Doğuma Hazırlık İsim

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

de_niz

Yol arkadaşım
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2013
5.477
95
163
Kızlar bi kızım olacağını öğrendim. :nazar::nazar::nazar:
İsim konusunda bana yardımcı olur musunuz_?

Allah hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin :nazar:
Duru
Beren
Yaren
Aklıma gelenler bunlar

ada . deniz . su . eylül ırmak nehir.hayat. dünya

burcu, Tuğçe elif,nazlı, Berna, berrin, bensu,burçak, serra,berrak, beril,suna,nida,neval,nesrin,esmanur,ceyda,dilara,gamze,gözde :KK46:aklıma gelen tüm kız isimlerini yazdım,

Başka isim konusunda bana yardımcı olacak kimde yok mu :S

öncelikle bebişe maşallah diyeyim :nazar: ben Su ismini çok beğeniyorum saf temiz ve onsuz olamayacağımız birşey fakat oğlum olursa eşimin adını koymayı çok istiyorum çift isim olarak tabi gerçi daha eşim bileme yok :cry: nasip olursa ilerdeki düşüncemde değişmezse fikrim böyle :KK52:

benim de kızım olacakmış :) yeni öğrendim daha isim düşünmeye fırsat olmadı. aklıma gelen birkaç isim şöyle;

elisa
lale
ela
hare
rüya

aslında dünyalar güzeli anlamında olsun istiyorum ama türkçe harf olmasın istiyorum.. karışık duygular içindeyim:KK51:

Sizin bebişiniz ne kadarlık rabbim hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin inş.

Amin rabbim cumlemizin bebislerini hayirlisiyla kucagimiza almayi nasip etsin...
24 haftalik.canim , baskasina gelince isim cokk ben isim aradigimda hicc yokkk ...

Bence isim ararken ahenkli söylenişe ve anlamına odaklanmak lazım tabi ki bu kişiye göre değişir, ben önce uzun bir araştırma yaptım, not aldığım isimlerde s harfinin mutlaka olduğun gördüm. Bir de klasik bir isim mi , az bilinen mi yoksa çok güncel bir isim mi hoşunuza gider buna da karar verin. Ben çok klasik isimlerden hoşlanmıyorum, öğretmen olduğum için de işim gereği hiç yoksa 300 öğrenci 300 de veli ismine rastladım ve maalesef bir çok isim kötü çağrışım yapıyor bende. O yüzden vereceğiniz ismin sizde kötü duygular uyandırmamasına da dikkat edin. Ben uzunca bir süre seçtiğim isimlerle seslendim kızıma karnıma dokunarak sürekli de anlamını düşündüm. Eşinizin de içine sinmesi önemli. Biz düşündük taşındık ,seslendik sonunda; ay gibi ışıltılı güzel kadın anlamına gelen Simay ismine karar verdik. Söylenişini de sevdik anlamını da. Sonuna bir de cık ekleyince çok keyifli oluyor bizim için söylemesi :) Simaycığa süt alalım , Simaycık acıktı, Simaycık uyudu galiba :)
Dilerim siz de içinize sinen bir isim seçersiniz

Yani uzun lafın kısası isim önerisi isteyin ama siz isim sunmayın. Çünkü belki de çok seveceğiniz bir isim bir başkasında kötü duygu uyandırdığı için yorum gelince size itici gelebilir oysa başkasının değil söyleyince sizin ne hissettiğiniz önemli.Beste ve Öykü arasında kaldıysanız ikisini de 1 hafta deneyin seslenin bebeğinize bakın bakalım hangisi daha keyifli gelecek :)

Back
X