• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

işin içinden çıkamadım

tolstoy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2012
485
35
118
51
Herkese Merhaba
Ben eşimden biraz soğumak istiyorum.Daha doğrusu onunla bir problem yaşadığımız zaman ona karşı acımasız davranmak istiyorum.Eğer bunu başarabilirsem sorunlar hallolacakmış gibi geliyor.Mesela ara sıra da olsa devam eden küsme huyu peydah olduğunda ve de o barışmak istediğinde ona karşı gaddar olmak istiyorum.Ya da beni çocuğu gibi yönetmeye kalktığında buna bin pişman etmek istiyorum.Ama ya yöntemini bilmiyorum ya da cesaretim yok.Her şey aynı olmasın istiyorum.Şöyle ki;bir sorun yaşayıp küstüğümüzde birkaç gün ikimiz de tavır yapıyoruz,sonra da kendisinin gelip yalakalanmasıyla barışıyoruz.Halbuki ne sorun kaynağından hallediliyor ne de ben eşime aynı şeyleri tekrarlamayacağı konusunda güveniyorum.Artık bu tekdüzelikten sıkıldım.İstiyorum ki bir daha beni yönetmeye ya da çocuk gibi azarlamaya cesaret edemesin.Önerileriniz varsa çok sevinirim

eşiniz sizi azarladığında senin karşında çocukmu var ne bağırıyosun geri tep bakalım demeyi deneyin ozaman tırsar belki biraz :1:
valla erkeğin nazı niyazı hiç çekilmiyor baktınızki o surat yapıyor tavır takınıyor aynısını sizde yapın...
kırıldığınız birşey olduğunda barışma şartı olarak oturup konuşmayı önerin,hatasını anlatın kabul ettirene kadar pes etmeyin...
aynı hatayıda tekrar yaptığında yüzüne vurmaktan çekinmeyin bence...

bunların hepsini yaptım ama başarılı olamadım maalesef

bence insanlar kolay kolay değişmez canım :50:sadece zaman geçtikçe bazıları biraz olgunlaşır bazı huylar törpülenebilir ben buna inanıyorum yani sen ne yaparsan yap yumuşak da olsan sert de davransan eşin değişmez belki zamanla eğer isterse biraz olgunlaşabilir:31:

bence insanlar kolay kolay değişmez canım :50:sadece zaman geçtikçe bazıları biraz olgunlaşır bazı huylar törpülenebilir ben buna inanıyorum yani sen ne yaparsan yap yumuşak da olsan sert de davransan eşin değişmez belki zamanla eğer isterse biraz olgunlaşabilir:31:

zaten onu değil kendimi değiştirmek istiyorum.artık onun olgunlaşmasını bekleyecek sabrım ve de zamanım kalmadı

İmzanıza bakarak yorum yapacağım.
20 senedir eşinizin huyunu, tavrını, neyden anladığını v.s. çözmüş olmanız lazımdı.
Artık siz tabiri caizse onun ciğerini bilirsiniz ama hala bir şeylerde sorun varsa bu böyle gider bence.

İmzanıza bakarak yorum yapacağım.
20 senedir eşinizin huyunu, tavrını, neyden anladığını v.s. çözmüş olmanız lazımdı.
Artık siz tabiri caizse onun ciğerini bilirsiniz ama hala bir şeylerde sorun varsa bu böyle gider bence.

doğru söze ne denir.fakat hangi bir huyuyla ve de yarattığı sorunlarla başa çıkacağımı şaşırdım inanın.zaman o kadar hızlı ilerliyor ki insan artık tahammülü bitince müdahale etmek ihtiyacı hissediyor bazı şeylere

Siz zannediyor musunuz ki tartışmaların çözülmeden kapanması size özgü bir durum ?
Biz de öyle her tartışmayı,terapideymiş gibi oturup irdelemiyoruz.
Bazı tartışmaların fazla kurcalanmadan kapanması daha bile hayırlı olabiliyor:)
En azından,eşiniz hatasını anlıyor ki yanaşan taraf oluyor.

Şikayetçi olduğunuz konuları ya sakin zamanda belirtin,ya bir dizi izlerken çaktırmadan kıyas yapın veya...
Bir seferinde aniden parlayıp olay çıkarın :)

Siz zannediyor musunuz ki tartışmaların çözülmeden kapanması size özgü bir durum ?
Biz de öyle her tartışmayı,terapideymiş gibi oturup irdelemiyoruz.
Bazı tartışmaların fazla kurcalanmadan kapanması daha bile hayırlı olabiliyor:)
En azından,eşiniz hatasını anlıyor ki yanaşan taraf oluyor.

Şikayetçi olduğunuz konuları ya sakin zamanda belirtin,ya bir dizi izlerken çaktırmadan kıyas yapın veya...
Bir seferinde aniden parlayıp olay çıkarın :)

cevabınız için teşekkür ederim de benim derdim tartışmaların çözülmeden kapanması değil ki.eşimin çocuk gibi azarlaması ya da yönetme isteği karşısında takınmam gereken tavrı soruyorum ben.aslında tavrı kendimce kararlaştırdım.belirttiğim gibi biraz acımasız olmak istiyorum ama bunu nasıl başarabileceğimi bilmiyorum ne yazık ki.ya da cesaret edemiyorum.mesela bazı hanımlar eve geç geldiğinde eşlerine kapıyı açmıyorlarmış.benim açımdan bakarsak bu 2 şekilde başarılabilir.ya bu hanımlar çok cesur ya da bazı şeyleri gözden çıkarmişlar.işte ben de buna benzer girişimlerde bulunabilmek istiyorum.en basitinden eşim beni çok kızdırdığında eğer şehir dışına çıkacaksa ona güle güle demeden gitsin istiyorum.ama bazen sonuçlarına katlanamayacağımı düşünüyorum bazen de ona kıyamıyorum.işte bu duyguları nasıl yenmeliyim.asıl sorum bu

Son düzenleme:
merhaba ,
yukarıda bahsettiğiniz modelden bende de bir tane vardı. Hatta çooooook daha beteri. Benimkinin başka türlü bir iletişimi beceremediği gördüm. Umarım sizin eşiniz iletişim konusunda alternatiflere açıktır. Açık ise kendinize çocuk muamelesi yapıldığını hissedip özgüveninizi zedelemektense o alternatifi bulun derim. Ama kapalı ise kapalıdır ... İnsanlar belli bir yaştan sonra değişmiyorlar kendileri istemedikçe...

Bence bu durum hem sizin hem de eşinizin yapısıyla alakalı bir durum.

Eşiniz de, siz de birbirinizi iyi çözmüşsünüz.
Tartışma yaşanıyor, küslük oluyor, bir kaç gün sonra eşiniz
sırnaşarak olayın üstünü kapatmaya çalışıyor.
Çünkü sizin zaaflarınızı iyi biliyor.

Ama böyle evliliklerde bence ufacık sorunlar çıg büyür büyür,
ve bir gün patlama noktası yaşanır.

Küsmeyin, yani trip atmayın.
Erkekler triplerden anlamaz :)
Ya sinirinizi kontrol altına alıp o an hangi olay için tartıştıysanız ne düşündüğünüzü söyleyin,
ya da siniriniz yatışınca sakin bir şekilde dile getirin.

20 yıl geçse de yapın.

Bence bu durum hem sizin hem de eşinizin yapısıyla alakalı bir durum.

Eşiniz de, siz de birbirinizi iyi çözmüşsünüz.
Tartışma yaşanıyor, küslük oluyor, bir kaç gün sonra eşiniz
sırnaşarak olayın üstünü kapatmaya çalışıyor.
Çünkü sizin zaaflarınızı iyi biliyor.

Ama böyle evliliklerde bence ufacık sorunlar çıg büyür büyür,
ve bir gün patlama noktası yaşanır.

Küsmeyin, yani trip atmayın.
Erkekler triplerden anlamaz :)
Ya sinirinizi kontrol altına alıp o an hangi olay için tartıştıysanız ne düşündüğünüzü söyleyin,
ya da siniriniz yatışınca sakin bir şekilde dile getirin.

20 yıl geçse de yapın.
doğru söylüyorsunuz tabii,yapılarımızla ilgili.kimseyi değiştiremezsiniz o yüzden kendinizi değiştirin olayı var ya.işte onu uygulayıp kendimi değiştirmek istiyorum.ayrıca hiç küsme huyum yoktu benim.kendisi ota b....a küsünce gayri ihtiyari olan bir durum.küs bir adamla barış kalamam ki.benim asıl problemim sinirimi kontrol altına almak zaten.20 yıldan sonra artık sinirimi kontrol etmek değil allah ne verdiyse ortaya dökmek istiyorum.ama maalesef kıyamıyorum kendisine.lanet olsun içimdeki koca sevgisine:20:azıcık soğumayı başarsam olacak ta:19:işte nasıl:50:

ben derdimi doğru olarak anlatamadım sanırım.eşimin herhangi bir davranışını değiştirmek değil benim isteğim.çünkü bir sorun biter diğeri başlar.ben sorunlar karşısındaki tavrımı değiştirmek istiyorum.gerekirse şirretlik dahi yapmak istiyorum.ama eşimi severken bu mümkün olmuyor.ya da severken demiyelim de değer verirken diyelim.kendimi ön planda tutmak istiyorum artık.ona'' ölürüm de yolumdan dönmem''i uygulamalı göstermek istiyorum.gözümün kara olduğunu bilsin istiyorum.işte asıl sorun o zaman başlıyor.kendisine kıyamadığım için bazen de sonuçlarına katlanıp katlanamayacağımdan emin olamadığım için geri adım atmak zorunda kalıyorum.insan sevmediği birinin yaptıklarını takmaz ya.eğer onu sevmezsem ya da biraz olsun soğursam daha kararlı olabilirim diye düşünüyorum.belki saçma bulacaksınız ama bunun bir yolu olmalı.işte o yolu soruyorum sizlere

merhaba ,
yukarıda bahsettiğiniz modelden bende de bir tane vardı. Hatta çooooook daha beteri. Benimkinin başka türlü bir iletişimi beceremediği gördüm. Umarım sizin eşiniz iletişim konusunda alternatiflere açıktır. Açık ise kendinize çocuk muamelesi yapıldığını hissedip özgüveninizi zedelemektense o alternatifi bulun derim. Ama kapalı ise kapalıdır ... İnsanlar belli bir yaştan sonra değişmiyorlar kendileri istemedikçe...

çoooookkkk haklısınız.ben de alternatiflere kapalıysa eğer onun değişmesini beklemiyorum.sadece'' deli deliyi görünce sopasını saklarmış'' moduna geçmesini sağlamak istiyorum

Size nasıl davranıyorsa öyle davranmayın siz farklısınız eşiniz degilsiniz. Öyle değişik tavırlar sergileyin ki o düşünsün sizin bu düşündüklerinizi. Tabii ki o bagırıyorsa sizde bagrın o kalbinizi kırıyorsa siz de kırın. Ezilmeyin ve sizinle barışmaya geldiği zaman olayın çözülmedigini dün size karşı soğuk dururken bugun neyin degiştiğini de yanınıza geldigini sorun.

Son düzenleme:
Yirmi yıl sonra bu çok zor .
Kendiniz de zorlanırsınız yapmaya çalışırken , neden mi ?
Çoğu tepkimiz biz farkın da olmadan derinlemesine düşünmeden gerçekleşir.
Siz hareketlerinizi değiştirmek istersiniz ama eşinizden önce siz rahatsız olursunuz kendi davranışınızdan .

Benim tavsiyem köklü , devrim niteliğin de olmasınız davranış değişikliğiniz , ufak ufak , damla damla değiştirin.

En azından eşiniz de ne oldu bu kadına demesin .

Size nasıl davranıyorsa öyle davranmayın siz farklısınız eşiniz degilsiniz. Öyle değişik tavırlar sergileyin ki o düşünsün sizin bu düşündüklerinizi. Tabii ki o bagırıyorsa sizde bagrın o kalbinizi kırıyorsa siz de kırın. Ezilmeyin ve sizinle barışmaya geldiği zaman olayın çözülmedigini dün size karşı soğuk dururken bugun neyin degiştiğini de yanınıza geldigini sorun.

Kendimi ezdirmiyorum kesinlikle.ama her şey bir kısır döngü halinde devam ediyor.eşime karşı acımasız davranmamın sorunu çözeceğini düşünüyorum. Ama bunu yapacak gücüm yok.ona daha az değer verirsem başarırım da işte nasıl daha az değer vereceğimi bilmiyorum. Ben bu kadar dişli biriyken eşimle başa çıkamadım. Bir de sessiz biri olsam ne olurdu bilmiyorum.bunu bazen kendisine söylüyorum pis pis sırıtıyor

Yirmi yıl sonra bu çok zor .
Kendiniz de zorlanırsınız yapmaya çalışırken , neden mi ?
Çoğu tepkimiz biz farkın da olmadan derinlemesine düşünmeden gerçekleşir.
Siz hareketlerinizi değiştirmek istersiniz ama eşinizden önce siz rahatsız olursunuz kendi davranışınızdan .

Benim tavsiyem köklü , devrim niteliğin de olmasınız davranış değişikliğiniz , ufak ufak , damla damla değiştirin.

En azından eşiniz de ne oldu bu kadına demesin .

Çok haklısınız.Kesinlikle derinlemesine düşünmeye başladıktan sonra rahatsız olmaya başladım olaylardan.Hayatın akışı bir sıralama halinde.Çoluk çocuk büyüdükten sonra yapacak bir şey kalmayınca insan filozof olabilecek kadar derin düşüncelere dalabiliyor.Bunu benim yaş grubum daha iyi bilir.Ben artık davranışlarımdan rahatsız olmak istiyorum zaten.Hem olmak hem etmek.Ah bunu bir başarabilsem.Damla damla değiştirmeye ne sabrım var ne zamanım.Çok teşekkürler cevap için

Back
X