İsim hakkında?

Keşke bu fikrinizi kayinvalideniz ile paylasmasaydiniz. Onu ilgilendiren bir durum yok bu meselede bence.
Sana ders olsun bir daha gerekli olmadıkça herhangi bir konuyu kayinvaliden ile konuşma canım.

Aynen öyle mesela Elif isminde tanıdıklarım hep bi dik durma kimseye boyun eğmeme ben yaparım ben başarırım edasında oluyor isimler sirayet ediyor insana kesinlikle
Kızımın adını ararken çok düsunduk. Hem anlamına baktik, hem de o isimde tanidigimiz var mı nasil biri, nasil bir yasantisi var diye dusunduk:)) Neyse ki esimle ayni kafadaydik da aman sacmalama demedi bana. En son Bilge de karar kildik. Ortak bir arkadasimiz vardi. Cok da severdik kendisini. Olsun mu olsun dedik. Anam göbek adi da koy edi. Yine esimle konustuk. Olsun mu hadi olsun dedik. Bir de ara ara asil isimden daha cok zamanimizi aldi:)) O da anlami guzel olsun dedik. Bilge ler nasildir? :)))

kızlar merhaba,

Allah nasip ederse önümüzdeki bahar bir bebeğimiz olucak. Eşimle güzel modern bi isim belirledik. Ama ben kulağına okurken eski ama anlamlı bir isim daha koymak istiyorum. Kimliğine yazdırmıycaz.
Kv de dün böyle söyleyince ona saçma geldiğini kimliğine yazdırmıycaksanız ne gerek var gibisinden bişey söyledi.

Sizce ben mi yanlış düşünüyorum. Öldükten sonra kulağımıza söylenen isim ne ise o şekilde bize hitap edecekler. (Benim dini inancım ve düşüncem bu)
Bu sebepten ben böyle düşünüyorum.
Kv öyle bi yorum yapınca canımı cok sıktı. Hatta annenin adı mı dedi? Bende Sen anmemin adını bilmiyormusun benim annemin adı x mi dedim. O da ne bilim belki iki ismi vardır dedi. Bende ddm ki ben ne kendi ailemden nede eşimin ailesinden kimsenin ismini cocuğuma koymam dedim Cevap yok tabii.
Resmen öküz altında buzağa arıyolar gibi geliyo
Niye böyle saçma bir şey yapıyorsunuz ki. Melekler bunun ismi çok modernmis deyip yüz mu çevirecekler. Ayrıca inanırken biraz öğrenerek inanın. Kimse isimle falan seslenmeyecek islamiyete göre. Herkes Abdullah olarak adlandırılacak.

kızlar merhaba,

Allah nasip ederse önümüzdeki bahar bir bebeğimiz olucak. Eşimle güzel modern bi isim belirledik. Ama ben kulağına okurken eski ama anlamlı bir isim daha koymak istiyorum. Kimliğine yazdırmıycaz.
Kv de dün böyle söyleyince ona saçma geldiğini kimliğine yazdırmıycaksanız ne gerek var gibisinden bişey söyledi.

Sizce ben mi yanlış düşünüyorum. Öldükten sonra kulağımıza söylenen isim ne ise o şekilde bize hitap edecekler. (Benim dini inancım ve düşüncem bu)
Bu sebepten ben böyle düşünüyorum.
Kv öyle bi yorum yapınca canımı cok sıktı. Hatta annenin adı mı dedi? Bende Sen anmemin adını bilmiyormusun benim annemin adı x mi dedim. O da ne bilim belki iki ismi vardır dedi. Bende ddm ki ben ne kendi ailemden nede eşimin ailesinden kimsenin ismini cocuğuma koymam dedim Cevap yok tabii.
Resmen öküz altında buzağa arıyolar gibi geliyo
2. isme gerek yok bence. Sebep nedir 2. isim koymanızda?

Kızımın adını ararken çok düsunduk. Hem anlamına baktik, hem de o isimde tanidigimiz var mı nasil biri, nasil bir yasantisi var diye dusunduk:)) Neyse ki esimle ayni kafadaydik da aman sacmalama demedi bana. En son Bilge de karar kildik. Ortak bir arkadasimiz vardi. Cok da severdik kendisini. Olsun mu olsun dedik. Anam göbek adi da koy edi. Yine esimle konustuk. Olsun mu hadi olsun dedik. Bir de ara ara asil isimden daha cok zamanimizi aldi:)) O da anlami guzel olsun dedik. Bilge ler nasildir? :)))
Yanı tanıdığım bilgeler çok hayat dolu dış görünüme önem veren insanlar isimleri gibi de bilge oluyorlar tanıdıklarım böyle

Sizde kızmayın ama bu inançlarla alakalı bir durum. Veya bir gelenek diyelim. Bizim geleneklerimizde bu var. Biz böyle yapıyoruz. Sizin geleneğinizde yoktur siz yapmazsınız orasını bilemem. Sadece saygı duyarım. Yorumunuz için teşekkür ederim.
yanlıs bılıyorsunuz yahu :D
kulagına ısım okunmayanı hişt dıye mı cagıracaklar gercekten
akıl var mantık var rıca ederım hurafelere arastırmadan ınanıp da mıllete boyle anlatıp hem kendınızı guldurup hemde boyle basıt lanse etmeyın bazı seylerı ...

kayınvalıdenız haklı

Bu kesin bilgi mi?
Yani bana Ayşe demişlerse ve bundan benim haberim yoksa, öbür tarafta biri bana Ayşe diye seslendiğinde ben değilim o dersem?
Hangi ismi koyacağınız tabi ki sizi ilgilendirir de bunu bu şekilde kv ye anlatmakla da hata etmişsiniz.

Hurafe..
Insan yeryuzunde anildigi isimle gokyuzunde anilir.
Oyuzden isimleri kisaltarak saptirarak bile soylemeyin derler, isimin enerjisi bozulur diye.
Kulagina okunan isim omur billah zikredilmedikten sonra ne anlami olabilir ki..

Keşke herşey bir isimle hallolsa :) garantiye almak istiyorsunuz sanırım ama ben neden yazdırmadğınızı anlamadım kimliğe. E ya derlerse öbür tarafta, kimliğe yazdırmamışsınız sayılmaz diye.:KK35::mapus:

herkes ısmıyle yasar ısımlerın enerjılerı vardır cocugunuza ne ısım koyarsanız onun ısmı odur seslenmeyecegınız kımlıgıne yazdırmayacagınız bır ısımın hıc bır anlamda hıc bır evrende hıc bır kosulda bır anlamı yoktur
kısıye seslendıgınız durum tınısı kendı bıldıgı sey onemlıdır

sızın ustunuze dusen ona duzgun bır ısım koymak seytan da kuranda gecer ama anlamı bellıdır onemlı olan anlamıdır sadece onu zor duruma sokmadan her yasta her donemde ımza atarken torunları seslenırken iş hayatında okulda baska ulkede her ortamda rahatlıkla kullanabılecegı bır ısım olmalı

esınızın asla kımlıgıne yazılmasını ıstemedıgı bır ısımı kulagına okutmanızda mantıksız ha okunsa nolur hıc bırsey olmaz yan etkısı yok alerjı de yapmaz soylensın ne olacak . ama dogru oldugunu sandıgınız ınandıgınız sey yanlıs... kulaktan dolma, hurafe yanı

arastırın goreceksınız

Bence kullağınıza söyleceğiniz ismin bir önemi yok. Önemli olan iyi bir insan yetişsin.

Atıyorum adı Axel mi, örnek bir insan olduktan sonra, ismi öbür tarafta sıkıntı yaratmayacaktır. Peygamber adı koysan da, vasat bir varlık olursa, aynı şekilde ismiyle torpil görmeyecek sonuçta.

Böyle şeylere takılma şu an hamile olduğun için hormonlar tavan yapmış durumda seni anlayabiliyorum ama eşinle kendi aranızda konuşun böyle şeyleri sonuçta anası babası sizsiniz hatta kulağına ezanı da babası okusun okuyabiliyorsa, aile büyüklerinden de okumak isteyenler olur ama babası önce davransın sonra da okumuş artık deyiverin ya ne olacak . Sen yine kendi ailenle paylaşacaksan paylaş ama başkalarının yanında değil anladın ? :) Kv. n de bir şey soracak olursa dersin ki ; zamanı gelince düşünürüz , düşünüyoruz, iyi bakalım , hayırlısı olsun , vs. vs. ... :)

Buna bi hoca açıklık getirmişti tv de dinledim nette bakarsanız görürsünüz belki bebeğin kulağına ayrı kimlikte ayrı olması kandırmak gibi bişey diyordu daha da ayrıntılı yazardım ama dini konu banlanmak istememem. Yani öyle olmayacağını hoca çok güzel açıklamıştı ne yalan söyleyeyim bende öyle düşünüyordum ama vazgeçmiştim. Siz isterseniz yinede bi hocaya sorun. Hem anlamı güzel olduktan sonra modern veya değil fark etmez ki okunabilir kulağına.

Konu ziyadesiyle dini, dini içerikli konular yasaktır, bu sebeple topik yorumlara kapatılmıştır.

Back
X