Doğuma Hazırlık İsim yüzünden boşanan ilk ben olacağım :)))

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

tozdemir

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2011
65
2
118
Eylül ayı sonunda bir kız bebeğim olacak ve isim konusunda eşimle bir türlü anlaşamıyoruz. Oğlumun adını koyarken bir sürü felsefi sebebe dayanarak ATEŞ koyduk adını ve ben de oğlumun adını çok seviyorum. Hamile olduğumu öğrendiğim anda cinsiyet falan öğrenmeden Güneş geçti içimden. Ateş beşeri insan yapandı Güneş yaşam enerjisi olmazsa olmazı doğal olarak mükemmel uyuyorlardı birbirlerine ama eşim ismin çok yaşlı olduğunu ve çocukta güzel durmadığını söylüyor. Hamilelikten önce hep kız olursa kıvılcım olur adı diyorduk ama dedim ya kızım karnıma düştüğü an adını koydu Güneş'i geçirdi içimden. Hadi Güneş olmasın diyelim bari Kıvılcım olsun ilk düşündüğümüz olsun yok eşim önce annemin adı olsun dedi Hatem koymaya kalktı kıyameti kopardım şimdi de tutturmuş ben Çağla yemeyi çok seviyorum Çağla olsun adı diyor Allah aşkına yemekten çocuk adı olur mu ya oldu Karpuz kavun falan koyalım tam olsun bari günlerdir çıldıracağım bana çocuğun nufus kağıdını eline alınca görürsün diyo valla ertesi gün hem çocuğun adını değiştirmek için hem de boşanmak için dava açarım gene de çocuğuma yemek adı koymam. Arkadaşlar yardım edin eşimi nasıl ikna edebilirim hadi ikna edemedim yerine felsefi anlamı da olan ya da ucu mitolojiye dayanan güzel bir isim önerin şimdi inatlaştık belli ki Güneş koyamayacağım kızımın adını :((( Bu arada ben öğretmenim ve dolayısıyla bir sürü öğrencim var onlardan birinde olmayan onların enerjisini taşımayan bir isim istiyorum o yüzden çok popüler ya da çok kullanılan bir isim olsun da istemiyorum. Oğlumda hiç zorlanmamıştım ne zormuş kız ismi koymak...:43::43:

bence erkek ve kadın eşit şartlarda anlaşmalıdır ikisiniin belirleyeceği isim daha uygun olur,mutlaka bir isim üzerinde anlaşırsınız.inatlaşmamak en iyisi.sonuçta art niyetli bir babaysa doğum kağıdını ilk ona veriyolar lohusa yatağınızdayken nüfus dairesinei gittiği gün imza yetkisiyle istediği ismi koyabilir.bence orta yolu bulmanız iyi olur,işallah anlaşırsınız canım..:)

ne boşanması be böyle saçma sapan sebepten boşanılır mı bırak ne koyarsa koysun ismini,

Ya boşanacağım konusu işin şakası tabii ki benden habersiz gidip nüfus cüzdanı falan da çıkaramaz zorlar o biraz.. Bugün konuştuk madem meyve adı olacak ya kelek ya da ananas olsun dedik ananas biraz ağır bastı :1: şakası bi tarafa uzlaşabilecek bir isim bulamamak çok kötüymüş 4 ayımız var inşallah buluruz beğeneceğimiz bi isim... (bu arada anladığım kadarıyla ben sinir oldum diye çağlada ısrar ediyo) isim önerilerinizi bekliyorum...:18:

Bende egitimciyim. İnsan ogrencileriyle ozdeslestiriyor isimleri ve zor oluyor secmek.

Ates ismine bayildim. Kiz olarak madem enerjili olmali ışık, ışıl olabilir...

Ateş ismini sevmiyorum Cehennem ateştendir, Şeytan ateşten yaratılmıştır. Madem enerjik birşeyler istiyorsunuz erkek Nurullah kız da Nuray falan olabilirdi

Arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum. Oğlumun adı ile ilgili yoruma gelince ben oğlumun adını koydum ve çok memnunum Ateş'in felsefe ve mitolojilerdeki kutsallığı ile ilgili milyon tane şey yazabilirim ama gereksiz bu tartışmaya girmek çünkü ne siz benim ne de ben sizin düşüncelerinizi değiştirebiliriz ben oğluma isim hele yorum hiç istemedim ama gene de teşekkür ederim IŞIL ve IŞIK benim de aklıma geliyor ama ikisi de öğrencilerimde vardı o yüzden emin olamıyorum herhangi bir öğrencimin enerjisini taşısın istemiyorum isim. İsim illa Kuran-ı Kerim'de geçsin falan diye bir takıntım da yok keza Kuran'da geçiyor diye çocuğunun adını -da -da bağlacı koyan da var her hangi bir edat koyanda neyse gene de fikirleriniz için teşekkür ederim. Lütfen KIZ isim yorumlarınıza devam edin güzel bir isim bulmama yardım edersiniz umarım...

Kusura bakmayın da çok ilginçsiniz,hem felsefik,hem mitolojik olacak,hem de öğrencilerinizin ismi olmayacak ki onların enerjilerini taşımasın..ilk defa duydum böyle bir şeyi.

Yalnız nurullah ismini öneren arkadaş daha bir ilginç.

Kusura bakmayın da çok ilginçsiniz,hem felsefik,hem mitolojik olacak,hem de öğrencilerinizin ismi olmayacak ki onların enerjilerini taşımasın..ilk defa duydum böyle bir şeyi.

Yalnız nurullah ismini öneren arkadaş daha bir ilginç.

Mitolojik ya da felsefik derken Güneş ya da Ateş kadar mitolojik ya da o kadar felsefik demek istedim aslında yoksa çocuğun adını gidip Prometheus koymayacağım yani sadece kökünün insanlarca kutsal olan bir materyale dayanmasını istiyorum Su Toprak Hava Ateş elementlerinden birine salt bu isimleri koyamıyorum çünkü Su için ortalık sulak arazi gibi herkesin adında bir su var Toprak katı durağan ve taşıması zor bir isimmiş gibi geliyor daha enerjik bir isim olsun istiyorum geriye hava ve ateş elementleri kalıyor o elementlere ait çeşitlemeler olabilir diye düşünüyorum. Öğrencilerimde olmasın dediğim de tabii ki o ismi dünyada ilk ben koymayacağım çok yaygın olmasın istiyorum. Aslında Güneş bunların hepsini karşılıyor ama onu da eşim çok yaşlı buluyor. Son kararımız da eğer daha güzel bir isim bulabilirsek o olacak yok içime sinen bir isim bulamazsak Güneş koyacağız o zamana kadar kızımın adı Ananas :52:

güneş için uğraş. yaşlı da olsa her ün doğar yahu, nesi yaşlı, her yaşa uyar!
ben de öğretmenim ve bazı adların nasıl olduğunu biliyorum.karaktere etki ediyor resmen.hiç uslu emre görmedim mesela :))

güneş için uğraş. yaşlı da olsa her ün doğar yahu, nesi yaşlı, her yaşa uyar!
ben de öğretmenim ve bazı adların nasıl olduğunu biliyorum.karaktere etki ediyor resmen.hiç uslu emre görmedim mesela :))

Evet Güneş için uğraşacağım eşim üzülmeme dayanamadı kabul etti sanırım iyice yumuşadı tamam sen ne istiyorsan falan demeye başladı zaten dün ben de tamam o zaman başka isim de bakalım ama beğenmezsem Güneş olsun dedim şimdilik oldu gibi duruyo... Öğretmensen beni en iyi sen anlarsın arkadaşım başka çocuğun enerjisini taşımasın derken ne demek istediğimi. Yoksa Cemre ismini de seviyorum Tuana'yı da ama o ismi taşıyan iki çocuk aklıma gelince bırak ismi kendimden nefret ediyorum resmen gerçi benim oğlum da pek hırlı bişi olacağa benzemiyo ama Allah'tan hayırlısı :1:

benim aklıma ilk IŞIK geldi hatta GÜNEŞ IŞIK da konulabilir
ama eşin tek başına karar veremez valla ben de kıyameti koparırım

benim aklıma ilk IŞIK geldi hatta GÜNEŞ IŞIK da konulabilir
ama eşin tek başına karar veremez valla ben de kıyameti koparırım

Öyle bir şey olursa küçük kıyamet kopar zaten. Işık da çok güzel bir isim bakalım son kararımız ne olacak o zamana kadar adı ananas olarak kalacak sanırım :1:

yorumlara cok guldum nedense :9:

cagla diye isim var hatta kulaga bile hos gelebilir diye dusunuyorum, ama esinin senle inatlasmis olmasindan dolayi birde kafanda zaten bir isim oldugundan dolayi garip gelmis olabilir sana.

yanliz bu isim konusu her ailede var, biz daha nisanliyken bile ismi belliydi oglusumun ama ne zamanki hamile kalip oglum olacagini ogrendik o zaman iste basladi uzerinde tartismalar, yok soyle olsun boyle olsun diye :1: senin anlayacagin son gune kadarda devam edecege benziyor :9::emir_bebek:

isim cok onemli ama daha onemlisi saglikla sihhatle hayirlica evlatlarimizin dunyaya gelmesi bu yuzden fazla takilmayin derim…zira ben takmiyorum..(belkide daha henuz cok erken oldugu icindir) ismini arkadasin dedigi gibi Nurullah koysa esim daha az sevecek degilim.

Haklısın aslında ben her dediğimi yaptırmaya alıştığım için garip geldi ısrarı zaten sonradan beni sinir etmek gayesinde olduğunu da söyledi :1: Her ne kadar çocuğumuza koyacağımız isim sevgimin derecesini değiştirmeyecekse de Nurullah için garanti veremeyeceğim bir anda hayatım tersine dönebilir :1: Eminim o ismin de beğeneni vardır anlamı da çok güzel saygı duyuyorum ama bizim tarzımız bir isim değil sadece... (Görüldüğü üzere acaip bi rahatlık geldi üstüme dediğim ismi kabul ettirdim ya ondan sanırım :1:) Belki başka bi isim koyabiliriz zaman neyi değiştirir bilemiyorum daha çok seveceğim bir isimle karşılaşır mıyım diye isim bakınmaya devam ediyorum...

Öğretmenler arkadaşlar Ada ismi nasıl Ada isimli öğrencileriniz ne durumda?önerir misiniz?
bu arada bnm ismimde çağla fena isim değil aslındaa :DDD

Öğretmenler arkadaşlar Ada ismi nasıl Ada isimli öğrencileriniz ne durumda?önerir misiniz?
bu arada bnm ismimde çağla fena isim değil aslındaa :DDD

Ada isimli çacuklarım hep sakin sessiz çocuklardır. Düzey ya da akıl olarak hiç bir eksiklikleri olmamasına karşın eksik fırlamalıktan mütevellit sınıfta hep ortalarda yer alıyorlar. Ada isimli öğrencileri biraz keşfetmek gerekiyor. Bu topiği açarken en büyük korkum bu kadar saydırdıktan sonra Çağla isimli birisini kırmaktı isminin kötü olduğunu düşünmekten çok benim isim için düşündüğüm şeylerle Çağla çok farklı kulvarlardaydı isme tepkim o huysuzluktandı ismin kötülüğünden değil :1:

Back
X