İşimden kovuldum

Kovulmamışsınız istifa etmişsiniz. Buradan bile insanlar lafı ağzınızdan cımbızla alıyor,olayı parça parça açıklıyorsunuz
Zorla yazdırılan dilekçenin şokuyla yazamadım tek tek yazdım

Zorla yazdırılan dilekçenin şokuyla yazamadım tek tek yazdım
Ben bir düşününcem diyip çıkacaktınız, ohh çok iyi imzala istifayı kov elemanı.
Bu arada 4 saat bekletilme konusu nasıl çıktı ortaya.
Tatile geldiğim bir yerde olay çıkarmadan asla dört saat beklemem, turist saf saf 4 saat mi beklemiş

örnek bir davadan yargitayin emsal karari
Kararda, "Somut olayda, her ne kadar Mahkemece davacının iş sözleşmesini istifa dilekçesi ile kendisinin feshettiği, ancak fesihte haklı olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Ancak; davacı iş sözleşmesinin davalı işveren tarafından feshedildiğini ve dosyada bulunan 27/01/2014 tarihli istifa ve ibraname başlıklı yazıyı işveren ve oğullarının zorla, baskı ve tehdit ile özgür iradesi olmadan imzalattıklarını iddia etmiş ve hemen akabinde Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği şikayet dilekçesinde ayrıntılı biçimde belirttiği hususları anlatmıştır. Hal böyle olunca, davacının söz konusu iddialarında samimi olduğu ve istifa dilekçesini kendi rızasıyla imzalayan birinin hemen ertesi gün suç duyurusunda bulunmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğu, dolayısıyla istifa dilekçesini kendi rızası olmadan imzaladığı anlaşılmıştır. Bu durumda davacının iş sözleşmesinin davalı tarafından haklı sebep olmaksızın feshedildiğinin kabulü ile, ihbar tazminatı isteminin de kabul edilmesi gerekirken yazılı şekilde reddine karar verilmesi hatalı olup bozmayı gerektirmiştir. Temyiz olunan kararın yazılı sebepten bozulmasına oy birliği ile karar verilmiştir." ifadeleri yer aldı.

İstifa dilekçesi vermiş bulunan işçinin; artık işverenden hiçbir hak talep edemeyeceği konusundaki düşünceler yanlıştır. İşçi, işverene “özel nedenlerden dolayı istifa ediyorum” diye yazılı beyan vermiş olsa bile işçi, İş Mahkemelerinde alacak davası açarak hak etmiş olduğu alacakları işverenden alabilir.

İşçi işveren ilişkilerinde işçinin istifa etmesi, yaygın bir işten çıkarma yöntemi olarak kullanılmaktadır. İşçinin işveren karşısında olan daha zayıf konumu, işverenin çeşitli amaçlarla işçiyi istifa etmeye zorlamaktadır. Bu durum daha çok işverenin işçinin yasal hakları olan başta kıdem tazminatı olmak üzere çeşitli işçilik alacaklarının ödememek istemesinden kaynaklanmaktadır. Zira bilindiği üzere istifa eden işçi yasal olarak kıdem tazminatına hak kazanmaz.

Önceden daha çok, işçinin elinden tüm işçilik haklarını aldığına dair alınan ibranamelerin mahkemelerde ve Yargıtay karalarında geçersiz olarak kabul edilmesi, daha sonra Borçlar Kanunundaki ibraname ile ilgili yapılan düzenlemeler, özellikle ibraname içeriğindeki alacak kalemlerinin bankaya yatırılması zorunluluğu nedeniyle, işçinin istifaya zorlanması fazlalıkla kullanılmaktadır.

Bir şekilde böyle bir istifa dilekçesi vermiş bulunan işçinin; artık işverenden hiçbir hak talep edemeyeceği konusundaki düşünceler yanlıştır. Zira gerek uygulamada gerekse Yargıtay incelemesi sırasında bu istifa nedenleri ve işveren baskısı konusu detaylı olarak irdelenmekte ve hayatın olağan akışına ters durumlarda istifa dilekçesi tek başına bir hüküm ifade etmemektedir.

Böyle bir durumda istifa eden işçinin zorlanacağı tek nokta ispat yükünün işçiye ait olması noktasında toplanmaktadır. Ancak hukuk çerçevesinde gerçekte istifa olmadığı konusu çeşitli yollarla rahatlıkla ispatlanabilmektedir. Bu nedenle işçiler istifa dilekçesi vermiş olmakla, hiçbir hak alamayacağı düşüncesinden kurtulmalı; gerçek bir istifa söz konusu değilse iş hukuku konusunda uzman olan hukukçulardan yardım almalıdırlar.

İnsan neden çıkmak istemiyorsa istifa imzalar.
Madem cikariyorsunuz siz çıkış vereceksiniz bekliyorum der beklersin.
İstifa imzalamak çok sacma olmuş

İstifa ederek çok büyük hata yapmışsınız. Hakkınızı almak için çok uğraşmanız gerekir.

Tuhaf geldi bana. Hangi müşteri dört saat bekler de ses çıkarmaz. olayı başkası yaşamış da size anlatmış gibi yazmışsınız. "..misafir 4 saat lobide beklemiş bana aksettirilen bu. Hiç sanmıyorum ama böyle."

Bana bugün patronum hesap sorsa bu işi geciktirmişsin unutmuşsun vs dese anında ispatıyla işimi aksatmadığımı eğer aksattıysam da nedenini açıklarım. Olmayan bir şeyden bahsediyorlarsa ispat isterim. Nerede beklediğinin ispatı?

Sanki sizi gözden çıkarmışlar, beklemeyi de bahane saymışlar gibi. Bana kalsa bu sebeple elemana yaptırım uygulanır ancak hemen işten atılmaz. Kimler kimler ne hatalar yapıyorda yerlerinden olmuyor.

Bence bırakmayın bu işin peşini. Bir daha kimseyle uğraşamasinlar

Bakanın yeri kimi kime şikayet edebilirim?
İsmini söyler misin?
Ben hemen hemen çoğu Antalya otelinde kaldım. Rixos, Akra, Maxx Royal..
Ben inanamadım açıkcası.
Dediğin gibi bir durum o yıldızlı otellerin kapısında bile yaşanmaz.
Seni çıkartmak için bahane sunmuşlar gibi geldi.
Bu işin aslını astarını araştır.
Deneme süresi bitiminde mi çıkardılar yoksa? Öyleyse birşey yapamazsın.

Back
X