Merhaba,
Ben 5 yıldır aynı firmada çalışıyorum, kazancı çok iyi ama çooook stresli bir işteyim. Tanınmamak adına firma adı veremiyorum ama bu sektör yayılmadan önce orta halli bir firmaya girdim, üç yılın sonunda sektör çok talep görmediği için yönetici pozisyonuna atandım lakin bu atamadan sonra sektör devleşti ve benim bulunduğum pozisyon çok kıymetli oldu, ben ise genç yaşta büyük bi şans yakalamış oldum bla bla bla.
Ama çok bunaldım, artık stres saçlarımı beyazlatıyor. Benim önümde iki yol var,
Ya buradan ayrılacağım ve rakiplerden birine başlayacağım, yönetici olmayacağım, olmam için de sonrasında yıllar geçmesi gerekecek çünkü hem yaşım genç hem de buradaki atamam bile büyük bir şanstı, sadece doğru zamanda doğru yerdeydim o kadar. Ama kafam çoooook rahat olacak. Gelirim yine iyi olacak, gelirde çok minimal sapmalar var ( ne alaka demeyin diye açıklıyorum, yöneticiyken başkalarının başarısından kazanç sağlıyorsun, değilken kendi başarından. kümülatifte hesapladığında iki taraf da neredeyse aynı paraları kazanmış oluyor, biri 10x ise diğeri de 8x, birinde başkasına yaptırarak diğerinde kendin yaparak, çok bi fark yok. )
Bu durumda beni korkutan sıfırdan başlayacak olmak. Bi de herkes mala bak, kovuldu herhalde, yoksa neden o firmadan çıkıp burada bu pozisyona başlasın falan diyecekmiş gibime geliyor, ki diyecektir. Ama biraz daha bu pozisyonda çalışırsam stresten öleceğim artık. Ben de yaşıtlarım gibi yıllık izinler planlamak, tatillere çıkmak, sorumluluğumu müdürümün üstüne yığıp keyfime bakmak, paramı kazanmak kazandığımı harcamak istiyorum. Bir buçuk yıl önce evlenip evime taşındım, hesapladım bu bir buçuk yılda evimde üst üste iki gün hiç geçirmemişim. Haftanın 6 günü çalışıyorum.
Ama kime sorsam 'o kadar emek verdin, biraz ekmeğini ye, ne zamandır o ekibi toparlamak için uğraşıyorsun, tam ekip oturdu yapılacak hareket mi bırakıp gitmek...?' minvalinde konuşuyor. ama ben iyi değilim.
Sizlerden görüş almak istedim hanımlar. Böyle bir durumda birincil önceliğiniz ne olurdu? İstifa edersem hayat kalitem artacak, etmezsem kariyer anlamında çok iyi ilerlemeler alabileceğim bir pozisyondayım, ama aldığım her ilerleme daha stresli bir işi getirecek. Siz olsanız ne yapardınız?