Merhabalar,konu ile benzer içerikte mevcut 2 topiğimiz daha vardı ve kilitlenerek yorumlara kapatıldı..
Bahsettiğiniz isimlerin arasında benim kızımın ismi de bulunuyor..Haliyle söz hakkım doğuyor:)
Tabi ki inanç esaslarımızı ve kültürlerimizi dikkate alarak bebeklerimizi isimlendirmemiz gerekiyor bu konuda size katılıyorum ,bir sıkıntı yok
Ayrıca mutlaka Kuranı Kerimde geçen bir isim koymak zorunda değiliz ki bu konu beni çok üzüyor neden dersek,bizlerce kutsal ve kıymetli olan bu Nimette geçen her kelime uygun değil ki isim olarak..
Çok kötü anlamlı sözcükler de bulunuyor,öyle değil mi?
Gelelim anlamı yanlış bilinen isimlere..
Bazen internet bu konuda çok kirli bir kaynak olabilir,doğruyu yanlış yanlışı doğru olarak verebiliyor..
O yüzden ince eleyip sık dokumak gerek..
Ayrıca herkes her ismi beğenmek ve tasvip etmek zorunda değil,kendi adıma da konuşuyorum,lütfen yanlış anlamayın..Ben hoşlanmadığım bir isim le karşılaşınca o ismi evladına,meleğine layık görmüş olan anne babayı kırmamak adına daha ılımlı yorumlar yapmaya çalışıyorum..Öyle de olmalı..
Sevgi serbes,saygı daima mecburidir.
Bir şeye daha kanaat ettim ki o da Öz türkçe isimler in daha sağlam ve anlamlı olduğu...
Paylaşım ve hassasiyet için teşekkürler ..
Allaha emanet olun