İşin içinden çıkamıyorum yardım...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
e nabıza kayıtlı kronik rahatsızlığı olan öğretmenler için müdürlere yazı gitmiş diye duydum bir arayıp sorun isterseniz
Malesef astımı idari izin kapsamındaki kronik rahatsızlıklara dahil etmediler. Sadece krz geçirirsem dahil olabiliyorum🙁 memleketimin dahiyane uygulamalarından biri. Bi krize girip hastanelik olmam lazım

Kronik rahatsızlığı olanlar idari izine çıkabiliyor diye biliyorum. Bi araştırın.

Bebeğiniz çok küçük anneden ayrı kalamaz . Eşinizin bunu teklif etmesi bile çok saçma ve hiç hoş değil . Kaynananızın kronik hastalığı varmış onu da zora sokmayın bakıcı bulun en iyisi bu . Kronik rahatsızlığı olan öğretmenler için Farklı bi uygulama yapılacak ama astım bu sınıfa giriyor mu bilmiyorum .

Evet ama fırsat eşitligine engel diye reddedilebilir dedi müdurum.
O halde bakıcı tutun. Ama bebeğinizi bırakmayın.
Üstelik risk olarak İstanbul 1. sırada. Ya eşiniz işe gidip gelirken korona kapar da bebeğinize ve ailesine bulaştırırsa ne olacak?

selam kk nın akıllı kadınları
Hemen konuya giriyorum güney doğuda öğretmenim. Bulunduğum bölgede corona hat safhada insanlar duyarsız ve gerçekten pisler okul leş gibi malesef( bunu yazmak istemezdim ama durum bu)
Gelelim benim sorunuma 15 aylik bebegim var ve kronik astım hastasıyım normalde bile iyi nefes almak benim için lüks. Eşim istanbulda memur .tayini çıkmadigından bizimle gelemedi.kayınvalidem ve kayınpederim benimle çocuga bakmak için geldiler.
Şimdi görev yerime geri dönecegim malum okullar açılıyor ama eşim bebek ve ailem burada kalsin sen tek git istersen okul cok riskli annem kronik hasta zaten dedi.ama son karari bana bıraktı.
Kayinvalidem kızıma iyi bakar onu biliyorum ama çok şımartıyor. Bazı konularda özensiz. Bir de kızım emiyor ve bana çok düşkün.sizce memeden kesip tek mi gitmeliyim. Ama gönlüm ona bu tramvayı yaşatma diyor.
Bir yandanda onun iyiligi icin götürmeyeyim babasiyla kalsın diyorum.çunku çabuk hasta olan biriyim. Kayınvalidemede bulaştrmak istemem.
Ama kayin validem terliyken balkona çıkartir yemek yemese abur cubur verir. Bi gun eve gelmedim geldigimde kendisine anne dedirtmeye başlamıştı kızımı.
Birde beni orada çok bunaltiyor bazen ama bizim için geldiginden ses çıkartmıyorum. Siz olsanız ne yaparsınız kızımı göturmeli mi yoksa bırakmalı mıyım??
Çocuk belli bi zaman sonra seninle yaptığı çoğu şeyi hatırlamıcak canım ve senin söylediklerinin onun üzerinde bi etkisi olmucak emin ol böyle bi durum yaşamış arkadaşım var çocuk anneyi unuttu resmen bence evladından ayrı kalma

Kronik astım hastasıysanız rapor alabiliyorsunuz diye biliyorum.
Alamıyorsanız da eğer çalışmaya ihtiyacınız yoksa çalışmayın, minik annesiz büyümez.

Daha emiyormuş. Anne kokusuna muhtaç bu kuzucuk. Hem anne sütü onu pek çok hastalıktan koruyacaktır. Ben olsam bu corona sürecinde emebildiği kadar emzirirdim.

Bence bebisini bırakma. Kayınvalidenin yanında da hasta olabilir. Kayınvaliden gelmediği halde de hasta olabilir. Ücretsiz izne çıkmaya çalış ya da yanında götür. Kayinvalideni de götür. Orada kimi bulacaksin bakıcı olarak kime güvenebilirsin ki. Kayinvaliden kadar kimse iyi bakamaz, sevgiyle bakamaz.

Bu arada ben de astım degilim ama 7-8 yıldır solunum yollarından çok sıkıntılıyım. Normalde bile okula gittiğimde hemen hastalık kaparım. Biraz fazla ders anlatsam öksürük krizine giriyorum.

Ögretmen hastalıkları... Şimdi okullar açılıyor ben de ne yapacağımı bilmiyorum kara kara düşünüyorum.

Hemen konuya giriyorum güney doğuda öğretmenim. Bulunduğum bölgede corona hat safhada insanlar duyarsız ve gerçekten pisler okul leş gibi malesef( bunu yazmak istemezdim ama durum bu)
Gelelim benim sorunuma 15 aylik bebegim var ve kronik astım hastasıyım normalde bile iyi nefes almak benim için lüks. Eşim istanbulda memur .tayini çıkmadigından bizimle gelemedi.kayınvalidem ve kayınpederim benimle çocuga bakmak için geldiler.
Şimdi görev yerime geri dönecegim malum okullar açılıyor ama eşim bebek ve ailem burada kalsin sen tek git istersen okul cok riskli annem kronik hasta zaten dedi.ama son karari bana bıraktı.
Kayinvalidem kızıma iyi bakar onu biliyorum ama çok şımartıyor. Bazı konularda özensiz. Bir de kızım emiyor ve bana çok düşkün.sizce memeden kesip tek mi gitmeliyim. Ama gönlüm ona bu tramvayı yaşatma diyor.
Bir yandanda onun iyiligi icin götürmeyeyim babasiyla kalsın diyorum.çunku çabuk hasta olan biriyim. Kayınvalidemede bulaştrmak istemem.
Ama kayin validem terliyken balkona çıkartir yemek yemese abur cubur verir. Bi gun eve gelmedim geldigimde kendisine anne dedirtmeye başlamıştı kızımı.
Birde beni orada çok bunaltiyor bazen ama bizim için geldiginden ses çıkartmıyorum. Siz olsanız ne yaparsınız kızımı göturmeli mi yoksa bırakmalı mıyım??

"Eşim sen tek git dedi" dedin ben okumayı bıraktım

Şaşırmayın lütfen yaaaaaa

Kendinize gelin

Ben de 7 yıl doğuda öğretmenlik yaptım
Malesef şartlar zor
Çok zor bir karar
Sivasın bir köyünde öğretmen olan bir arkadaşım vardı, çocuğu sık sık havale geçiriyordu, dr a götürmek yetiştirmek çok zor oluyordu
Bu sıkıntıları yaşayınca çocuğu Trabzona annesine gönderdi
Çocuk 4 yaşında o zaman ve gayet güzel kendini ifade ediyordu
Anneanne çok iyi baktı sağolsun ama çocuk kekeleyerek konuşmaya başladı
Doktor ne olursa olsun annesinden ayrılmasın, alın Sivasa götürün dedi ve çocuğun konuşması düzeldi çok şükür
Bi kaç yıl sonra tayinleri çıktı,
Demek istediğim şu
Gözü gibi baksa bile başkası bir çocuk illa ki annesini arar, ister
Ama şu da var
Allah korusun eşinizin ailesine pandemi dönemi bir şey olursa eşiniz ben sana demiştim der
Demese bile siz çok vicdan azabı çekersiniz
Çocuğunuz 2 yaşından küçük ise ücretsiz izin almanızı tavsiye ediyorum

Tesekkur ederim hepinize bebegimle gitmeye karar verdim . Kayın validemde.isterse gelir istemezse bakıcı ayarlarım artık.

Yemin ederim o kadar korktum ki çocuğum için vs vs diye zirvalayip tek gitmeye karar verdim diyeceksiniz diye

Eşinizin bunu teklif etmesi bile saçma

Benim eşim teklif etse ağzını burnunu kirasim gelir haahah

Ücretsiz izne çıkamam çünkü sozlesmeliyim bebegim babasindan ayrı büyuyor ve 1 yil daha gorev süreme eklensin istemiyorum. Esim kızımın aklı tam ermeden dönmemi istiyor 1 yılım kaldi dönmeme.
Böyle yaparsanız da sizden ayrı büyüyecek
Tam güvenli bağlanma dönemi bu kuzunun
2 yaşa kadar olan zaman kritik

Benim müdürüm vatsap grubunda kronik hastalığı olan öğretmenlerin listesinin istendiğini söylemişti. Sanırım sizin durumunuzdakiler için bakanlığın bi düşüncesi var. Belki siz uzaktan eğitime dahil olursunuz. Ya da başka bir şey.

Eşiniz çok ama çok cok cok cok itici birisi!
Bebeğinizİ sakin bırakmayın o daha çok küçük . Ücretsiz izine çıkın , yada rapor alın hiçbiri olmuyor ise eve heryere kamera koydurup bakıcı tutun.
Adam olan eş kıyamaz eşine hiç bir yolu yoksa sende gel der ya da yaşadığın zor süreçte birde evladından seni ayrı bırakmaz . Bu adama 2. Çocuğu bile doğurma o kadar nefret ettimki...

Eşiniz çok ama çok cok cok cok itici birisi!
Bebeğinizİ sakin bırakmayın o daha çok küçük . Ücretsiz izine çıkın , yada rapor alın hiçbiri olmuyor ise eve heryere kamera koydurup bakıcı tutun.
Adam olan eş kıyamaz eşine hiç bir yolu yoksa sende gel der ya da yaşadığın zor süreçte birde evladından seni ayrı bırakmaz . Bu adama 2. Çocuğu bile doğurma o kadar nefret ettimki...
☺aslında o kadar itici degildir iyi bile sayılir bazen düşüncesiz olabiliyor. Evlendigimizden beri bir çok.sebepten ayri kaldıgımız için adam alıştı bensizlige ne yapsın.sadece fikirdi son karar bana ait. Bende bebegimle gitmeye karar verdim. Oradaki sıkinti hastane az ve pandemiden dolayi çocugu hasta olunca götüremeyecegim zor götürecegim düşüncesi.çok tatlısınız 🥰yorumunuz ıçin teşekkürler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X