Doğuma Hazırlık İsimlerin manaları önemli. Peki ya harfler? Harflerin anlamları..

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Yes_Im

Kaktüs ツ
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2012
2.253
14
66
A : Algılama gücü ve mantık yürütme kabiliyeti yüksek kişiligi temsil eder.
B : Ön sezileri kuvvetli kişiliği temsil eder. En olumsuz olaylarda dahi umutlarını yitirmeyen kişiliktir, aynı zamanda.
C : Güzel sanatlara yatkınlığı temsil eden duygusal kişiligi ifade eder.
Ç : Zevk ve sefa düşkünü kişiligi ifade eder.
D : Üstün gücü temsil eder, hırslı ve zorluklara direnen kişiligi ifade eder.
E : Ruhsal karışıklığı temsil eder, yani üzüntü ve sevinci birarada yaşayan ve ruhsal gel-gitleri olan kişiligi ifade eder..
F : Sakinliği temsil eder, uysal ve güvenilir kişiliğin işaretçisidir.
G : İnatçi kişilik, gerginlik ve üstün güçlere sahip olma arzusunu ifade eder.
H : Sakin ve durağan bir kişiliği ifade eder.
I,İ : Hassas, duygusal ve kırılgan bir kişiligi temsil eder.
J : Kaprisli ve kıskanç kişilik belirtisidir.
K : Başarılı, ünvan sahibi ve daima yükselen bir kişiligi ifade eder.
L : Sanatsal yönleri olan kabiliyetli kişilik ifadesidir.
M : Ticarete yatkınlık ve yüksek zeka seviyeli kişiligi ifade eder.
N : Üstün güçlere sahip, sağduyulu kişiligi ifade eder.
O,Ö : Gizemli kişilik sahibidir. Gizliliği sever ve duygularını açığa vurmaktan kaçınan tiplerdir.
P : Kendinden emin kişilik, girdikleri ortamda kendine güvenli tavırlarıyla dikkat çekerler.
R : Tereddütlü kişilik demektir, karar vermede zorlanmalar yasarlar.
S,Ş : Hayalperestliği sembolize eder. Aşırı hayal kuran kişilik.
T : Oldukça ketum tavırlı ve duygularını karşısındakine açmayı zor başarabilen kişiliği temsil eder.
U,Ü : Durgun görünümlü, çok ağır hareket eden, işlerini ağırdan alan bir profil çizen kişilik.
V : Kendi içine dönük, umursamaz bir kişiliği ifade eder, bana dokunmayan yılan bin yaşasın felsefesiyle hareket eden kişilik örneği.
Y : Geçmişteki izleri, üzüntü ve diğer olayları sürekli yaşarlar,
geçmişlerini asla unutmazlar ve güçlü bir kişilik yapısı gösterirler.
Z : Bilimsel açıdan başarılı, okumayı seven, akademik anlamda başarılı kişilik ifadesidir.

Ayrıca şunu da eklemek istedim. (Not:Alıntıdır.)

Harfler sırdır. Sırrı ifşa eden S harfinin eSrarını kelimelerin ormanında harflerin peşine düşerek bulabilirsiniz. S hangi harfin içine girmiş ise Sır olmuştur, eSrar olmuştur, efSun olmuştur . Mesela gizem ve Sırrın öz akrabalığı yoktur : inSan gizlemek ister halbuki toprak çömleklerin üzerine çekilen cilaya verilen Sır ismi gibi, Sır açığa çıkarılması istenen beklenen bir şeydir. Açıktadır ancak herkeS göremediği için Sır olmuştur. Ş gösteriŞ’in remzidir. İçinde yer aldığı kelime ulvi olsun süfli olsun göz kamaŞtırır, Bütün bakıŞları üzerine çeker. İçinde Ş harfi olan bir tane iddiasız kelime bulamazsınız. GüneŞ, ateŞ, aŞk, Şehvet, Şevk, nakıŞ, Şhov, Şehit. Oysa bu kelimelerin benzerleri yakın akrabası sayılan diğerlerine baktığımızda daha Sade, daha Sakin bir hal görürüz. Yukarıdaki Ş li kelimelerin S li benzerlerine bakalım isterseniz. AteŞ ten yükselen ıSı, aŞk ile atışan Sevgi, Şehvetle at koşturan köSnü, Şevk ile yola düşen iStek, nakıŞ ile göz okşayan deSen, Şhov ile sahne alan göSteri ne kadar da Sönük kalıyor Ş nin yanında.

AŞk ile ateŞin kızı, Şah ile Şeytanın arkadaŞı: Ş. Bir kelimelin önünde yürüdüğü zaman ona Şekil verir, kelimenin ortasında yer alırsa esası teŞkil eder, kelimenin ayak ucunda bile dursa onu baŞ yapar.

İçinde Ş harfi olmayınca Şah olmaz hiçbir kelime. Ş insanı tanımlayınca insana Şahsiyet verir. Onu, Şah yapar, Şeyh yapar, Şövalye yapar, Şakir yapar, Şakirt yapar, Şehsuvar eder. Şerefli yapar, Şeytanla iŞbirliğine girer Şaki yapar, Şırfıntı yapar, Şempanze yapar, Şirret yapar, Şerefsiz yapar .

Yakıcıdır; GüneŞ ten alır ateŞini. GüneŞ, ateŞ, Şems, Şahap hep ş ile ıŞıldar.

S Sırları barındırır karnında. Ş nin yanında Sönük kalır ama bir nevi ş’nin akıllı kardeşidir. Aşık olmak yerine Sevmeyi Şüphe etmek yerine Sorgulamayı, teŞhir yerine sergilemeyi Salık verir. TaSnif eder, Soru sorar, Sorgular , Şekillendirmez belki ama sonuçlandırır.

Pek çok harf için bu karşılaştırma, bu kıyas yapılabilir. V harfi ile B harfinin yönetim ile ilgili yer aldığı kelimelerin kısaca kıyasını yapar isek karşımıza şu kelimeler dikilir ve ifşada bulunur. V harfinden pek çok yönetici kelime neşet eder.. Vasi olur, padiŞah’a akıl veren Vezir olur, Vali olur, Vekil olur. Valide olur ama Baba olmaz. Oysa diğer bir yönetici harf B bakan olur amma BaşBakan da olur, Bey olur, Buyruk verir, Baş olur emir verir, Baba olur devlet ile özdeşleştirilir.

Geveze ve bilge harfler vardır. Türkçe’de sesli harf dediğimiz A, E, I, İ gibi harfler çok konuşup az söyleyen harflerdendir. Zurnaya, Kavala ses veren nefestir ancak boşluğa üflediğin nefesten ancak tıs sesi alırsın. Sesli harf dediğimiz harflerin bir kısmı bilge bir kısmı yönetici bir kısmı savaşçı mahiyettedir. Öte yandan harflerin tek başlarına tuttukları anlam alanı ile etkileşimlerinden doğan anlam dünyası genişleyebilir İttifaklar kurunca farklı kombinasyonlar farklı karakterler ortaya koyarlar, yükselen burcun, burçlar üzerindeki etkisi gibi, kaymaklı kadayıf gibi.

Hülasa harfler sırdır. Yukarıda ifade ettiğim düşüncelerimin bilimsel bir mahiyeti yoktur. İstatistiklerle, nicel gözlemlerle desteklenmemiştir. Modern hurifiliğin temelini atmak gibi bir niyete de sahip değilim. Ancak uzunca bir süredir harflerin kendi başına manası olduğu, tek başına konuştuğuna dair bir inanca sahibim. Harfler sırdır. Sırrına ulaştır ya Rabbim!

Kendi isimlerinizden yola çıkarak bakın bakalım doğruluk payı var mı sizce?
benim ismimde ki harflerin manalarıyla karakterim uyuşuyor..
Acaba sizin isminizde de uyan var mı?:26:

Y : Geçmişteki izleri, üzüntü ve diğer olayları sürekli yaşarlar, geçmişlerini asla unutmazlar ve güçlü bir kişilik yapısı gösterirler.

Kesinlikle çok uyuyor :53:

Y : Geçmişteki izleri, üzüntü ve diğer olayları sürekli yaşarlar, geçmişlerini asla unutmazlar ve güçlü bir kişilik yapısı gösterirler.

Kesinlikle çok uyuyor :53:

Benim ismim ve arkadaşların falanda çok uymuştu. Topikte paylaşmak istedim sizlerle ama kimsenin dikkatini çekmedi. Baksana kaç hafta olmuş konuyu açalı :52: Evet gerçekten uyuyor.. :10:

Kesinlikle uyuyor! Kızımıza düşündüğümüz RÜYA isminden vazgeçsek iyi olcak:)

R : Tereddütlü kişilik demektir, karar vermede zorlanmalar yaşarlar.
Ü : Durgun görünümlü, çok ağır hareket eden, işlerini ağırdan alan bir profil çizen kişilik.

Benim adımda da Y var gerçekten manası çok doğru çok şey yaşadım zaman zaman geçmişi hatırlarım ama güçlü bi yapım var. Mızmızlanmam yaşadıklarımdan dolayı.
A harfininde manası iyi aslında ama diğerleri biraz kötü.. :24:

Doğru demek ki. Herkese uyduğuna göre gerçekten harflerinde manaları önemli demek ki :51:

benım ısmımede buyuk oranda uyuyor kısılıgım harfler egore ama soyel bıseyde var mesela oglumun ısmı alperen P harfınde kednınden emın kısılıkten bahsederken R harfinde tereddütlü kişilik demiş yanı ısmın ıcındekı harflerde celışkı olmus :26:

benım ısmımede buyuk oranda uyuyor kısılıgım harfler egore ama soyle bıseyde var mesela oglumun ısmı alperen P harfınde kendnınden emın kısılıkten bahsederken R harfinde tereddütlü kişilik demiş yanı ısmın ıcındekı harflerde celışkı olmus :26:

Evet canım orasıda var tabş ama mutlaka bi harf daha baskındır. Oğlunuzun burcu terazi yada ikizler mi acaba? :26:

Evet canım orasıda var tabş ama mutlaka bi harf daha baskındır. Oğlunuzun burcu terazi yada ikizler mi acaba? :26:

yok canım boğa burcu valla su an kucuk 2 yasında o yuzden henuz hangı taraf baskın bılemıyorum bırde bı ısmı daha var ona bakmadım sımdıkı cocukların cogu ıkı ısımlı malesef cok yük var üzerlerinde:19:

yok canım boğa burcu valla su an kucuk 2 yasında o yuzden henuz hangı taraf baskın bılemıyorum bırde bı ısmı daha var ona bakmadım sımdıkı cocukların cogu ıkı ısımlı malesef cok yük var üzerlerinde:19:

Kulağına iki isim mi okuttunuz canım yoksa kulağına bi isim okutup kimliğe iki isim mi yazdırdınız? Belki yükselen burcu ikizler yada terazidir, bilemiyorum. Ben burcumdan çok yükselen burcumun özelliklerini taşıyorum mesela. (Yükselen burcuna doğum saatinden bakılıyor) İki isim konuluyor ama iki isim kullanılmıyor ki canım :23: tekine alışılıyor yani..

Gerçekten benim ve sevgilimin harflerine baktım bazıları uyuyor..:44:
Kaydettim sayfayı isim koyarken değerlendiririzz:1:
Teşekkürler paylaşım için.

Son düzenleme:
B : Ön sezileri kuvvetli kişiliği temsil eder. En olumsuz olaylarda dahi umutlarını yitirmeyen kişiliktir, aynı zamanda.
C : Güzel sanatlara yatkınlığı temsil eden duygusal kişiligi ifade eder.
Ç : Zevk ve sefa düşkünü kişiligi ifade eder.
D : Üstün gücü temsil eder, hırslı ve zorluklara direnen kişiligi ifade eder.
E : Ruhsal karışıklığı temsil eder, yani üzüntü ve sevinci birarada yaşayan ve ruhsal gel-gitleri olan kişiligi ifade eder..
F : Sakinliği temsil eder, uysal ve güvenilir kişiliğin işaretçisidir.
G : İnatçi kişilik, gerginlik ve üstün güçlere sahip olma arzusunu ifade eder.
H : Sakin ve durağan bir kişiliği ifade eder.
I,İ : Hassas, duygusal ve kırılgan bir kişiligi temsil eder.
J : Kaprisli ve kıskanç kişilik belirtisidir.
K : Başarılı, ünvan sahibi ve daima yükselen bir kişiligi ifade eder.
L : Sanatsal yönleri olan kabiliyetli kişilik ifadesidir.
N : Üstün güçlere sahip, sağduyulu kişiligi ifade eder.
O,Ö : Gizemli kişilik sahibidir. Gizliliği sever ve duygularını açığa vurmaktan kaçınan tiplerdir.
P : Kendinden emin kişilik, girdikleri ortamda kendine güvenli tavırlarıyla dikkat çekerler.
R : Tereddütlü kişilik demektir, karar vermede zorlanmalar yasarlar.
S,Ş : Hayalperestliği sembolize eder. Aşırı hayal kuran kişilik.
T : Oldukça ketum tavırlı ve duygularını karşısındakine açmayı zor başarabilen kişiliği temsil eder.
U,Ü : Durgun görünümlü, çok ağır hareket eden, işlerini ağırdan alan bir profil çizen kişilik.
V : Kendi içine dönük, umursamaz bir kişiliği ifade eder, bana dokunmayan yılan bin yaşasın felsefesiyle hareket eden kişilik örneği.
Y : Geçmişteki izleri, üzüntü ve diğer olayları sürekli yaşarlar,
geçmişlerini asla unutmazlar ve güçlü bir kişilik yapısı gösterirler.
Z : Bilimsel açıdan başarılı, okumayı seven, akademik anlamda başarılı kişilik ifadesidir.

bahar benimkide uyuyor.

Gerçekten benim ve sevgilimin harflerine baktım bazıları uyuyor..:44:
Kaydettim sayfayı isim koyarken değerlendiririzz:1:
Teşekkürler paylaşım için.

Rica ederim canım ne demek. İsim koyarken bencede bi bakmakta fayda var. Genel olarak uyuyor harfler. :12:

Back
X