- 8 Eylül 2009
- 4.524
- 4.279
- 248
- Konu Sahibi Camille_claudel
Burası kurumsal bir ispanyol mağazası mı bi tahminim var ama
Genelde orda olur kısa süreli çalışan
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Cikom cok sagol yardimin icin. Ben profilimde yazdigindan belirtmedim yurtdisinda yasiyorum. Kanunlarin cok farkli oldugunu sanmam ama istifa yazmak gerek diye biliyorum. Ama ben ayrilirsam yazarmiyim bilmiyorumbizim magazada biri gelip biri gidiyo benim en fazla gordugum isim siliniyo listeden okadar. Bide cok calisan oldugundan hergun calismiyo herkes oyle oyle anlasma sonuna kadar salliyolar sonrada is bitmis oluyo. Beni ilk attigindada sozlesmeyi uzatmadi okadar. Bidaha ne konustuk ne gorustuk taki simdiye dek.
Burası kurumsal bir ispanyol mağazası mı bi tahminim var ama
Anladım canım. O anlaşmada eğer buradaki gibiyse şı yüzden var.
Mesela burada bir kadrolu işçi var birde sözleşmeli. Sözleşmeyi 6 ay 3 aylık falan yapıyorlar genelde ki eğer memnun kalmazlarsa tazminat vermesinler. İşçiden memnunlarsa 6 aylık tekrar sözleşme yapıyorlar. Ve işçi işe sanki yeni başlamış gibi oluyor yani 1 sene çalıştığı iş yerinde 2. Sezon 6 aylık işçi gibi oluyor yine
Ayrıca hocanın önerdiği iş parası çok iyi onu kaçırmamak için elinden geleni yap bence. Okuyan insan için mağaza işi çok zor. Benim üniversite de mağazada okuyan tüm arkadaşlarımın alttan dersi kaldı. Zaten yazık okula pert olup geliyorlardı
Bir yandan başka iş bakıyor musun?
Haklisin ummadik tas bas yarar. En iyisi ellerine koz vermeyim istifada yaziyim.Kuzum tam hatırlamıyorum ama birinden duymuştum. Bu tarz bir yerde çalışırken nasılsa küçük bir yer ve umursamıyorlar diye işten kafasına göre ayrılmış. 15 gün sonra elinde mahkeme kağıdı.
Tamam dediğin doğru olabilir ama hiç belli olmaz. Şimdiye kadar yasal haklarını kullanmamış olmaları, bundan sonra kullanmayacakları anlamına gelmez.
Sen yine de işi kitabına uydur ki, sonra başın ağrımasın.
Eksik yanlarını tamamlayarak.Önce kendini eleştirmelisin.Sonuçta onlar iş yapıyor.Memnun oldukları bir çalışan isterler.Selam kizlar
Moralim cok bozuk agladim aglicam nerdeyse. Basliktaki laf patronum tarafindan benim icin kullanildi. Bastan ozet gecmem gerekirse; ben ogrenciyim ve bi magazada kasiyer olarak parttime calisiyorum. Ayni magazada 2 yil calistim eski patronla aram acildi.( sinavim var ogun calisamam dedigim halde calismami istedigi icin) ve bana hicbisey soylemeden isten cikardi. Herneyse aradan zaman gecti yeni patron falan derken bikez daha basladim. Ama ise alinirken hakkimda ex patronla konusmuslar ve sagolsun "iyi caliskan ama kasada cok cekingen secim sizin " demis!! Anlicaniz bir sifir yenik onyargiyla basladim normalden kisa yapildi anlasma. Bugunde konusurlarken duydum. Teftise gelen buyuk patrona galiba kararsiz kaldiklarini soylediler oda islerin suan karisik oldugunu, hic kimse olmamasindansa en azindan(!) benim olmami ve bi sure idare etmelerini soyledi.
Okadar zoruma gittiki anlatamam nerdeyse cikip gelicektim. Ama hem isi zor bulmusken hemde biraz paraya ihtiyacim varken birakamadimbunuda yutmak istemiyorum sizce onlara nasil ders verebilirim?
Uzun yazdim kusura bakmayin
Haklisin is hayati cok acimasiz. Ama bunlarda daha vicdansiz inan. Dun sadece benim hakkimda degil bi cok kisiye atip tuttular orasi beni ilgilendirmedigi icin uzerinde durmadim ama insanlarin yuzune gulup arkalarindan atip tutmak bana gore cok adice.tabiki işin gereklerine uygun bir şekilde çalışarak onlara en iyi dersi verebilirsiniz. bu kadar sinirlenecek bişey yok. size iftira atmamışlar bi yanlış yapmamışlar. demekki sizi o işe uygun bulmuyorlar. iş dünyası böyle bir şey işte...
Okul zamanı bunlar seni pişiyor. Gittiği yere kadar canım. Neden canını sıkıyorsun ki?Selam kizlar
Moralim cok bozuk agladim aglicam nerdeyse. Basliktaki laf patronum tarafindan benim icin kullanildi. Bastan ozet gecmem gerekirse; ben ogrenciyim ve bi magazada kasiyer olarak parttime calisiyorum. Ayni magazada 2 yil calistim eski patronla aram acildi.( sinavim var ogun calisamam dedigim halde calismami istedigi icin) ve bana hicbisey soylemeden isten cikardi. Herneyse aradan zaman gecti yeni patron falan derken bikez daha basladim. Ama ise alinirken hakkimda ex patronla konusmuslar ve sagolsun "iyi caliskan ama kasada cok cekingen secim sizin " demis!! Anlicaniz bir sifir yenik onyargiyla basladim normalden kisa yapildi anlasma. Bugunde konusurlarken duydum. Teftise gelen buyuk patrona galiba kararsiz kaldiklarini soylediler oda islerin suan karisik oldugunu, hic kimse olmamasindansa en azindan(!) benim olmami ve bi sure idare etmelerini soyledi.
Okadar zoruma gittiki anlatamam nerdeyse cikip gelicektim. Ama hem isi zor bulmusken hemde biraz paraya ihtiyacim varken birakamadimbunuda yutmak istemiyorum sizce onlara nasil ders verebilirim?
Uzun yazdim kusura bakmayin
Evet guclendiriyolar beni aslinda tesekkur etmeliyim:) disarida is cok ama surekli ya bulamazsam diye korkuyorum bide yuzume soyleseleri sunu sunu daha iyi yap diye arkamdan niye konusuyolarki. Simdi hatalaimi bilmeden calismak zorundayim ve resmen pusuda bekliyolar:) bugun yine calisicam onlar konusurken yanlarinda eskiden beri calistigimiz fulltime arkadasta vardi sizce biraz citlatiyimmi?Okul zamanı bunlar seni pişiyor. Gittiği yere kadar canım. Neden canını sıkıyorsun ki?
Başka yerlere bakarsın. Tek yer burası değil ya.
Bence asla iş hayatında orada çalışan insanlarla polemiğe girme. Hiç farkında olmazsın senle iyi görünür yalakalık olsun diye gider patrona dedikodu yapar. Bir de dükkan tarzı yerlerde daha çok olur bunlar. Politik olman daha çok kazandırır. Sen çalış gittiği yere kadar. Paranı alıyorsan bence sorun yapma.Evet guclendiriyolar beni aslinda tesekkur etmeliyim:) disarida is cok ama surekli ya bulamazsam diye korkuyorum bide yuzume soyleseleri sunu sunu daha iyi yap diye arkamdan niye konusuyolarki. Simdi hatalaimi bilmeden calismak zorundayim ve resmen pusuda bekliyolar:) bugun yine calisicam onlar konusurken yanlarinda eskiden beri calistigimiz fulltime arkadasta vardi sizce biraz citlatiyimmi?
Bu lafı söyleyeceksen işten ayrıl sonuçta yaptığınız iş dünyada belli kişiler dışında kimsenin yamayacağı bir iş değil sonuçta önyargı ile söylenmiş görünce memnun kalmışlar. düşüncesizlik edip söylemişler memnun olup sözleşmenizi uzatmak istemeleri senden memnun olduklarının göstergesidir iş hayatından bu kadar herşeye cevap vermek yersizdir bence.bence gereksiz bir polimik yatırsınız .Elimden gelenin en iyisini yapiyorum ama inanilmaz zoruma gitti. Anlasmayi uzatmayi teklif ettiklerinde " sirf merakimdan soruyorum neyimi bukadar begendinizde anlasmayi uzatiyosunuz yoksa kotunun iyisi oldugum icinmi ?" Demeyi dusundum ama ses tonumun ayarini kacirip yuzgoz olmaktan korkuyorum.
Ayy alintilayamadim bi turlu :) portakalli kurabiye mangoyu kastediyosun sanirim ama mangoda degil c&a da calisiyorum. Ama sartlar hepsinde ayni diye biliyorum tabi h&m en fenasi olmak uzere![]()
Mangoyu kastediyosun
Cikom aynen. 3 aylik sozlesmelerimiz oluyo. Full time calisanlarla ayni isi yapiyoruz hatta onlarin yapmak istemedikleri. Magaza bu yonden gercekten berbat.
Hocamin isi benimde kafama yatti gidip bi konusucam bakalim hayirlisi:)