İşin içinden çıkamıyorum yardım:(

floyd_boddah

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2012
97
29
88
Hanımlar öncelikle hepinize merhabalar,

Hemen artık karar vermemi engelleyen ne bir adım ileri gidebildiğim ne de işin içinden çıkabildiğini duruma geleceğim.3 yıldır bir beraberliğim var 2 sene önce nişanlandık ben 27 o 3- Yaşında ikimizinde işi gücü kariyeri yerinde ailelerimizden faklı şehirde yaşıyoruz (beraber kalmıyoruz) durumuma gelecek olursak , ben artık aile kurmak istiyorum fakat nişanlım sürekli benim anneme benzeyen kötü huyları ı değiştirmem gerektiğinden tabiri caise çirkef sinirlendiğinde bağıran , karşısındakini delirten bi kişi olmaktan çıkmamdan eğer öyle olmayacaksa evlenmeyeceğimizden bahsediyor evet sinirlendiğimde bazen ölçülü tepkiler vermeyebiliyorum , ama bunu Sevgi'yle düzeltebileceğime inanıyorum , ama kendisi sürekli baskı yapıyor bende baskı altında daha da çıldırıyorum açıkcası onun bu davranışımı tetiklediğini düşünüyorum ama kendisi bunu kabullenmiyor bende kendimi çok çabalasamda düzeltmiyorum ya da bir yere kadar oluyor beklemekten çok sıkıldım ailem yuvam olsun istiyorum ve onun istememesi beni çok üzüyor ne yapabilirim (

Bu ne ya
Soyle biriyle evlenmek istedigine emin misin?

Baska aday varsa ona yonel. Bu herifin nazini da kafa utusunu de ben olsam cekmem. Etrafina iyice bak isyerinde otede beride ilgi duyan birileri mutlaka vardir. bu herifin pesinde hayat tuketme bence.

Hemen artık karar vermemi engelleyen ne bir adım ileri gidebildiğim ne de işin içinden çıkabildiğini duruma geleceğim.3 yıldır bir beraberliğim var 2 sene önce nişanlandık ben 27 o 3- Yaşında ikimizinde işi gücü kariyeri yerinde ailelerimizden faklı şehirde yaşıyoruz (beraber kalmıyoruz) durumuma gelecek olursak , ben artık aile kurmak istiyorum fakat nişanlım sürekli benim anneme benzeyen kötü huyları ı değiştirmem gerektiğinden tabiri caise çirkef sinirlendiğinde bağıran , karşısındakini delirten bi kişi olmaktan çıkmamdan eğer öyle olmayacaksa evlenmeyeceğimizden bahsediyor evet sinirlendiğimde bazen ölçülü tepkiler vermeyebiliyorum , ama bunu Sevgi'yle düzeltebileceğime inanıyorum , ama kendisi sürekli baskı yapıyor bende baskı altında daha da çıldırıyorum açıkcası onun bu davranışımı tetiklediğini düşünüyorum ama kendisi bunu kabullenmiyor bende kendimi çok çabalasamda düzeltmiyorum ya da bir yere kadar oluyor beklemekten çok sıkıldım ailem yuvam olsun istiyorum ve onun istememesi beni çok üzüyor ne yapabilirim (

Nişanlınıza hak verdim, ben de sizin gibi biriyle olmak istemezdim. Ya iyi bir psikoloğa gidip değişmeye çalışın, veya nişanlınızdan ayrılıp, sizi olduğunuz gibi sinirlendiğinizde çirkef halinizle kabul edecek biri karşınıza çıkmadan kimseyle sevgili olmayın.

Sevgiyle değişseydiniz, şimdiye kadar değişirdiniz. Kendinizi kandırmayın, yapınız bu

Nişanlınızın yerinde olsam, ben de ölçüsüz tepkiler veren biriyle evlenmeden önce bir düşünürdüm

Ayrıca “annene benzeyen kötü huylarını değiştir” diyerek annenize de mi laf söyledi? Tam anlamadım orayı

ne size ne nişanlınıza haklı diyemem. çünkü biz sizi dinliyoruz kimin gerçekten ne olduğunu bilemeyiz. bence kendi özeleştirini iyi yap ve nişanlına çoğunlukla hak veriyorsan öfkeni de kontrol altında tutamıyorsan bir psikolog yardımı alabilirsin.
öfke kontrolü şöyle bir şey değil; ben sinirleniyorum sen sus sevgi ile çözelim.. böyle bir dünya yok. karşındaki bir sabreder iki sabreder. sonra kimse kimseyi çekmek zorunda değildir.

gece gece uyku haram oldu ve yine kendimi burada buldum yazan ve cevap veren herkese şimdiden çok teşekkürler. Hemen konuya giriyorum iki yıllık bir ilişkim var ekim ayından beridir de sözlüyüm sorunum sözlüm , biz sosyal bir mecra üzerinden tanıştık ve daha sonrasında birbirimize uygun olduğumuza karar verince ilişki kendiliğinden gelişti ilişkinin en başında oturup birbirimize sınırlarımızdan bahsettik o yurtdışı gezilerini çok seviyor ve onun için bu geziler bi rahatlama aracı , buna karışmamı rica etti ben gidemiyorum işim ve ailemden dolayı bu gezilere genelde arkadaşlarıyla gidiyor ve yaklaşık dokuz gün sürüyor ne yapacağımı şaşırıyorum çıldırıyorum o gittiğinde deyim yerindeyse kendisi çok özgürlüğüne düşkün ve benle tanışmadan önce inanılmaz çapkın olduğu için de bi güven problemimim var ona karşı ve asıl en büyük sorumum ise benden önceki normal arkadaşlarıyla sosyal mecrada yanak yanağa çekildiği fotoları 2 yıldır silmemesi ve benimle onun sözlüsü olduğuma dair herhangi bir fotoğraf paylaşmaması bu durum o kadar zoruma gidiyor ki ne yapacağımı şaşırdım . Ona nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum ama bunlar yüzümden kavga çıkartan taraf olmaktan yoruldum , sevip sevildiğim bi ilişki yaşıyorum bu duruma gelmek içim çok savaş verdik bir kalemde silip atamıyorum fakat bunları görünce ondan soğuyorum ve 80 yaşıma kadar bu adamla olabilir miyim acaba diyorum . KAfam çok karışık ne olur yardım edin ne yapmalıyım .

Şimdi eski mesajlarınıza baktım da fikrim biraz değişti. Yukarıda alıntıladığım mesajınızı gördüm. Nişanlınızın size yaptığı haksızlıklar içinizdeki kötü yanı ortaya çıkarıyor olabilir mi? Öyle ise bence siz de nişanlınızın evlenmek için doğru aday olup olmadığını düşünün.

sinirlendiğinde ölçüsüz tepki veren birisiyle kimse evlenmek istemez . nişanlınız haklı bence. destek alarak o yönünüzü törpülemeye çalışın öfke kontrolünü öğrenin bunu kendiniz için yapın zira şimdi nişanlınızdan ayrılsanız da başka biriside bundan rahatsızlık duyar sizde yıpranırsınız

sevgilin de "uygun birini bulsa seni postalayıp , onunla 1 ay içinde evlenecek sendromu" var.
insan birine tahammül edemiyorsa ayrılır olur biter.
3 yıl nişanlı kalmak sıkıntı yani.

Sevgiyle değişseydiniz, şimdiye kadar değişirdiniz. Kendinizi kandırmayın, yapınız bu

Nişanlınızın yerinde olsam, ben de ölçüsüz tepkiler veren biriyle evlenmeden önce bir düşünürdüm

Ayrıca “annene benzeyen kötü huylarını değiştir” diyerek annenize de mi laf söyledi? Tam anlamadım orayı

anneme bazı konularda laf söylemekte hakkı var bize kötü süreçler yaşattı eleştiri anlamında söyledi zira bende onun babasını rahatlıkla kötü huyları hakkında eleştirebiliyorum annemin gerçekten insanı delirten bu huyundan hepimiz rahatsızız babamda dahil bazı şeyler birikince insan tepkilerini ölçemeyebiliyor bu hayatta bahane olamaz ama insanın kendini değiştmesi cidden kolay yapılabilen birşey değil. O yüzden ben bunu nasıl yapabilirim bilmiyorum

Nasıl bir sevgi kelebeğisiniz siz öyle :)
Sevgi ile düzelmek diye bir şey yok. Ortada bir sorun olduğunu düşünüyorsanız psikolojik yardım alın.

Bu ne ya
Soyle biriyle evlenmek istedigine emin misin?

Baska aday varsa ona yonel. Bu herifin nazini da kafa utusunu de ben olsam cekmem. Etrafina iyice bak isyerinde otede beride ilgi duyan birileri mutlaka vardir. bu herifin pesinde hayat tuketme bence.

birini sevmek , bu kadar kolay olsaydı benim adıma bunu yapardım ama adayları incelemek yerine elimdeki ile ne yapabilirimi düşünmek istiyorum kolay kolay sevebilen bir yapım yo malesef

anneme bazı konularda laf söylemekte hakkı var bize kötü süreçler yaşattı eleştiri anlamında söyledi zira bende onun babasını rahatlıkla kötü huyları hakkında eleştirebiliyorum annemin gerçekten insanı delirten bu huyundan hepimiz rahatsızız babamda dahil bazı şeyler birikince insan tepkilerini ölçemeyebiliyor bu hayatta bahane olamaz ama insanın kendini değiştmesi cidden kolay yapılabilen birşey değil. O yüzden ben bunu nasıl yapabilirim bilmiyorum

Ben ilişkilerde bu gibi durumlara karşıyım. Doğrudur, kötü huyları vardır lakin ben neden ailem ile ilgili karşıya laf söyleteyim ya da karşının ailesine laf söyleyeyim rahatça?

Sonra ilişkiler laçkalaşıyor ve karşı taraf illaki kullanıyor bu durumu. Kabul edebileceğim bir durum değil.

Psikolojik destek alabilirsiniz öfke kontrol probleminiz için

Şimdi eski mesajlarınıza baktım da fikrim biraz değişti. Yukarıda alıntıladığım mesajınızı gördüm. Nişanlınızın size yaptığı haksızlıklar içinizdeki kötü yanı ortaya çıkarıyor olabilir mi? Öyle ise bence siz de nişanlınızın evlenmek için doğru aday olup olmadığını düşünün.

evet bu olabilir bahsettiğim sevgiyle yaklaşma konusu da bu zaten fakat ayrılma işine gelince yapamıyorum resmen bağımlı gibi , sanki hep o varmış gibi bi his kaplıyor olmuyor yani bir türlü

Ben ilişkilerde bu gibi durumlara karşıyım. Doğrudur, kötü huyları vardır lakin ben neden ailem ile ilgili karşıya laf söyleteyim ya da karşının ailesine laf söyleyeyim rahatça?

Sonra ilişkiler laçkalaşıyor ve karşı taraf illaki kullanıyor bu durumu. Kabul edebileceğim bir durum değil.

Psikolojik destek alabilirsiniz öfke kontrol probleminiz için

destek aldım , baya da bir süre devam etti fakat geçici olarak bu duruma son verebildim hala da alıyorum zaten destek

Nişanlınız haklı öfke kontrolünüz yoksa her sorunda bağırıp çağırıyorsanız konuşarak çözemiyor sakin kalamıyorsanız aynı evde bir hayat paylaşmakla alakalı endişeleri olabilir sevgiyle aşacak olsanız az zaman değil kaç senedir aşardınız ki aynı evde değilsiniz şu an çok sorumluluğunuz yok ama evlenince sorumluluk evin bakımı artınca daha da sinirli olabilirsiniz. Sizi istemese ayrılırdı ama düzelmenizi bekliyor bence profesyonel bir yardım alabilirsiniz

Back
X