İsim mevzusu

Ne kadar terbiyesiz bir kayınvalide valla. Böyleleri de hanımefendi sakin iyi huylu gelinlere denk geliyor onu benim elime verseler ben onla cok guzel oynardım neyse ki kiz susmuyormus. Buna sevindim. Gıcık ya bilerek yanlis söylemek ne demek. Egoist.
Bu arada mesaj atmak istedim ozelden kapali sanirim minik bi sorum olacakti siz yazar misiniz ozelden

Bana değişik bir isim geldi aslında günümüzde çoğu isim anlamsiz zaten.
Iki isim koyma fikrine ne diyor ?
Benim eşim de oğlumuz olursa babamla onun babasının adını koyacaktı cocuk dede gibi doğmuş olacaktı 😂 ikinci isim şansı bile yok

Çok ısrarcıysa bari Alamir yerine Ali Emir olması için ikna etseniz benziyor falan gibisinden :confused:
muhtemelen arap ya da fars kokenli bir liderdir varsa da el emir anlaminda al-amir dir.. yoneten anlami var aslinda cok da manali degil.. nereden gelmis bu merak ilginc.. yuzde elli siz ona saygi duymak zorundaysaniz yuzde elli de o size duymak zorunda.. insallah orta yolu bulursunuz..

Alamir diye isim hiç yok. Hem de hiç. Bir kaç tahminim var

-Alâ ve Mir olarak kendi birleştirmiş olabilir (ilk ben buldum hesabı) 🤦🏼‍♀️

-Erkeklerin geneli yenilikçi isimlere pek açık değildir. Acaba eski sevgili böyle bişey uydurup "çocuğumuzun ismi bu olsun muğğğ" diye söz verdirmiş olabilir. 😳

-Google'a sorduğumda ilk sırada bu isimle seyahat acentesi çıkıyor. Acabaaaa??? 🤔

-LOTR fanı olduğu için acaba Faramir koyacak da ismi yanlış mı biliyor. Kız olursa da "Arvin koycamm!!!" diye tutturabilir. 🙄

kızlar yedi aylık hamileyim oğlum olacak nasipse

ama çocuğumuzun cinsiyetini öğrendiğimizden beri her gün bir sinir harbi yaşıyoruz hamileliğimi bu isim mevzusu yüzünden stres ve sıkıntıyla geçirdim desem yeridir

sebep kocamın çocuğumuzun ismini deli dehşet Alamir koymak istemesi

evet yanlış duymadınız alamir ne ya

bir hükümdarmış tarihte önemli bir zatmış

Türkiye de bu ismi taşıyan var mi merak ediyorum. Google a yazdığında bile Balamir mi demek istediniz diye düzeltiyor: Balamir de ayrı itici ya neyse
Asla geri adım atmıyor bunu ben koyucam bundan sonrakilere asla karışmam söz diyor

benim aklımda şu olsun diye bir isim yok ama Alamir olmasını istemediğimi çok iyi biliyorum

ağlıyorum ediyorum yok çocuk doğunca kimliği çıkartıp gelecek biliyorum. Hiç saygı duymuyosun hayalimdi oğlum olsun adını Alamir koyayım diyor

deliricem ben napıcam

alamir arapca kokenli imis. anlami da komutan, hukum veren ve prens imiş. 10. yuzyilda bir fatimi imamin adiymis. o ne demekse.

sizin cocuga ikinci isim şart bence. alamire uyumlu bir isim secin sonra ileride cocuk A. sizin koydugunuz isim diye kullanir isterse.

Ben eger esiniz zorlarsa siz de taktik yapin demeye geldim. Dogum belgesini hemsirelerden rica edin kesinlikle size versin, esinize vermesin. Siz de aldiktan sonra en guvendiginiz insana verin birkac gun saklasin(anne, kardes, en yakin arkadas). Bu arada hamilelik surecinde esinizden Alamir harici isim onerisi isteyin, size birkac isim fikri verir. Dogum belgesinin arkasina cikmayan kalemle istediginiz ismi ve esinizin oluru olan ismi yazin. Nufus cuzdani cikartmaya gittiginde dogum belgesi uzerinde yazilan isimler baz alinir. Esinizin emrivaki yapmasindansa, 9 ay karninda tasiyan annenin emrivaki yapmasini tercih ederim.

Alamir diye isim hiç yok. Hem de hiç. Bir kaç tahminim var

-Alâ ve Mir olarak kendi birleştirmiş olabilir (ilk ben buldum hesabı) 🤦🏼‍♀️

-Erkeklerin geneli yenilikçi isimlere pek açık değildir. Acaba eski sevgili böyle bişey uydurup "çocuğumuzun ismi bu olsun muğğğ" diye söz verdirmiş olabilir. 😳

-Google'a sorduğumda ilk sırada bu isimle seyahat acentesi çıkıyor. Acabaaaa??? 🤔

-LOTR fanı olduğu için acaba Faramir koyacak da ismi yanlış mı biliyor. Kız olursa da "Arvin koycamm!!!" diye tutturabilir. 🙄
bence al-amir arapca farsca gibi bir kokenden.. emir koysun cok istiyorsa. ali emir hatta..

alamir arapca kokenli imis. anlami da komutan, hukum veren ve prens imiş. 10. yuzyilda bir fatimi imamin adiymis. o ne demekse.

sizin cocuga ikinci isim şart bence. alamire uyumlu bir isim secin sonra ileride cocuk A. sizin koydugunuz isim diye kullanir isterse.
al-amir.. yoneten demek iste dilimize de gecmis..

Alamir ismini hiç duymadım ama rahatsız da etmedi beni.Benim bir tanidigim ogluna Ali Mir ismini koydu ve biz cocuga ne Ali ne de Mir diyoruz Alimir diyoruz.Kimlige Alimir diye birlesikmi yazdirdilar yoksa Ali ve Mir seklinde ayri mi yazdirdilar bilmiyorum ama biz Dümdük Alimiiiirrrr diyoruz ve ben bu iami begeniyorum.Ali de degil Mir de degil Alimir..Bence güzel isim..

O neydi gız 😂 Sanki Balamir olacakmış da son anda nüfus memuru eksik yazmış gibi.
Bu dizilerle, sosyal medya furyalarıyla çocuklarına isim koyanlar sonradan pişman olmuyor mu acaba ya? İlkokula bir başlıyorlar on çocuktan on ikisinin ismi aynı veya değişik versiyonları. Ayrıca çocuğun ismini ilk duyduğunuzda yedi ceddine kadar aile analizi yapabileceğiniz isimleri sevmiyorum ben.

Günümüz internet çağı az çok herkesin ne isim koyduğunu görebiliyorsunuz sosyal medyadan. Ama herkes farklı olma peşindeyken gidip elli kişinin koyduğu isimleri koyuyor. 90ların Merve’si Büşra’sıyla 2019un Öykü’sü Zeynep’i yarışır. Sınıfta 20 kişiydik 4 tane Merve vardı 🤣 Bir ara da Eymen, Ecrin, Kayra aşırı popülerdi. Yakın zamanda da Arya, Alya, Mila gibi isimleri koymayanları dövüyorlardı.

İşe önce eşinizi Alamirin sandığı kadar önemli olmadığına ikna etmekle başlayın. Eşinizin motivasyonu o çünkü bence. “Aman o da biraz şeymiş yani o kadar da tarihi değilmiş .s.s” falan derseniz ismin büyüsü kaçar onun için büyük ihtimalle. Sonra buradaki dalga geçme tekniklerini kullanabilirsiniz. Bak çocuğumuzla böyle dalga geçerler diye duygu sömürüsü yapabilirsiniz. Hiçbiri olmazsa artık mecbur bu çocuğu 9 ay karnımda taşıdım falan diye damardan gireceksiniz.

bence al-amir arapca farsca gibi bir kokenden.. emir koysun cok istiyorsa. ali emir hatta..

Off emir olmasın ya... O kadar çok var ki. Hem çocuğa emir ismini koyuyorsan bir ağırlığı olmalı. Bakıyosun ismi emir, burnuna silgi sokuyor :D

kızlar yedi aylık hamileyim oğlum olacak nasipse

ama çocuğumuzun cinsiyetini öğrendiğimizden beri her gün bir sinir harbi yaşıyoruz hamileliğimi bu isim mevzusu yüzünden stres ve sıkıntıyla geçirdim desem yeridir

sebep kocamın çocuğumuzun ismini deli dehşet Alamir koymak istemesi

evet yanlış duymadınız alamir ne ya

bir hükümdarmış tarihte önemli bir zatmış

Türkiye de bu ismi taşıyan var mi merak ediyorum. Google a yazdığında bile Balamir mi demek istediniz diye düzeltiyor: Balamir de ayrı itici ya neyse
Asla geri adım atmıyor bunu ben koyucam bundan sonrakilere asla karışmam söz diyor

benim aklımda şu olsun diye bir isim yok ama Alamir olmasını istemediğimi çok iyi biliyorum

ağlıyorum ediyorum yok çocuk doğunca kimliği çıkartıp gelecek biliyorum. Hiç saygı duymuyosun hayalimdi oğlum olsun adını Alamir koyayım diyor

deliricem ben napıcam
İki isim koydur bencede . Biri senin istediğin olsun hep onu kullanırsınız büyüyncede çocuğu aşılarsın gider sildirir 😀 artık kolay mahkemelerde uğraşmıyorsun. Bizim bir arkadaş nüfusa gitti 5 dk da ismini değiştirdi valla

Vallahi googlecığımıza Alamir dedim, bana da Balamir mi demek istediniz diye çıkardı..:KK70:
İlla koymak istiyorsa siz de bir ad koyun. İki isimli olsun, isteyen istediği adla seslensin..
Hem zıtlaşma da bitmiş olur..

Ben eger esiniz zorlarsa siz de taktik yapin demeye geldim. Dogum belgesini hemsirelerden rica edin kesinlikle size versin, esinize vermesin. Siz de aldiktan sonra en guvendiginiz insana verin birkac gun saklasin(anne, kardes, en yakin arkadas). Bu arada hamilelik surecinde esinizden Alamir harici isim onerisi isteyin, size birkac isim fikri verir. Dogum belgesinin arkasina cikmayan kalemle istediginiz ismi ve esinizin oluru olan ismi yazin. Nufus cuzdani cikartmaya gittiginde dogum belgesi uzerinde yazilan isimler baz alinir. Esinizin emrivaki yapmasindansa, 9 ay karninda tasiyan annenin emrivaki yapmasini tercih ederim.
Taktik iyiymiş 👍🏻 Valla biz de istemezdik böyle alengirli işlere girmeyi ama napalım 😇

Back
X