İşimden nefret ediyorum. Sevebilir miyim? :(

okulunu değiştir mutlu olabileceğin okullar vardır elbet
biraz da senin elinde hiç kimse süper koşullarda çalışmıyor
öğretmenlik zor bir iş ben de öğretmenim
ama mücadele etmelisin hemen pes etmek yok
ben de çok zor koşullarda çalıştım tam 6 sene
son 4 sene düzgün koşullarda çalışıyorum
demek istediğim herkes aynı geminin içinde
bizim bir müdürümüz bize
ya bu deveyi güdersiniz ya bu diyardan gidersiniz demişti
haklıydı, bu işi üstüne aldıysan mücadele edeceksin
ayrıca yalnızım falan demişsin
bir eş her zaman destek olmuyor
çoğu kez omuzundaki yüke yeni yükler biniyor emin olabilirsin
yani ağlayacak omuz arıyorsan öyle bir erkek bulmak kolay değil

mesai saati bakımından yan gelip yatıyolar. haftada 12 saat derse giren öğretmenler var.3 ay, pardon 2 aylık tatile hiç girmiyorum. manevi anlamda zor zira öğretmensen eğitmek öğretmek zorundasın hoş bizim ülkemizdeki öğretmenlerin yüzde doksanının öyle bi derdi yok. atanamıyoruz diye ağlayıp atanınca yine ağlayan tipler. yani öğretmenlik, doktorluk vs gönüllü yapılcak işler. gönlü olmayan istifa etsin diyorum.

kusura bakmayın ama, boş konuşuyorsunuz:36:

nasıl bir genelleme bu?

hangi kuvvet size öğretmenlerin yüzde doksanı eğitim vermiyor deme hakkını veriyor?

nerden buluyorsunuz bu cürreti??

Ulkece kutsal atfetmeye pek meyilli oldugumuzdan ogretmenlik kutsal, isinden nefret eden ogretmen kutsala hakaret eden olarak yaftalaniyor..

Ben anlıyorum konu sahibini.10 yıllık öğretmenim. Aynı maaşa hayvan barınaklarında kafes temizlemeye razıyım.Ama olmuyor.Bu meslekten kurtulma yolu bulamıyorum.İkinci üniversite okumak istesem ikinci öğretim olmak zorunda.Çünkü ders prog. ile çakışıyor.Ama istediğim bölümlerin ikinci öğretimi yok.Kendi memleketimden 1000 km uzaktayım.Tayin için yıllardır bekliyorum açılmıyor.Kapana kısılmış fare gibi hissediyorum kendimi.Okulda en itibarsız çalışan öğretmenler.Okul idaresi hizmetlisinde memuruna güler yüzlü davranırken öğretmenin derdi olduğunda yüzüne bile bakmıyor.Evlenmek için sağlık raporu almaya gidecektim. O zaman sevk vardı.Okul müdüründen sevk almaya gittim.Hocam nikahı tatile erteleyelim olmaz mı dedi.Arkadaşım aniden ölen amcası için son 2 ders izin istedi.Şehir dışına gidilecek.Ders bitsin ondan sonra gidin dedildi.Öğretmenlik bitmiştir.Öğrencilerden hiç bahsetmiyorum.Hngi şartlar,kimler bu sistemi bu öğencileri bu hale getirmiş farketmez.Ama durum hiç iç açıcı değil.Bu arada okulun kalorifercisi benden 100 tl yüksek maaş alıyor.Memuru ile aramda 400 tl var.Pavlov teorisi gibi zile koşullanmış bir grubuz.Bakın yarın öğretmenler günü saat 9 da çelenk arkasından AKM de kutlama.Hani pazar günüm.Son 4-5 haftasonudur hep birşeyler vardı.Okul Aile Birliği toplantısı, veli toplantısı....Öğrenciyi sınava hazırla ama kaynak aldırma, MEB kitabını kullan ama tek bir test sorusu örneği bulama kitapta, test yada çalışma kağıdı hazırla peki hangi kağıda hangi fotokopi makinasıyla,veliden tek kuruş para alma,okul idaresinin kağıtlarını kullanma,30-40 kişilik sınıfta her öğrencinin evine git, fotoğraf çek ama masada yiyecek birşeyler olmasın,derse gelmeyen her öğrencinin velisini ara ama okulun telefonunu kullanma,okula gelen veliye güleryüzle çay söyle,kanı aç olan öğrenciyi doyur,unutmadan geçen yıl zorunlu gönül elçisi projesi vardı.Proje kapsamında koruyucu aile olup,mahalledeki bakıma muhtaç insanların evini temizleyip, yemeklerini yapmamız şart koşulmuştu hatta okul müdürlerinden başvuran ve başvurmayan öğretmen isimleri istenmişti.Ne yazık ki öğretmenlik dışardan görüldüğü gibi değil.Şimdiki aklım olsa kesinlikle öğretmenlik yazmazdım.İstifa et deseniz olmuyor işte.İnsan sadece kendi sorumluluğunu taşımıyor ki hayatta.Okutan annenin babanın hakkını düşünüyorsun.Aile huzurunu nasıl bozarım diyorsun.Ama emin olun birçok öğretmen fırsat verilirse mesleğini seve seve değiştirir.

İçim sızladı okurken, bazen forumda yazarım ben bu aklı başında hayatımı ilk okul öğretmenime borçluyum.

Çok emek ve çok hayal kırıklığı. İş hayatının içinde zaman zaman bende düşünürüm, insan çalışmaktan değil saygısızlıktan yoruluyor.

Öğrencileriniz ve veliler anlamasa da bazı şeyleri ; ben sizin ve forumdaki tüm öğretmen arkadaşların öğretmenler gününü kutluyorum. Umarım hak ettiğiniz, güzel koşullara kavuşur, huzurla çalışma imkanına sahip olursunuz.

Ben de eğitim camiası içerisindeyim.
Bu kadar berbat bir düzensizlik içerisinde mutlu olmanı beklemem.
Ben de genel anlamda çok sıkıntı yaşıyorum.
Umarım düzelir durumun..

Sizi çok iyi anlıyorum ama bir öğretmen olduğum için değil :31: Elbette 5yıl önce lise öğrencisiyken şahit olduklarımdan ötürü.

burda ahkam kesenlere özel bir anı olsun benimki de;

Bir erkek arkadaş (arkadaş demek ne kadar zor olsa da) İngilizce öğretmenimizin dersinde penisini dışarı çıkarıp bir müddet sonra gülerek yerine koymuştu bayan öğretmenimiz hariç tüm sınıf bu olayı kahkahalarla karşılamıştı...

Bu aslında kesinlikle ne öğretmenin performansı ne de öğrencinin ayıbı.Temel sorun ailede anne babalarda...Bu bahsettiğim arkadaş kötü biri değildi elbette.Akşam koltukta uyuyakalıpta annesinin bile üstünü örtmediği için, her tarafının ağrıdığından sessizce şikayet eden bir arkadaştı.Hal böyleyken bu devirdeki ne öğrencilere ne öğretmenlere suç bulamıyor insan. :20:

biri ortaya çok mutsuzum diye bir konu atmış herkes de vay haklısın diye pohpohlamış.
bir kere konuyu açan öğretmen arkadaşın sıkıntısı bireysel.yani yalnız anladığım kadarıyla memleketinden uzakta bi de ergen tavırları görünce zorlanması doğal.

ben de 5 yıllık edebiyat öğretmeniyim ve dershanede çalışıyorum.

cumartesi pazar toplam 12+12 olmak üzere 24 derse giriyorum.haftaiçi mezun gruplar,etüt birebir...haftada en saçma pzt günü izinliyim ve aldığım maaş devlettiklerden çok daha düşük.ben de çok lanet ediyorum yorulup üzülüyorum devlete girip insanca çalışamadığım için.

bi özel sektöre girin de hele de sınav not kaygısı olmayan çocuklarla çalışmak nasıl oluyor bi de onu tadın bakalım.

insanların bunalıma girdiği çalışmayı bırakıp eve kapanıp kpss hazırlandığı bi ülkede atanmışsınız ders saati izin günleri ve maaş belli ve bu kadar isyan ayıp yaa sizin hiçbir şeyiniz olamaz bu kadar isyanla sözüm şikayet edip hak veren herkese

Back
X