Doğuma Hazırlık İsimsiz kaldı kızım.. Son 17 gün :)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

milkie

24 Ekim Gelini :)
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2009
129
1
96
İstanbul
Kızlar hayatımda bi kararı verirken hiç bukadar zorlandığım olmamıştı...

Doğuma son 17 günüm kaldı ve ben isim konusunda hala kararsızım..

Melis, İnci, Duru, Ela, Çağla, Sare, Lina, Nil sizce hangisi daha güzel yardımcı olun lütfen... Çok kararsızım..
:5:

Son düzenleme:
çağla nil benimde hoşuma gitti :46: ister çağla dersin ister nil istersende ikisini birden kullanırsın yinede karar senin tabiki. ilk bebeğin sanırım. Allah hayırlısıyla doğmasını nasip etsin. :nazar: :emir_bebek:

Son düzenleme:
evet ilk bebeğim canım.. Biyandan doğum korkusu biyandan isim telaşı artık nutkum tutuldu bişeyde karar kılıp şu olsun da diyemiyorum.. Çağla nil ağır basıyor ama bakalım sonuc ne olucak :)

Çağla nil'in beğenilmesine çok sevindim zira çevremden hep olumsuz tepkiler aldım. Çok teşekkür ederim kızlar

benmde oyum çağla nile....ALLAH analı babalı büyütmek nasip etsin sağlıkla kucağına alırsın evladını umarım....

Kızlar çok sağolun içimi rahatlattınız. Kimse seçimimi beğenmedi diye boş yere üzülmüşüm artık kararım netleşti diyebilirm

bence inci çok zarif ve hayatının her döneminde rahatlıkla kullanabileceği bir isim bunun yanında, saydığınız isimlerden bağımsız olarak bir kaç tane sıralamak istiyorum belki beğenirsiniz ; rana, hande ve nihal eski isimler bana daha hoş geliyor daha zarif ve ağır. sonuçta kızınız bebek olarak kalmayacak büyüyecek meslek ve mevkii sahibi olacak sonra bir aile ve nasip olursa torun torba sahibi olacak ;) ilerki yaşamında bu tür görevlere uygun isimler vermek onun hayatını bir nevi kolaylaştırıcaktır :34: uzun ve sağlıklı bir ömür dilerim bebeğinize adıyla anasıyla babasıyla büyüsün inşallah :34:
:emir_bebek:

selin :) bir bayan için en güzel isimlerden biri ismim diye söylemiyorum!
kendi kızıma bile selin ismi koymak istiyorum

ben çağla ismini sevmediğimden o konuda yorum yapamıcam ama diğer isimlerden melis inci ve ela yı çok beğendim...ben bide begüm ve selin isimlerinide severimm..ALlah ismiyle analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah..darısı başımaaaaaaaaaa !!

evet ilk bebeğim canım.. Biyandan doğum korkusu biyandan isim telaşı artık nutkum tutuldu bişeyde karar kılıp şu olsun da diyemiyorum.. Çağla nil ağır basıyor ama bakalım sonuc ne olucak :)

ilk bebek olunca doğumunda nasıl olduğunu merak eder insan bende aynı şeyleri yaşamıştım canım. ama kafana takma o sancıları çekiyorsun ama sonunda dünyada hiçbir şeyle değişemeyeceğin bir parçan oluyor. :emir_bebek: şunu da unutma doğumdan sonra çevrendekilere o anı anlatmak ayrı bir zevk veriyor insana. korkma Allah kolaylığını verir. bir arkadaşım bana doğum sancın başlayınca duş al ve "SELAMÜNKAVLEMMİRRABBİRRAHİM" ayetini bol bol oku doğumun kolay geçer demişti hakikatten 4 saatte doğurdum. :81: :79:

Ben bir kaynakta Melis isminin anlamı yanlış bilinen isimlerde geçtiğini görmüştüm.Asıl anlamının tembel ve şişman kişi olduğu yazıyordu.Bu yüzden koymayın derim ya da siz de bir araştırın.İnci,Sare ve Nil çok güzel.

çağla nil uyumlu olmuş bence. çağla inci de ulama olmuyor.yani çağla sesli harfle bitiyor inci de sesli harfle başlayınca söylemesi zor gibi geldi bana.Allah hayırlı evlat versin,bahtı güzel olsun inşallah

lina değil de line onun doğrusu bi de sare değil sara .) .. ben Sara Nil diyorum .)

Son düzenleme:
Ben de Sare ismini çok beğeniyordum ama bu yazıyı görünce fikrim değişti.Sizin de bilginiz olsun.
Sare
Anlam:
1. Susuzluk
2. Cemaat topluluk
3. Ihtiyaç
4. Oldu
(Sare Hz. İbrahim'in (A.S.) birinci hanımının ismi değildir Sara’dır o)

Back
X