İşin içinden çıkamıyorum..?!

Bir an once bu hisleri kontrol altina almalisiniz .O iç sesi susturamazsaniz baska seyler de kuracaktir olmayan .

O kadar haklısın ki.. Tek tesellim içimdeki cılız bir sesin de bana bunları söylemesi..
Çocuklugumda hıc unutmam bı takım rüyaları cok sık görmeye başlamıştım içeriğini soylemeyecegım bu rüyalar un etkisiyle ınanırmısız aynaya bakınca gözlerimin büyüdüğünden korkar olmustum ve aynaya bakamaz hale gelmiştım sonra sonra hıc kimsenin gözlerine bakamamaya başladım hepsi büyüyor gibi geliyordu bu durumdan anneme bahsettım annem cok inançlı ıbadetlı biridir bu sana şeytanın oyunu allaha sığın ve onu dinleme Dinlersen buyur dınlemezsen kaybolur gider ve allah kuranda şeytanın oyunları zayıftır der demişti bu sözler bana bı anda şifa oldu aynaya baktım uzun bı müddet bak hiç bısey olmuyor dedim kendı kendime cok şükür orda kaldı söndü gitti vesvese lerım

Çocuklugumda hıc unutmam bı takım rüyaları cok sık görmeye başlamıştım içeriğini soylemeyecegım bu rüyalar un etkisiyle ınanırmısız aynaya bakınca gözlerimin büyüdüğünden korkar olmustum ve aynaya bakamaz hale gelmiştım sonra sonra hıc kimsenin gözlerine bakamamaya başladım hepsi büyüyor gibi geliyordu bu durumdan anneme bahsettım annem cok inançlı ıbadetlı biridir bu sana şeytanın oyunu allaha sığın ve onu dinleme Dinlersen buyur dınlemezsen kaybolur gider ve allah kuranda şeytanın oyunları zayıftır der demişti bu sözler bana bı anda şifa oldu aynaya baktım uzun bı müddet bak hiç bısey olmuyor dedim kendı kendime cok şükür orda kaldı söndü gitti vesvese lerım
Ne güzel. Umarım çok yakın bir gelecekte ben de bu sıkıntıyı bir yerde bırakırım, yerine huzur doldurabilirim.

Oncelılle bunun vesvese olduğuna gerçek olmadığına kendinizi ınandırın sonrası kolay
Evet,sanırım düşündüğüm gibi şeyler olmadığına deliller aramak yerine dediğin gibi yapmalıyım. Dua et olur mu :)

Evet,sanırım düşündüğüm gibi şeyler olmadığına deliller aramak yerine dediğin gibi yapmalıyım. Dua et olur mu :)
Tabiki ederim Rabbim yardımcın olsun sen ve senin gibi sıkıntıda olan tum kullarına ferahlık versin deliller arayarak bu işten kurtulamazsın her delılede acaba mı diye yaklaşır ınanmazsın bu gerçek değil tamamen vesvese hayatını etkilemesine izin verme gerçek olmayan hıc bıseydende korkma sen uyur gezer falan değilsin mışıl mışıl uyuyorsun ve rüyalar görüyorsun herkes gibi

Tabiki ederim Rabbim yardımcın olsun sen ve senin gibi sıkıntıda olan tum kullarına ferahlık versin deliller arayarak bu işten kurtulamazsın her delılede acaba mı diye yaklaşır ınanmazsın bu gerçek değil tamamen vesvese hayatını etkilemesine izin verme gerçek olmayan hıc bıseydende korkma sen uyur gezer falan değilsin mışıl mışıl uyuyorsun ve rüyalar görüyorsun herkes gibi
Amin, teşekkür ederim. Sanki çok sıkıntı çekip kurtulmuş, o yüzden herkesin halinden anlayan bir doktor gibisin:)

Amin, teşekkür ederim. Sanki çok sıkıntı çekip kurtulmuş, o yüzden herkesin halinden anlayan bir doktor gibisin:)
Ben ucundan döndüm diyebilirim ama cok tanıdığım arkadaslarım kuzenlerım var bı tanesinın ya annesi yada eşi yanında olmadan duramıyor mesela ya şöyle yaptıysam ya boyle yaptıysam cok garip korkuları oluyor aslında cok basit bı vesveseyle başlamış ve bu hale gelmiş gusül abdestım tam oldu mu olmadı mı diye defalarca yeniden almaya başlamış buda olmadı diye bı daha sonra bı daha boyle ilerlemiş gitmiş aynı bu vesveseyı bı kuzenim daha dedi bana eğer sen olmadı deyip gidip bı daha abdest alırsan allahı değil şeytanı dinlemiş olursun çünkü vesvese şeytandan gelir sen ıyı bısey yaptım deken günaha gırersin allah eksiğiyle beraber kabul eder kı dinde zorluk yoktur dinimiz kolaylık dinidir dedim ve o kuzenim hala bana dua eder sayende kurtuldum dıye işte vesvese denilen şeyi en başta kesip atmak lazım yanı onemsememek nerden geldiğini bilip boyun egmemek allaha sığınmak lazım

Ben ucundan döndüm diyebilirim ama cok tanıdığım arkadaslarım kuzenlerım var bı tanesinın ya annesi yada eşi yanında olmadan duramıyor mesela ya şöyle yaptıysam ya boyle yaptıysam cok garip korkuları oluyor aslında cok basit bı vesveseyle başlamış ve bu hale gelmiş gusül abdestım tam oldu mu olmadı mı diye defalarca yeniden almaya başlamış buda olmadı diye bı daha sonra bı daha boyle ilerlemiş gitmiş aynı bu vesveseyı bı kuzenim daha dedi bana eğer sen olmadı deyip gidip bı daha abdest alırsan allahı değil şeytanı dinlemiş olursun çünkü vesvese şeytandan gelir sen ıyı bısey yaptım deken günaha gırersin allah eksiğiyle beraber kabul eder kı dinde zorluk yoktur dinimiz kolaylık dinidir dedim ve o kuzenim hala bana dua eder sayende kurtuldum dıye işte vesvese denilen şeyi en başta kesip atmak lazım yanı onemsememek nerden geldiğini bilip boyun egmemek allaha sığınmak lazım
Evham evhamı getirir diye boşuna demiyorlar. Her çektiğimiz sıkıntının günahlarımızı silmesi de Allah'ın adaletine örnek

Ayrıca sunu da söylemeliyim her insan hayatının bı döneminde bı çeşit vesvese halı yasar kimisi ocağı kapttım mı kimisi utuyu fısten cektım mı tabı dedıgım gıbı boyle ufak seylerle başlar ve uzerınde duruldukca buyur bunlar hep şeytanın oyunudur kişi zihnini bu tur şeylerle meşgul ettikçe dünyaya gonderılış amacından sapar seytanında istediği budur

Ayrıca sunu da söylemeliyim her insan hayatının bı döneminde bı çeşit vesvese halı yasar kimisi ocağı kapttım mı kimisi utuyu fısten cektım mı tabı dedıgım gıbı boyle ufak seylerle başlar ve uzerınde duruldukca buyur bunlar hep şeytanın oyunudur kişi zihnini bu tur şeylerle meşgul ettikçe dünyaya gonderılış amacından sapar seytanında istediği budur[/QUOTE ben şeytan sadece dinle ilgili vesvese verir diye biliyordum. Fişi çektim mi, kapıyı kapattım mı gibi düşünceler psikolojik diye düşünürdüm ama bunların insanı ibadetten alıkoyacabilecek şeyler olduğunu düşününce neden olmasın diyorum, sonuçta damarlarımızda gezen bir iblis o.

Bu belli ki vesvese canım. Kendini buna teslim etme. Mutlaka uzman yardımı al. Zaten onlar seni gerekli mercilere yönlendirir :) içine bu his gelince de korkmak yerine oh ne güzel gezdiysem de gezdim sefam olsun filan de :D beynimiz çok çabuk ikna oluyor buna emin ol bunun korkulacak birşey olmadığına ikna olursa peşini bırakır korkuların...

Herkese selam arkadaşlar, nasıl başlasam bilemiyorum.. O kadar sıkıyor ki bu mesele beni anlatamam. Belki de çok kötü bir şey olmayabilir, belki de bir dert bile değil başkalarına göre ama ben dayanamıyorum. Şöyle ki benim uyurgezer olma korkum var. Aslında daha çok 'ya uyurgezer olduysam'şeklinde geçmişe yönelik bir korku.. Mesela sabah kalkıyorum,bir rüyayı anımsıyorum belli belirsiz. Örnek vereyim sanki rüyamda gece dışarıda geziyordum şeklinde bir anımsama. Biliyorum başkası olsa bu durumda 'rüya gördüm ama tam olarak hatırlamıyorum'der geçer ama ben öyle yapamıyorum. Aklıma ilk gelen 'ya gece uyurgezer olup dışarda dolaştıysam? Ya bu hatırladığım rüya değil de gerçekse?' gibisinden birsürü sorular.. Ne yapsam aklımdan atamıyorum, anlayacağınız yorumlarınız, fikirleriniz her bir sözünüz çok değerli, lütfen esirgemeyin.

Psikolog a gitmeniz gerek...burda yazılanlarla olmaz

Nette kapı alarmları satılıyor şifreli ve gayet uygun fiyatta. Onlardan kursanız kapı açılınca şifre girilmezse ötüyor ama öyle böyle değil:KK56: Eğer gece dışarı çıkmaya kalkarsanız alarm öter durumu anlamış olursunuz. Hem bir taşla iki kuş yabancılardan da korumuş olursunuz evi.

Bu belli ki vesvese canım. Kendini buna teslim etme. Mutlaka uzman yardımı al. Zaten onlar seni gerekli mercilere yönlendirir :) içine bu his gelince de korkmak yerine oh ne güzel gezdiysem de gezdim sefam olsun filan de :KK70: beynimiz çok çabuk ikna oluyor buna emin ol bunun korkulacak birşey olmadığına ikna olursa peşini bırakır korkuların... dediklerinizi başarmaya o kadar ihtiyacım var ki. Umarım başarırım çok yakında

Son düzenleme:
Back
X