde tc kimlik numarası geçerli sorun olmaz, zaten sana konuyla lakalı bi belge bi mahkeme kararı gibi bi evrak verirler

mahkeme kararıyla isim değişikliği veya
isim ekleme yapacağınız için,resmi işlemlerde sorunla karşılaşırsınız elbette,
ve sizden bütün evraklarınızda değişiklik yapmanızı isteyeceklerdir....

ısım ekletırsın sana nedenın sorarlar sende herkez benı ayse yada fatma olarak cagırıyo dersın..
ama sonra mahkemeye ara fılan verıldgnde korıdorda senı senın ıstedgn ısımle cagırıyolar denemke ıcın ..daha sonra onaylanıyo ve gazetede ılan yayınlıyosun..

malibu yavrum sen bizim aileden olabülür müsünkaydirigubbakcemile4
bizim ailedede bu durum çok fazla kuzenlerim tam olarak dört tanesi bu şekilde onlar ekletmedi.
senin gibi okulda ayrı evde ayrı kullanıyorlar.
Ama istersen ekletebilirsin tabi.
Bana göre ismin yasallaştıktan öncekiler aynen kalır sonrasında iki isimli olur herşeyin.
Sorun yaratırmı avukata falan sormak lazım prosedür nedir diye.

Back
X