İsim hakkında?

Depresiff polianna

Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2017
395
165
23
32
kızlar merhaba,

Allah nasip ederse önümüzdeki bahar bir bebeğimiz olucak. Eşimle güzel modern bi isim belirledik. Ama ben kulağına okurken eski ama anlamlı bir isim daha koymak istiyorum. Kimliğine yazdırmıycaz.
Kv de dün böyle söyleyince ona saçma geldiğini kimliğine yazdırmıycaksanız ne gerek var gibisinden bişey söyledi.

Sizce ben mi yanlış düşünüyorum. Öldükten sonra kulağımıza söylenen isim ne ise o şekilde bize hitap edecekler. (Benim dini inancım ve düşüncem bu)
Bu sebepten ben böyle düşünüyorum.
Kv öyle bi yorum yapınca canımı cok sıktı. Hatta annenin adı mı dedi? Bende Sen anmemin adını bilmiyormusun benim annemin adı x mi dedim. O da ne bilim belki iki ismi vardır dedi. Bende ddm ki ben ne kendi ailemden nede eşimin ailesinden kimsenin ismini cocuğuma koymam dedim Cevap yok tabii.
Resmen öküz altında buzağa arıyolar gibi geliyo

Kızmayın ama ben de Kv ile aynı yorumu yapardım

Zira kimlikte yazmayacak ve siz çocuğa söylemeyecekseniz öldükten sonra o isimle seslenilince çocuk Nasıl benimseyecek

Bir de merak ettim oğlumun kulağına kimse isim vs okumadı şimdi ona isimsiz diye mi seslenecekler ya da hişt mi diyecekler

Kızmayın ama ben de Kv ile aynı yorumu yapardım

Zira kimlikte yazmayacak ve siz çocuğa söylemeyecekseniz öldükten sonra o isimle seslenilince çocuk Nasıl benimseyecek

Bir de merak ettim oğlumun kulağına kimse isim vs okumadı şimdi ona isimsiz diye mi seslenecekler ya da hişt mi diyecekler

Sizde kızmayın ama bu inançlarla alakalı bir durum. Veya bir gelenek diyelim. Bizim geleneklerimizde bu var. Biz böyle yapıyoruz. Sizin geleneğinizde yoktur siz yapmazsınız orasını bilemem. Sadece saygı duyarım. Yorumunuz için teşekkür ederim.

Öldükten sonra kulağımıza söylenen isim ne ise o şekilde bize hitap edecekler.
Bu kesin bilgi mi?
Yani bana Ayşe demişlerse ve bundan benim haberim yoksa, öbür tarafta biri bana Ayşe diye seslendiğinde ben değilim o dersem?
Hangi ismi koyacağınız tabi ki sizi ilgilendirir de bunu bu şekilde kv ye anlatmakla da hata etmişsiniz.

Ben de sizin düşündüğünüz gibi düşünüyorum. Kızımıza Arya ismini koyucaz kısmetse, ama kulağına bu ismin yanında başka bir isim daha okutup onu kimliğe yazdırmak istemiyoruz. Kulağına okunacak diğer ismi de o an yanımızda olanlar dışında kimseye söylemeyi düşünmüyoruz şimdiye kadar da söylemedik. İçinizden nasıl geliyorsa öyle yapın ağzı olan bir yorum yapıyor maalesef ☺️

Öyle inanıyorsanız, istiyorsanız yapın. Eleştirilere de kulak asmayın. Çok can sıkacak bir durum yok. Önemli olan eşinizle ortak kararınızın olması.

Sizde kızmayın ama bu inançlarla alakalı bir durum. Veya bir gelenek diyelim. Bizim geleneklerimizde bu var. Biz böyle yapıyoruz. Sizin geleneğinizde yoktur siz yapmazsınız orasını bilemem. Sadece saygı duyarım. Yorumunuz için teşekkür ederim.

Yok ben o inancı biliyorum da bu durumda ne oluyor diye soruyorum

Zira isim konulmuşsa konulmuştur bunun orada burada yazması kulağına okunması vs formalitedir

Allah her şeyi bilendir

Koyabilirsin tabii. Ben de senin gb dusundum ve kimligine Turkce kokenli bir isim koyduk. Gobek adi derler bizim orda. Kimligine yazdirmadik gobek adi olarak da Arapça bir isim koyduk. Bu ismi sadece kendi aileme soyledim, baska da kimse boyle bir adi oldugunu bilmiyor. Sana kalmis. Milletin ne dedigini onemseme

Dininize göre bu durumda kimi kandırmış oluyorsunuz? Tatlı su kurnazlığı gibi oluyor bu bence. Çocuğun isminin dini olmasına gerek yok, anlamının güzel olması ve caiz olması yeterli. Bana çok saçma geliyor bu ne şiş yansın ne kebap durumu. İslamda gizli yapılan nikah bile geçerli değilken, kulağına söylenip seslenilmeyen isim ne derece geçerli olur, bilemedim.

bende aynı senın dediğin gibi yaptım
ben hatıce ismini rüyamda görmüştüm
kızıma iki isim koyduk ama kulagına ilk ismini ve hatıce ismini okuduk

olmayacak bir iş değil

Ben kayınvalidenizi haklı buldum biraz. Yani eski ve yeni bir ismi de nufusa yazdırabilirsiniz. Gerçi isimleri bilmiyorum ama böyle yakışan isimler de var. Hadi onu sadece kulağına okuttunuz ama siz de öyle çağırmıcaksınız. Modern isimle çağırcaksınız sonuçta.

Koyabilirsin tabii. Ben de senin gb dusundum ve kimligine Turkce kokenli bir isim koyduk. Gobek adi derler bizim orda. Kimligine yazdirmadik gobek adi olarak da Arapça bir isim koyduk. Bu ismi sadece kendi aileme soyledim, baska da kimse boyle bir adi oldugunu bilmiyor. Sana kalmis. Milletin ne dedigini onemseme
Ne arapçası bu kadarmi olunur
Arapça şeyma vücuttaki bendir
Nebahat hayvan sesidir
Fatma sütten kesilmiş kadındır
Duru türkçedir saf ve temiz demektir
Evet hiç sorgulamadan inanmak buna denir

Dininize göre bu durumda kimi kandırmış oluyorsunuz? Tatlı su kurnazlığı gibi oluyor bu bence. Çocuğun isminin dini olmasına gerek yok, anlamının güzel olması ve caiz olması yeterli. Bana çok saçma geliyor bu ne şiş yansın ne kebap durumu. İslamda gizli yapılan nikah bile geçerli değilken, kulağına söylenip seslenilmeyen isim ne derece geçerli olur, bilemedim.
Aynen ya ne güzel pat pat yazmışsınız. :D

Ne arapçası bu kadarmi olunur
Arapça şeyma vücuttaki bendir
Nebahat hayvan sesidir
Fatma sütten kesilmiş kadındır
Duru türkçedir saf ve temiz demektir
Evet hiç sorgulamadan inanmak buna denir
Siz benim Arapça koyduğum ismin anlamına bakmadıgımi mi düsünüyorsunuz? Onun da anlamına baktım elbet.

Bana mantıksız geldi,kimliğe yazılmayacaksa kulağına neden o isim okunuyor? Yanlış anlamayın amiyane olacak biraz ama sanki "ben bu ismi beğenmiyorum,normalde de kullanmam /kullanmıyorum cocuğuma ama öteki tarafta bu isim işine yarar"der gibi.
Hoş bu benim fikrim,kendi adıma böyle birşey yapmadım/yapmazdım da ama çocuk sizin çocuğunuz,karar sizin,bizlerin yada kayinvalidenizin ne düşündüğü çok ta önemli olmamalı. Öyle mutlu olacaksanız öyle yapın.

Son düzenleme:
Back
X