işimden nefret ediyorum bunalimdayim

Bircok universite mezunu hem okula hem ise gidiyor ,bende bu sekilde hem xalistim hem okudum,
Ne kadar guzel dimi tam zaman mesaili bir iste calis gelur elde et ,arada hafta sonu 2 sinava gir ,test coz ve universite mezunuyum de ,elinizi vicdaniniza koyin ,bu konuda derim zaten kimse mesleki deneyimin onemsiz oldugunu savunmuyor ,
Bu tipki ayni is yerindeki usta muhendis ayrimi gibi ...

Peki siz de sikayetcimisiniz. Eger hem tecrübeniz varsa , hem pratik zekaniz daha fazlaysa ve aöf mezunu size emir veriyorsa bunu anlarim. Ben gercekleri söylüyorum. Türkiye 'de egitim sistemi sürekli teori üzerine. Sadece okula gitmis biri is hayatinin ilk yillarinda bu tür olaylarla karsilasabilir. Sürekli fabrikada calisip belli günlerde okula gidip mühendis oluyorlar burda. (Almanya'da ) ve dünyanin en iyi mühendisleri yetisiyor. Sizin dediginize bakarsak üniversite sinavi, okul hayati hatta okul öncesi egitim bile sorunlu ve adaletsiz. Akademisyen olunacaksa o baska tabi.

başka iş arıyorsundur heralde.
maddi olarak zorlanmayacaksan ayrıl yeni bir işi öyle bak.
şu yazdıklarının büyük bölümü bütün işyerlerinin ortak sorunu.
diğer kısmı ise senin işe uygun olmaman ve şartlarının sana uymaması.
ne kadar süredir çalışıyorsun?
her işyerinde yeni işe başlayan herkese benzer eziyetler yapılabiliyor.
özellikle küçük ölçekli kurumsal olmayan yerlerde.a
ma kamuda da yaşanıyor benzer durumlar
kpss şansın yok mu?

3 seneye yakındır buradayım cok buyuk bır kurumsal sırket burası daha buyugu yoktur dengi vardır ancak kpss nin başvuru tarıhını bu sene kaçırdım ama seneye düşünüyorum dil bildiğim için konsolosluklara başvurmayı düşünüyorum tabi girmesi ne kadar kolaydır oralara muamma

Sadece AÖF örgün ayrımı değil başka konularda da adaletsizlikler var. Bizde geçme notu 70 iken çan man hak getire tabi ve ben okulu bitiremezken :deli:45-50 ile başka okullarda ders geçen arkadaşlarım benden önce mezun olup benden önce iş hayatına atıldılar. :bicak: Kaldı ki biz okul boyunca klasik sınav olurken millet test sınavlarla okul bitirdi.
Ama bu kişilerle ÖSS'de aldığımız puanlar arasında uçurum vardı.
Üniversite bazında bile aynı şehirdeki iki üniversite farklı olabiliyorken örgünle AÖF kıyaslamak çok saçma. Örgün de hangi örgün?
Bana kalırsa lise sınavları üni sınavları çok şey ifade etmiyor. Bir kere azimli olacaksın. Alanın okulun ne olursa olsun azimli olduktan sonra her şey yapılır.
İyi bir okuldan mezunsan ve AÖF'lülerden düşük ücret alıyorsan, onların bir kısmı torpilse bir kısmı da azimli insanlardan oluşur.

Kucumseme falan diye dusunmeyin lutfen bakin bende aöf liyim ama kisinin ne demek istedigini gayet iyi anliyorum

Dusunsenize maddi manevi emek verip okuyup biseyler yapmisdiniz ama emeginizin %50 sini bile alamazken sizin verdiginiz cabanin yarisini vermemis insanlarin egolarini size emirler yagdirarak tatmin etmeleri sizede agir gelirdi emin olun belki konu sahibi uslupta hata etmustir

tesekkur ederım benı anlayabılmıssınz evet biraz gergindim yazarken telefondan cok dıkkat edemedim anlatmak ıstedıgım bu sebeplerden dolayı işimi sevmiyorum ama ayrılamıyorumda yoksa derdim insanların mezun olduğu okullar değil okuyup adam olamayan da çok fazla bu ülkede

3 seneye yakındır buradayım cok buyuk bır kurumsal sırket burası daha buyugu yoktur dengi vardır ancak kpss nin başvuru tarıhını bu sene kaçırdım ama seneye düşünüyorum dil bildiğim için konsolosluklara başvurmayı düşünüyorum tabi girmesi ne kadar kolaydır oralara muamma
bu kadar iş konusunda sıkıntılıysan bu konuda gayretin olmalı değiştirmek için.
KPSS ile atanma niyetin varsa keşke kaçırmasaydın ve bence kaçırmamalıydın da:))
içinde bulunduğun durum gözönünde alındığında tabi.
kurumsal olup olmaması da çok değiştirmiyor işte bir yerde.
ancak kişilerin aldığı yüksek tahsiller de bir yere kadar.
ummadığın insanlardan ummadığın ucuzlukta hareket görüyorsun.
herkesin durumu üç aşağı beş yukarı aynı.
bunu yazmayı sevmiyorum ancak genel durumun böyle olduğunu bilmek
insanı hayalperestlikten koruyor.
kişini yapması gereken ufak ve orta ölçekli sorunlarla ve sorunlu insanlarla mücadele etmenin
bir yolunu bulması.
kendini ve sınırlarını koruyabilecek beceriler geliştirebilmesi.
doğru zamanda doğru hamleler yaparak pek tabiki.
büyük ölçekli problemlerde ise daha radikal adımlar atmak gerekiyor.
bu sebeple gayretin olmalı diye düşünmüştüm.

Allah yolunuzu acik etsin.

Kızlar mrb ben Ankara da en iyi üniversitelerin birinden mezunum yabancı dilden mezun olduktan sonra memlekete gittim 1 sene is aradım fakat bulamayınca ankarada bulduğum bi is için geldim 2,5 senedir çalışıyorum ama zorla o kadar kötü günler gecirdimki bu is yerinde hala da devam ediyor ama taşınıp masraf yapıp borca girdiğim için memlekete dönemiyorum deliler gibi is arıyorum ama yok yok maasimda kötü sadece ev ve faturalara yetiyor o kadar bunaldimki 58 kilo ise girdim şuan 72 kiloyum hayattan nefret ettim 26 yaşında çalışma hayatından soğudum o kadar nefret ettim ki artık başka yerde bile çalışmak istemiyorum yaşadıklarımı burda paylaşmak istemiyorum tanıdık çıkar diye fazla detay veremiyorum sabahları kalkmak istemiyorum sürekli hastayım aç olmasam bile yemek yiyorum ne yapacm bilmiyorum bana emir veren insanlar dandik bölümlerden açık ogretimden falan mezun tipler ve neredeyse yaşıtlarım onlar deli gibi kazanırken benim iki kuruşa çalışmam zoruma gidiyor is bulmak çok zor biliyorum ama fiziksel+psikolojik çok yıprandım bu şekilde çalışmaya devam etmek doğru mu işten de ayrılamıyorum tazminat almam için ne yapmam lazım ilerde çıkmak istersem ya da şuan sizce ne yapmalıyım bana yol gösterebilir misiniz cikmazdayim
Merhabalar,
Bu durumlara alışmaya çalışsanız iyi olur bence.
14 senelik meslek hayatım var.

Uluslararası bir şirkette kalite uzmanı idim, 8 yıl çalıştım ,
Herkesin dısarıdan çok imrendiği bir firma, şartları çok ,iyi olan nbir firma.
8 sene sonunda istifa ettim.

Şuanda kardeşimle kendi işyermizde çalışıyorum ,
burda da 6 yılım doldu.

İş hayatı nerede olursan ol böyle.
Ya maaş sıkıntı oluyor, ya çalışma arkadasları, ya firma iyi olmuyor yani çalışma hayatında illa bir sorun cıkıyor.
Bence bunları düşünün , tabiki daha i,yi şartlarda iş arayın ancak emin olun orada da sıkıntı yasayacagınız durumlar olacaktır.

az insaf ya az vicdan. olabilir aöf mezunusunuzdur, olabilir lise veya ön lisans mezunusunuzdur da neden üni. mezunları o 4 yıllık eşşşek gibi çalışmalarının, o bölüme girmek için geçen gençliklerinin, mezun olmak için kaldıkları uykusuz gecelerin hatrına azıcık bir hakkaniyet dile getirince hemen "küçümseme hede hödö" diyorsunuz ki. bu küçümsemek değil ki. üni mezunu olmayı geçtim. odtü lü, hacettepeli olmak ile taşra ünisinden mezun olmakta bile azıcık bir fark gözetilmesin mi? aöf liler işsiz kalsın, ön lisanslar olmasın demiyor kimse, hiç kimse bu kadar hadsiz ve kibirli değil ama okuyan adamda iş hayatında 1 basamak yukarda dursun ya. he ama yok mu istisnalar var. okuyamamış, edememiş aöf den mezun olmuş çakmış 90ı kpss de, mülakatlar, kurum sınavları. onu da alnından öpmek lazım.

konu sahibesi arkadaşım iş hayatında başarılı olan, kendini geliştirmiş ve pazarlayabilmiş olan başarılı olur. o aöfli bana emir veremez, o lise mezunu bana şöle diyemezleri bırakın bu ortamda. ben sizi çok iyi anlıyorum 5 yıl çektim ben. sakinleştirici içmekten bağımlı olacaktım. çok zor ama giden günlerinizin hesabını da kimse veremez. tıkayın kulaklarınızı madem iş bulamıyorsunuz, bulana kadar devam. elbet çıkarsınız aydınlığa. şu anda ekonomi çok fena, işiniz olduğuna şükredin. azıcık dayanın.

PS: aöf de mühendislik bölümü yok daha. :)

Bircok universite mezunu hem okula hem ise gidiyor ,bende bu sekilde hem xalistim hem okudum,
Ne kadar guzel dimi tam zaman mesaili bir iste calis gelur elde et ,arada hafta sonu 2 sinava gir ,test coz ve universite mezunuyum de ,elinizi vicdaniniza koyin ,bu konuda derim zaten kimse mesleki deneyimin onemsiz oldugunu savunmuyor ,
Bu tipki ayni is yerindeki usta muhendis ayrimi gibi ...

Bir de her meslek her is yeri icin degisir sartlar.Ben mesela keske aöf okusaydim. Bir yandan calissaydim diyorum. Onlarin da emekleri var is hayatina erken atiliyorlar. Ama evde oturup iki sinava giren icin degil sözüm. Burda da okuyorum görüyorum günde 10-12 saat calisip aöf okuyanlar var. 8-10 yillik tecrübesi olup 2 yillik birine emir verebilir. Bu ömür boyu emir verecek anlamina da gelmiyor. Allah herkesin emeklerinin karsiligini versin. Cok calisan kazaniyor önünde sonunda

ülkenin en zenginleri de ilkokul mezunu topluca intihar edelim o zaman
iş hayatı hakkında hiç bir şey bilmediğiniz çok belli
Valla iş hayatını biliyorum emek ve çaba vE ticari zekayı da biliyorum. Bence iş hayatını bilmeyen konu sahibi ki insanları bölümlerine göre yargılıyor.

Hosgeldiniz aof mezunlari ya ne kadar gocunuyormussunuz hemende tepki verdiniz ,kendinizi kandfirmayin onlar univerrsite diplomasi degil,sadece sertifika sinavas girdim bitti ,emegi ,kulturu nerede,
Konu sahibinin soyledigi cok dogru,universite sinavini vermeye kapasitesi yetmeyen ,evde ders calisip sinava girip aof diplomasi alip ahkam kesenlerin ,
Yemek kitabi okuyup asciyim diyenlerden bir farki yok,
Mesleki yasamda ,normal bir universiteden mezun yabanci dil bilen masteri olan biriyle ayni kefeye konmasi tamamen haksizlik,
Universite egitimi sadece kitap sayfasi degil,insana vizyon kazandiran bir kurum ,
Konu sahibi seni cok iyi anliyorum ,kpss calis ,farkli daha kalifiye insanlarin calistigi ,kurumsal yerlere basvur ,
İnsallah hayirtli bir is bulursunm,
açıköğretim mezunu değilim , okula giderek baska bır sehırde düzen kurarak okudum ancak; şöyşe bir durum daha var bence.
bizler derse girerek , öğretmenlerımız eşliğinde eğitim aldık.
aöf okuyan kişiler bu derslerin AYNISINI evlerınde sadece kendı ımkanları ıle çalısarak verıyorlar.

Onların işi daha zor bence .
Kitaplar aynı kitaplar dersler aynı dersler
Ama kendi imkanları ile evlerınde ders calıısyorlar, anlamadıkları bir durum olsa soracakları kımse yok, bölümlerinde not alacakları kımse, birlikte ders calısacakları kımse yok.

Acaba aöf lilerin okuması mı daha zor , yoksa bizlerin mi?

Tekrar söyluyorum aöf li değilim ama küçümseyenlere de karsıyım.

konunun AÖF- iyi üniversite kıyaslaması üzerinden tartışılmasının hiçbir faydası yok bana göre.
bebekokusu bebekokusu AÖF li de olabilir benze sorunları yine bu şekilde yaşıyor olabilirdi.
iyi bir üniversiteden mezunum ben de.
ancak" iyi bir üniversiteden mezunum ben bu muameleyi haketmiyorum"mantığının sorunların çözümüne bir katkısı yok malesef.
bebekokusu bebekokusu şartları kendisine uygun olmayan bir işi kabul etmiş hepsi bu.
Çözüm yolları da ortada.
Diğer türlü yaşanan kişisel sorunlar,oyunlar,dedikodular vs. iyi okul kötü okulla alakalı değil.
Kişilerin iş ahlakı ile alakalı.

Esas konu başka yerlere, GERÇEK OKUL ile aöf karşılaştırmasına gelmiş ki, kedi uzanamadığı ciğere mındar demiş. kusura bakmayın da günlerce gecelerce sınav stresi yaşamış, en enerjik zamanlarını soru bankası başında geçirmiş, sonra vize-final kabusu yaşamış, proje çalışmaları yapıp tezini sunup bilmem kaç tane dil öğrenmiş kişilerin emeklerine saygısızlıktır bu. bu kadar basitti de neden yapmadınız. Kazanıverseydiniz(!) Türkiye' nin sayılı okullarından birinin saygın bir bölümünü.

dip not: ikisi arasındaki farkları çok net bilen ; üniversitede okurken, beraberinde aöf ye de kayıt yaptırıp, dört sene kitaplarını açmadan tüm sınavlarını geçmiş olmam nedeniyle neyin ne olduğunu çoook net gören biri olarak konuşuyorum. yani körü körüne bir şeyi savunmak adına bir şeyler yazmıyorum!!!

Sevgili konu sahibi esas duruma gelirsek, öncelikle kendi elindeki gücün farkına varmalı ve buna göre hareket etmelisin. eline bir kaç değerli anahtar almışsın; diploman, dil bilgin ilk anahtarların olacak. ama tabi ki burada bitmeyecek. kendine uzmanlaşacak bir alan bulmalı ve bu hedef doğrultusunda yeni bir iş bulmalısın. malum ekonomik durumlardan dolayı iş bulma süren uzayabilir ama yılmamalısın. ikinci bir öneri ise başkaları yüzünden demoralize oluyorsun ki bunlar yolundaki dikenler. sana batmalarına izin verme, güçlü ol. her zaman, her iş yerinde var böyleleri. ilk iş yerimde benim de canımı çok sıkan kişi ve olaylar vardı. önceleri ben de seninle benzer ruh haline girsem de zamanla, yine çalışarak kendi emeklerimle istediğim yerlere geldim. şimdi o kişiler çok arkalarda kaldı ve randevu almak için aradıklarında yapmacıklıktan ölüyorlar :) özetle mezuniyetten sonra ilk yıllar zordur ama kendine inanır ve dik durursan, bir gün gelir tüm emeklerinin karşılığını alırsın.

Hosgeldiniz aof mezunlari ya ne kadar gocunuyormussunuz hemende tepki verdiniz ,kendinizi kandfirmayin onlar univerrsite diplomasi degil,sadece sertifika sinavas girdim bitti ,emegi ,kulturu nerede,
Konu sahibinin soyledigi cok dogru,universite sinavini vermeye kapasitesi yetmeyen ,evde ders calisip sinava girip aof diplomasi alip ahkam kesenlerin ,
Yemek kitabi okuyup asciyim diyenlerden bir farki yok,
Mesleki yasamda ,normal bir universiteden mezun yabanci dil bilen masteri olan biriyle ayni kefeye konmasi tamamen haksizlik,
Universite egitimi sadece kitap sayfasi degil,insana vizyon kazandiran bir kurum ,
Konu sahibi seni cok iyi anliyorum ,kpss calis ,farkli daha kalifiye insanlarin calistigi ,kurumsal yerlere basvur ,
İnsallah hayirtli bir is bulursunm,

gocunmakla alakası yok ki, sanırım siz gocundunuz.

benim çalıştığım yerde üniversite diploması olmayan ama 3000 tl maaş alan da var.
teknik üniversite okuyup üzerine master yapıp da dilekçenin nasıl yazılacağını bilemeyen insan da var.

genellemelerden hiç hoşlanmam. diploma herşey demek değildir.

Kızlar mrb ben Ankara da en iyi üniversitelerin birinden mezunum yabancı dilden mezun olduktan sonra memlekete gittim 1 sene is aradım fakat bulamayınca ankarada bulduğum bi is için geldim 2,5 senedir çalışıyorum ama zorla o kadar kötü günler gecirdimki bu is yerinde hala da devam ediyor ama taşınıp masraf yapıp borca girdiğim için memlekete dönemiyorum deliler gibi is arıyorum ama yok yok maasimda kötü sadece ev ve faturalara yetiyor o kadar bunaldimki 58 kilo ise girdim şuan 72 kiloyum hayattan nefret ettim 26 yaşında çalışma hayatından soğudum o kadar nefret ettim ki artık başka yerde bile çalışmak istemiyorum yaşadıklarımı burda paylaşmak istemiyorum tanıdık çıkar diye fazla detay veremiyorum sabahları kalkmak istemiyorum sürekli hastayım aç olmasam bile yemek yiyorum ne yapacm bilmiyorum bana emir veren insanlar dandik bölümlerden açık ogretimden falan mezun tipler ve neredeyse yaşıtlarım onlar deli gibi kazanırken benim iki kuruşa çalışmam zoruma gidiyor is bulmak çok zor biliyorum ama fiziksel+psikolojik çok yıprandım bu şekilde çalışmaya devam etmek doğru mu işten de ayrılamıyorum tazminat almam için ne yapmam lazım ilerde çıkmak istersem ya da şuan sizce ne yapmalıyım bana yol gösterebilir misiniz cikmazdayim
Kpssye gir o zaman

Son düzenleme:
Valla iş hayatını biliyorum emek ve çaba vE ticari zekayı da biliyorum. Bence iş hayatını bilmeyen konu sahibi ki insanları bölümlerine göre yargılıyor.

yahu o zaman neden üniversite, bölüm diye bir şey var. İş hayatı dediğini şey tabii ki bölümle alakalı. Daha yeni TRT müdürü olarak tıbbi teknolog atandı. Şimdi ne alaka yani, o adamın orada müdür olması? sırf torpili var diye. Bu ülke böyle maalesef. Adam işe bile gitmiyor. Bence siz iş hayatını genelleme üzerinden yapıyorsunuz. Mesleğinizi çok merak ettim ayrıca.

Back
X