İşin içinden çıkamıyorum yardım:(

Hanımlar öncelikle hepinize merhabalar,

Hemen artık karar vermemi engelleyen ne bir adım ileri gidebildiğim ne de işin içinden çıkabildiğini duruma geleceğim.3 yıldır bir beraberliğim var 2 sene önce nişanlandık ben 27 o 3- Yaşında ikimizinde işi gücü kariyeri yerinde ailelerimizden faklı şehirde yaşıyoruz (beraber kalmıyoruz) durumuma gelecek olursak , ben artık aile kurmak istiyorum fakat nişanlım sürekli benim anneme benzeyen kötü huyları ı değiştirmem gerektiğinden tabiri caise çirkef sinirlendiğinde bağıran , karşısındakini delirten bi kişi olmaktan çıkmamdan eğer öyle olmayacaksa evlenmeyeceğimizden bahsediyor evet sinirlendiğimde bazen ölçülü tepkiler vermeyebiliyorum , ama bunu Sevgi'yle düzeltebileceğime inanıyorum , ama kendisi sürekli baskı yapıyor bende baskı altında daha da çıldırıyorum açıkcası onun bu davranışımı tetiklediğini düşünüyorum ama kendisi bunu kabullenmiyor bende kendimi çok çabalasamda düzeltmiyorum ya da bir yere kadar oluyor beklemekten çok sıkıldım ailem yuvam olsun istiyorum ve onun istememesi beni çok üzüyor ne yapabilirim (
Nişanlanmak evlilik niyetiyle yapılır, evlilik hazırlığı için yaşanan bir süreçtir. Madem bu kadar huyundan suyundan, davranışından, yapından şikayetçi de ne diye nişanlanmış ki sizinle? Ne mana yani. Hem nişanı yapmış hem evlenmek istemeyip bahaneler sunup bekletiyor sizi. Ayrıca sizi sizin davranışlarınız üzerinden eleştirsin, ne o öyle annen gibi çirkef olma bilmem ne demek. Ona mı düşmüş sizin annenizin davranışlarını eleştirmek.

Nişanlınız haklı öfke kontrolünüz yoksa her sorunda bağırıp çağırıyorsanız konuşarak çözemiyor sakin kalamıyorsanız aynı evde bir hayat paylaşmakla alakalı endişeleri olabilir sevgiyle aşacak olsanız az zaman değil kaç senedir aşardınız ki aynı evde değilsiniz şu an çok sorumluluğunuz yok ama evlenince sorumluluk evin bakımı artınca daha da sinirli olabilirsiniz. Sizi istemese ayrılırdı ama düzelmenizi bekliyor bence profesyonel bir yardım alabilirsiniz

yani o da beklediğini söylüyor ama ben de bunu yapamıyorum olmuyor yani o an başka biri oluveriyorum iş hayatımda veya arkdaşlarımla böyle değilim ama aile ve ilişki yaşaığım insanlarla malesef böyleyim psikologumda iş yerinde ve arkadaş yaşamında öfkene hakim olabiliyorsan sende öfke problemi yoktur diyor

Nişanlanmak evlilik niyetiyle yapılır, evlilik hazırlığı için yaşanan bir süreçtir. Madem bu kadar huyundan suyundan, davranışından, yapından şikayetçi de ne diye nişanlanmış ki sizinle? Ne mana yani. Hem nişanı yapmış hem evlenmek istemeyip bahaneler sunup bekletiyor sizi. Ayrıca sizi sizin davranışlarınız üzerinden eleştirsin, ne o öyle annen gibi çirkef olma bilmem ne demek. Ona mı düşmüş sizin annenizin davranışlarını eleştirmek.

ilk 1 yıl öfke ile ilgili bir problemim yoktu son iki senedir haklı da olsam haksız da konuşuyorum kendimi tutamıyorum

Hanımlar öncelikle hepinize merhabalar,

Hemen artık karar vermemi engelleyen ne bir adım ileri gidebildiğim ne de işin içinden çıkabildiğini duruma geleceğim.3 yıldır bir beraberliğim var 2 sene önce nişanlandık ben 27 o 3- Yaşında ikimizinde işi gücü kariyeri yerinde ailelerimizden faklı şehirde yaşıyoruz (beraber kalmıyoruz) durumuma gelecek olursak , ben artık aile kurmak istiyorum fakat nişanlım sürekli benim anneme benzeyen kötü huyları ı değiştirmem gerektiğinden tabiri caise çirkef sinirlendiğinde bağıran , karşısındakini delirten bi kişi olmaktan çıkmamdan eğer öyle olmayacaksa evlenmeyeceğimizden bahsediyor evet sinirlendiğimde bazen ölçülü tepkiler vermeyebiliyorum , ama bunu Sevgi'yle düzeltebileceğime inanıyorum , ama kendisi sürekli baskı yapıyor bende baskı altında daha da çıldırıyorum açıkcası onun bu davranışımı tetiklediğini düşünüyorum ama kendisi bunu kabullenmiyor bende kendimi çok çabalasamda düzeltmiyorum ya da bir yere kadar oluyor beklemekten çok sıkıldım ailem yuvam olsun istiyorum ve onun istememesi beni çok üzüyor ne yapabilirim (

Ara bulmak sevaptır ama neyin arasını bulacağız ? Tatlım kimse mükemmel değil ama şu bir gerçek bir adam seni sen olduğun için sevmiyor üstüne bir de değiştirmeye çalışıyorsa durma kaç. Herkesin hataları olur, fevri davranışları olur önemli olan karşındaki insanın nasıl tutum sergilediğidir. floyd_boddah değiş demek kolay kolaysa olduğun gibi sevsin.

Ara bulmak sevaptır ama neyin arasını bulacağız ? Tatlım kimse mükemmel değil ama şu bir gerçek bir adam seni sen olduğun için sevmiyor üstüne bir de değiştirmeye çalışıyorsa durma kaç. Herkesin hataları olur, fevri davranışları olur önemli olan karşındaki insanın nasıl tutum sergilediğidir. floyd_boddah değiş demek kolay kolaysa olduğun gibi sevsin.

aynen bu söyledğinizi söylediğim için suçlu ilan ediliyorum sen de ben hırsız olsam beni sever misin bu huyunda olsa evlenelelim der misin diye cevap alıyorum karşı taraftan

ilk 1 yıl öfke ile ilgili bir problemim yoktu son iki senedir haklı da olsam haksız da konuşuyorum kendimi tutamıyorum
Öfke problemi yaşayan bir tanıdığım var. En doğrusu çok sevdiğim bir arkadaşımın eşi. Davranışlarınızı bu alan da uzman bir psikologtan alacağınız düzenli terapilerle törpüleyebilirsiniz. Ancak bu süreçte hayatınızda ki kişinin size yaklaşımı da önemli. Arkadaşım eşi ile birlikte de seanslara katılmıştı. Öfke problemi yaşayan kişinin eşine ben dili konuşması önerilmiş ve birçok tavsiye verilmiş. Yani mesela sen beni ihmal ediyorsun demek yerine ben kendimi ihmal edilmiş hissediyorum gibi suçlayıcı olmayan bir dille iletişime geçmeleri önerilmiş. Faydasını da epey gördüler. Ayrıca kişisel gelişim kitapları önerilmiş. Birde spor stresi azaltıyormuş. Bunları deneyebilirsiniz.
İlk bir yıl böyle değildim sonradan oldum yazmışsınız, aile bireylerinize karşı yaptığı bence üzerine vazife olmayan kırıcı konuşmalardan da yola çıkarak acaba durumunuzu tetikler davranışlarda mı bulunuyor hayatınızda ki adam? Yani bilemiyorum çift olarak alacağınız terapi belki sorunların çözümüne yardımcı olabilir.

aynen bu söyledğinizi söylediğim için suçlu ilan ediliyorum sen de ben hırsız olsam beni sever misin bu huyunda olsa evlenelelim der misin diye cevap alıyorum karşı taraftan

Hırsız olmakta bir huy baktığınız zaman ama her insanın yaratılışı farklıdır. Tutumu, davranışı farklıdır ha ne olur canım yaşadıkça, deneyim edindikçe davranış ve tutumumuz değişir.

Birincisi adam haklı olabilir evlilikten dönemek var bu sebeple yani boşanmak
Ve size gelince adam resmen oyalıyor ya olduğu kabul edersin ya da ayrılırsın ve sizde bu adamı bekliyorsunuz
İnsanoğlu en zoru huyunu değiştirmek :işsiz:

Evet öyle biriyle evliliği nişanliniz gibi bende bir kere daha düşünürdüm ama "annen gibi " lafı biraz ağır değil mi sizce de ? Yani anneniz ne kadar fevri bir hareket etmis olursa olsun o laf biraz gereksiz gibi. Her neyse bir psikoloğa gidin ve yardım alın. Sevgiyle olacak olsa birlikte gecirdiginiz yıllarda geçerdi.

Back
X