İşimden memnun değilim.

hazirangecesi811

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2017
11
1
1
Arkadaşlar merhaba;
Şu an bir yazılım firmasında destek asistanı olarak çalışıyorum.
İşim stresli, başlayalı 6 ay oldu, tam anlamıyla kavrayabilmek için 2 yıl geçmesi lazım.
Şartlarım iyi. Fakat negatif yanı; mesai bazen uzayabiliyor, tam vaktinde çıkmak imkansız gibi..
Bu işin gecesi gündüzü yok, haftanın 2 günü mutlaka akşam evden çalışıyorum, haftasonu tatilimde de..
ve ben bu tempoya ayak uydurmakta zorlanıyorum.

İş başvuruları yaptım, özel bir okulda "Karşılama hostesi, danışma" pozisyonuna başvurdum.
Görüşme yaptık, şartları burdan çok iyi değil, maaşım biraz düşecek, hatta cumartesi tatilim olmayacak.
Fakat kafam rahat olacak.

Şu an çalıştığım iş gelecek vaadediyor fakat çok stresli ve benim iş dışındaki yaşamım yeterince zor.
Bu yüzden en azından severek gideceğim bir işim olsun istiyorum.
Karşılama hostesi olarak çalıştığımda insanlarla iç içe, keyifli olurum ama bana maddi kazançtan başka bir katkısı, öğretisiolmayacak

Sizce ne yapmalıyım ?

İnsanların yüzde doksanının gıpta ettiği işimi, hem yüksek gelirli hem de havalı olmasına rağmen, mesai yoğunluğu nedeniyle bıraktım.
Geri dönmeyi de düşünmüyorum.
Şuan hiş stres çekemem.
Sağlığım herşeyden önemli.

Bende oyleydim is+patron stresi panik atak olmama neden oldu en son doldugum bi anda patladim ve bi anda cikiverdim suanda sadece evde ve cocugumlayim cokta rahatim stresle calismak hayatta ki en buyuk sinavlardan biri bence

Mutlu olduğun yerde çalışman önemli fakat karşılama hostesi olarak ne kadar çalışabilirsin ?

Geleceğine ne katkısı olur cv ne ne eklersin bunlarda önemli..

ikisinin yerine kendine yeni iş ara 6 ay çalışmışsın 2 3 ay daha çalış güzel başka bir iş bul

bir mesleginiz var mi ? Eğitim aldığınız bir alan ?

Kesinlikle rahat olduğun bir meslekte çalışmalısın. Ama karşılama hostesi olmak size ne katar bilemiyorum. sanırım mantıklı olan ya başka alanda iyi bir is bakınmak ya da destek elemanı olarak çalıştığınız yerde işi öğrenip başka yere atlamak.

şu an yaptığınız iş o şekilde evet, yazılım ve yazılımla alakalı iş yapıyorsanız pek gecesi gündüzü olmuyor. atıyorum site çöktü, yarın yapayım diyemiyorsunuz, hemen yapmanız falan lazım. :) sizin işiniz tam olarak ne bilmiyorum yani ama destek asistanı deyince de kafamda buna benzer birşeyler canlandı. mutlu değilseniz siz bilirsiniz, herkesin istediği şey haftada sadece 5 günlük, saatleri belli ve maaşı iyi masa başı işler ama keşke bunlardan daha çok olsa.

Bence biraz daha sabredip işi öğrenin iş yerinde pişin. Zaman gecince daha iyi bir yere girersiniz. O hosteslik mosteslik yapılacak iş değil. Ben zamanında yaptım servis mutfak hosteslik rezerv. elemanı vb çalıştım. Kariyer imkani yok ve kolay harcanıyorsun.
O işyerinde biraz pişince iş değiştirin qma hemen çıkmayin. Gerçekten pişman olursunuz

Benim gibi is depresyonu yasamak istemiyorsaniz Allah korusun, bence isi zamaninda birakin..cok zor gunler gecirdim, en sonunda is yerinde panik atak krizi gecirdim ve eve kapandim bir sure, hala acaba bendenmi kaynaklandi yoksa is yerindenmi diyorum kendi kendime.. su an iyim sukur.. isi birakin az kafanizi dinleyin ve sakin kafayla sizi mutlu edebilecek isler arayin, acele etmeyin..

Bir elinizin yağda bir elinizin baldan olduğu bir işi zor bulursunuz. Çalışma hayatı zordur. Yaşam size hep güller çiçekler sunmayacak. Biraz dirayetli olmanız lazım. İleride meslek sahibi olmak ve çalışmak istiyorsanız zorluklarla mücadele etmeyi bileceksiniz.

Çok mutlu çalışabileceğin bir işinin olması zor. Karşılama hostesi oldun diyelim, biri gelir cümlenden cımbızla laf çeker gider seni şikayet eder, seni tersler, kaba davranır, hizmetçisiymişsin gibi muamele yapar pişman olursun bu işi seçtiğine. Yani sabır gerekli her işte. Kütüphanede insanların unuttuğu bir odada arşiv görevlisi ya da gizli işsizlerdensen, patron gelmiyorsa sen de yatıyorsan güzel ama bu tarz bir işin yoksa zor.

aklını peynir ekmekle mi yedin canım sen bu işin ne kadar kıymetli olduğunu biliyorsun ve lütfen ona göre davran. benim eşim yazılım analisti o da mezun olunca destek elemanı olarak başlamıştı. geleceğini karartma. eşim şuan daha yoğun cumartesileri bile çalışıyor hiçbir zorunluluğu yokken. bu iş böyle sürekli değişiyor teknoloji sonuçta ayak uydurman lazım. bugün çalış ilerde meyvesini yemeye başlayacaksın.

Çıkmazdım bu işten.

Herkesin beklentisi farklı, o yüzden net cevap alamazsın bence.

Kimi mutluluğunu, huzurunu ön plana koyar. Kimi kariyerini daha çok önemser, sağlığı bozulsa da çalışmaya devam eder. Kimi mobbing de olsa çalışmaya mecburdur, sorumlulukları vardır. O yüzden senin hayattan beklentilerin daha önemli.

Bana sorarsan düzgün çalışma koşullarıyla iş bulabilmek çok zor. İşte taciz, zorbalık, maaş alamama gibi şeyler olmadığı müddetçe devam edilebilir. Özellikle bu iş özgeçmişe bir şeyler katıyor ve geleceğe yatırım yapıyorsa. Ama psikolojik olarak rahatsızlık veriyorsa, hasta ediyorsa, insanı olmadığı birine dönüştürüyorsa sağlık daha önemli derim.

Şu anda hafta sonu çalışmayan, fazla mesaiye kalmayan, o mesainin karşılığını alan insan çok az bulursun. İyi düşün derim.

bu kendine vakit ayıramama olayı iki yıl ile sınırlı kalacakmı yoksa ilerdede evine iş getirecwkmisin.

ilerde de yogun olacaksa bir bayan olarak daha zorlanırsın

Maalesef plaza şirketlerinin böyle sorunları oluyor, insanlar fazladan mesainin çalıştııklarının karşılığını alamıyorlar ve ciddi kafa patlatmak gerekiyor. Psikoloji daha önemli bence, öteki türlü işte de tökezlemeye başlarsınız ya da mutsuz olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…