Doğuma Hazırlık İsim yüzünden boşanan ilk ben olacağım :)))

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
güneş diye bir erkek arkadaş vardı ortaokulda,kendinden önce isminin karizması dolduruyordu ortamı :)
Kız ismi olarak düşününce de gayet zarif geliyor,neden olmasın?

Güneş ismini ben de çok seviyorum, son sayfalara bakmadım.. kesinleşti mi kararınız bilmiyorum ama ben de "güneş" diyorum.
Minik bir güneş doğar evinize :)

Güneş ismi gayet hoş bence,Ateş ismi ile de uyumlu.Ayrıca eşiniz çok yaşlı demiş ya; şu açıdan düşünün kızınızda güneş kadar uzun ömürlü olup çok yaşasın ki yaşlansın ama hep genç ve enerjik görünsün.Bu arada branş felsefe mi acaba,merak ettim:53:

Kusura bakmayın da çok ilginçsiniz,hem felsefik,hem mitolojik olacak,hem de öğrencilerinizin ismi olmayacak ki onların enerjilerini taşımasın..ilk defa duydum böyle bir şeyi.

Yalnız nurullah ismini öneren arkadaş daha bir ilginç.

koptum gülmekten sen çok yaşa herkese hakkını vermişsin

Branş felsefe değil Tiyatro ama uzun zaman bir felsefe grubuyla felsefe çalıştım. Son 1 yıldr düzenli devam edemiyorum muhtemler önümüzdeki sene yeniden başlayacağım felsefe çalışmaya... Güneş için benim kararım kesin gibi sorduğum herkes de çok beğeniyor ama eşim hala kararsız sadece beni üzmemek için tamam diyor. Bakalım yani hala alternatif bakıyorum ama %70 Güneş koyacağım kızımın adını

bence güneş ismi gzel fakat orjinal bi isim değil oğlunun ismi ateşmiydi bak o daha orjinal mesela:)
bu tarz isimlerde VENÜS ismini beğeniorum

Venüs anlam ve söyleniş olarak çok güzel ama bende ilk çağrıştırdığı şey bira.bide ileride sondaki nüs ü başka yerlere çeken,dalga geçen olabilir maalesef:50:

Ya boşanacağım konusu işin şakası tabii ki benden habersiz gidip nüfus cüzdanı falan da çıkaramaz zorlar o biraz.. Bugün konuştuk madem meyve adı olacak ya kelek ya da ananas olsun dedik ananas biraz ağır bastı :1: şakası bi tarafa uzlaşabilecek bir isim bulamamak çok kötüymüş 4 ayımız var inşallah buluruz beğeneceğimiz bi isim... (bu arada anladığım kadarıyla ben sinir oldum diye çağlada ısrar ediyo) isim önerilerinizi bekliyorum...:18:

Bence ateş güneş gibi isimler çok ağır.kivılcımı da beğenmedim kusura bakmayın zevk meselesi.size birkaç isim önerim var.
Ece
Cemre
Defne
Selva
Reyyan..kızımin adı Ece,ikinci bebeğimmde kız olsaydı Cemre koyacaktım ama erkekmiş :52:

Niran:Ateşler demek

Rosa:Gül rengi

Aleda:Nazlı

Eva:Havva,yaratılan ilk kadın

Jeyan:Kükreyen

Eylül ayı sonunda bir kız bebeğim olacak ve isim konusunda eşimle bir türlü anlaşamıyoruz. Oğlumun adını koyarken bir sürü felsefi sebebe dayanarak ATEŞ koyduk adını ve ben de oğlumun adını çok seviyorum. Hamile olduğumu öğrendiğim anda cinsiyet falan öğrenmeden Güneş geçti içimden. Ateş beşeri insan yapandı Güneş yaşam enerjisi olmazsa olmazı doğal olarak mükemmel uyuyorlardı birbirlerine ama eşim ismin çok yaşlı olduğunu ve çocukta güzel durmadığını söylüyor. Hamilelikten önce hep kız olursa kıvılcım olur adı diyorduk ama dedim ya kızım karnıma düştüğü an adını koydu Güneş'i geçirdi içimden. Hadi Güneş olmasın diyelim bari Kıvılcım olsun ilk düşündüğümüz olsun yok eşim önce annemin adı olsun dedi Hatem koymaya kalktı kıyameti kopardım şimdi de tutturmuş ben Çağla yemeyi çok seviyorum Çağla olsun adı diyor Allah aşkına yemekten çocuk adı olur mu ya oldu Karpuz kavun falan koyalım tam olsun bari günlerdir çıldıracağım bana çocuğun nufus kağıdını eline alınca görürsün diyo valla ertesi gün hem çocuğun adını değiştirmek için hem de boşanmak için dava açarım gene de çocuğuma yemek adı koymam. Arkadaşlar yardım edin eşimi nasıl ikna edebilirim hadi ikna edemedim yerine felsefi anlamı da olan ya da ucu mitolojiye dayanan güzel bir isim önerin şimdi inatlaştık belli ki Güneş koyamayacağım kızımın adını :((( Bu arada ben öğretmenim ve dolayısıyla bir sürü öğrencim var onlardan birinde olmayan onların enerjisini taşımayan bir isim istiyorum o yüzden çok popüler ya da çok kullanılan bir isim olsun da istemiyorum. Oğlumda hiç zorlanmamıştım ne zormuş kız ismi koymak...:43::43:

yaren olabılır,yaqmur ,toprak ,nehir bunlar olabılır mesela tartsmaya gerek yk ne senın kı olsun ne onun kı baska bır ısımde oratak karar verın..

Back
X