İşin içinden nasıl çıkacağım?

• Konu Sahibi Konu Sahibi zynpov
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zaman kaybetmeyin dediler bize hastaneler üç ay sonraya pet tomografi çekimi veriyorlardı zaman kaybediyorduk sonra özelde yaptırdık geri devlete geçmek istedik ama bu kez özel sonuclarini kabul etmeyip yeni baştan yapicaz diyorlar yani süreç yine uzuyor tümör tipi çok hızlı yayıldığı için özel seçmek zorunda kaldik
bu süreci ekim-kasım ayında kp ile geçirdik. pet çekimini özelde yaptırmış sonra devletteki doktora göstermişlerdi. hatta özelde ama söylediklerine göre(bence yalan olma olasılığı yüksek) sigortadan yapıldığı için ücret ödememişler

Kendi evimiz ikisi de evli açıkçası eşleri de sorunlu. Geçim dertleri çok çocukları var zorlanıyorlar. Devleti kendim gördüm bakmadilar bile onkoloji acil diyor onlar umursamadı ne yazık ki. Ve bir tane hastane var ilçemizde yani suruklendik zorla özel hastaneye
Yani ne kadar zorlansalarda , onlarda taşın altına eline koymalı. Sonucta calisiyorlar eşlerinden beklemiyorlar. Onlarında annesi.
Yani cok zor bir durum vicdanı olarak. Ama devlet diye bir şey varken, mantikli olmak lazım.
Eger özelde devam edeceksek herkes taşın altına elini koymalı. Yoksa benim yapabileceğim şey bu kadar demelisiniz. Siz de hamilesiniz bir de sanırım.
Hani öyle maddi imkanlar çokta, yapmamazlik değil bu durum.
Kardeşlerimizle konusun.
Uni hastanesi yok mu peki?
Ne kanseri bu arada? Allah sifa versin kolaylastirsin

Benim kızım kanser tedavisini devlette gördü. Elhamdülillah atlattık. Devletteki Doktorlar çok daha tecrübeli. Zorlukları var evet ama biz özele güç yetiremezdik. Sizin de yetmez. Çeşitli kurumlar aracılığıyla özelde tedavi gören tanıdıklarımız oldu ama hepsinin işi dolayısıyla özel sağlık sigortası vardı. Yoksa onlarda altından kalmazdık diyorlar. Kanserin ilacı, tedavisi, enfeksiyonu çok zor. Rabbim şifa versin ama bundan sonrasını devlette yürütmek daha mantıklı.

Bir arkadaşım babasıni devlette tedavi ettirdi. Özelde olsa tüm yük ona kalacaktı. Devlete iken bile kızdan sürekli para isteyip durdular. Ailesini bildiği için hiç özele sokmadı, toparladı babası

Bizim bir akrabamıza 8 ay ömür biçti. Kızları babam kazandı babam için feda olsun deyip kiradaki evlerini sattılar. O şekilde tedavi ettirdiler babalarını. hiç pişman değiller

Bu arada acilde ilgilenmiyor gibi gözükme sebebi takipli hasta olmamanız. Tedavinin aşamasını bilmeden bir şey yapamazlar. İlaçlar, ilaç dozları çok önemli. Biz acilde tedavi esnasında ciddi bir sıkıntı yaşamadık.
Annemin beyaz kanı düşüyor acil inanın normal diyip gönderdi ama onkoloji bize bağışçı bulun kanı çok düşük dedi. Başhekimi çıktığımızda devlet hastanesinin sizi bu kanla nasıl gönderdiler yanlış yapılmış dedi. Gerçekten hayati riski oldu ve müdahale etmediler. Çok zor iki gün geçirdik. Tanidikla iş dönüyormuş onu anladık. Acil bir şey yapmaz dediler bize de. Bundan sonra dahiliye ile bağlantılı olacağız.

bu süreci ekim-kasım ayında kp ile geçirdik. pet çekimini özelde yaptırmış sonra devletteki doktora göstermişlerdi. hatta özelde ama söylediklerine göre(bence yalan olma olasılığı yüksek) sigortadan yapıldığı için ücret ödememişler
Doğru babam ilk kanserinde acibadem hastanesinde pet çekildi ve hiç ucret odememisti

Zaman kaybetmeyin dediler bize hastaneler üç ay sonraya pet tomografi çekimi veriyorlardı zaman kaybediyorduk sonra özelde yaptırdık geri devlete geçmek istedik ama bu kez özel sonuclarini kabul etmeyip yeni baştan yapicaz diyorlar yani süreç yine uzuyor tümör tipi çok hızlı yayıldığı için özel seçmek zorunda kaldik
Metastas yapiyirsa devltte özelde de aynı süreç işliyor.sizin işinizde zor.kardeslerinize açık açık söyleyin lutfen yetemiyirum deyin

Hatta işin tedavisini medikalparkta gördü ve hiç ucret ödemedik yine

Kardeşleriniz de destek olmak zorunda, eşleri zor ne demek. Onların da anneleri. Böyle saçmalık duymadım. Devleti beklerseniz evet annenizin vücudu dayanamayabilir, çünkü aylar sonrasına randevu veriliyor

Aslında kanser tedavileri sgk anlaşmalı ozel hastanelerde ucretsiz ama kesin tanı konulduktan sonra oluyor sanırım. yesilimtrak yesilimtrak yazınca aklıma geldi.
Ameliyat olması gerekti babamin. Öncesi için ve ameliyat için ücret ödedik. Ameliyat sonrası pet çekimini ve işin tedavisi ozel hastanede ücretsizdi.
Sgk yi arayıp detay ogrenin.
Yine sgk anlaşmalı ozel hastanelerde yogun bakim uceetsiz.
Ozel uni hastanelerinde , ameliyatlar biraz daha uygun fiyatlı olabilir

Arkadaslar merhaba. Son bir yildir anneme kanser teşhisi kondu. Bu süreç çok yıpratıcı. Hem anneme çok üzülüyor hem de aile içinde yaşadıklarımız beni çok yoruyor. Öncelikle biz küçük bir ilçede yaşıyoruz. Ailede memur olan tek benim, iki kardeşim var onlar asgari ücretli çalışan. Babamız yok. Anneme teşhisin çabucak konması açısından kanser tedavisini özel hastanede yürüttük ve bu konuda bütün maddi desteği ben sağladım. Son zamanlarda annem hastalanıyor ağrıları oluyor bunun için devlete acile gidiyoruz fakat ilgilenen yok. En son götürdüğümuzde yine ilgilenmediler ve annem artık beni kendi doktoruma götürün dedi ve doktor acil yatış istedi. Biz de mecbur yaptık annemi o hâlde bırakamazdim. Bir yandan da devlette kendimize nasıl baktiririz onun yolunu aradık ve sağ olsun başhekim falan bundan sonra yardımcı olacaklarını söyledi. Açıkçası maddi olarak artık zorlanmaya başladım. Eşim hep destekti ama o da neden bir tek sen yapiyorsun anlıyorum senin gibi kazanmiyorlar ama bizde istesek harcardik kenara atmazdik o zaman ne olacaktı diyor. Annemi devlete geçirecektik bu kez annem beni orada harap ettirmeyin deyip durdu ve şimdi 50 bin lira hastane ödemesi yapacağız. Eşim de başladı devlete alabilecekken annen neden özel hastane diye tutturuyor diyor. Onların da anlayışlı olması gerekiyor diyor. Ve ben de hak vermeye başladim. Ama işin kötüsü artık patladik herkes bir şey yapsın hep benim gözümün içine bakmayın dedim ama herkes bana alınıp kırılıyor. Üzülüyorum ben yanlış mı yapıyorum sonuçta annem...çalışan bir kadınım eşime sanane ben veriyorum mu demeliyim ki sanırım ailem bunu yapmamı istiyor. Ama hiçbir zaman bunu yapmadım hep eşimden Rıza istedim. O da hiç karismadi ama artık yeter demeye getirdi. Ben hep benden istemeyin dedikçe de ailem bozuluyor onların da gücü yetmiyor çünkü ben kadar kazanmiyorlar. Yani işin sonunda annesine bakmayan biri gibi davranacaklar sanki bana bende de yok desem ve hastayken.. Lütfen bana yol gösterin annemi incitmek istemiyorum. O da çok zorluyor beni. Hirpalandi evet ama hep özele goturemem ki... Şimdi hastaneden çıkacak yakında pet çekimi var onun ücretini de ben düşünmek zorundayım. Eşim bırak bu kez onlar ödesin diyor. Ama ödeyemeyecekler biliyorum... Of napacagim ben?
Kızı için senelerdir hastanede olan biri olarak yazıyorum. Öncelikle geçmiş olsun, allah şifalar versin. Burada tabi ki kardeşlerin de katılması gerekiyor fakat sizin dediğiniz gibi elini taşın altına koymuyorlarsa bi iki defa usulunce annemi kırmadan hissettirmeden söylerdim baktım olmuyor bu konuda eşimi konusturmaz gerekli her türlü desteği verirdim. Evet eş rızası önemli fakat ortada sonucu her türlü yola cıkabilecek bir hastalık var lütfen yanlış anlamayın ama bu yoldaki konfor alanı bile çok önemli hastalar için. Annemin gözünün içine bakar, gerekli herseyi yapar eşime de bu durumun gerekli ve sağlık harcaması oldugunu anlatır birdaha yorum yapmasına müsade etmezdim.

Bu arada arkadaşlar paylamış kaç sene önceki konunuzu, ben de okumuş bulundum. Anneniz ne biçim bir insanmış öyle. Şok oldum

Aslında kanser tedavileri sgk anlaşmalı ozel hastanelerde ucretsiz ama kesin tanı konulduktan sonra oluyor sanırım. yesilimtrak yesilimtrak yazınca aklıma geldi.
Ameliyat olması gerekti babamin. Öncesi için ve ameliyat için ücret ödedik. Ameliyat sonrası pet çekimini ve işin tedavisi ozel hastanede ücretsizdi.
Sgk yi arayıp detay ogrenin.
Yine sgk anlaşmalı ozel hastanelerde yogun bakim uceetsiz.
Ozel uni hastanelerinde , ameliyatlar biraz daha uygun fiyatlı olabilir
insan başına gelmeyince bu ayrıntıları bilmiyor. kimsenin başına gelmesin o ayrı mesele tabiki.
ama verilen imkanları da kullanmak lazım.

Babam iki kere kanser atlattı. Devlete de ozele de cok gittik. Ozellikle devlette acillerde bir sey yapmadilar. Yani yaptılar ama tahlil vs , teshis yatırma gibi. Hep eve gönderdiler. Yani yatması gerekiyorsa, acile gelen bir hasta yatırılması miydi.
Bir sekilde bir hastane de yatırdı dr. Alışık olduklarından galiba, babama da gidici gözüyle baktılar ne yaptilar hiç sabah akşam 1 kere ugruyorlardi.
Ben bu süreçlerde devletten hiç memnun kalmadım. Hele babamin ilerleyen tümörü varmış,uni hastanesine gittik. Mr vs her seyi özelde cektirip goturduk.anestezi için muayne ücreti ödedik.
Dediler sıraya gireceksiniz burada herkes acil.
1 ay bekledik, mecbur yine özelde ameliyat oldu babam.
Gelecek için ama iyi gün ama kötü gün para biriktirsin. Kimse kimseye muhtaç olmasin🥺

Kızı için senelerdir hastanede olan biri olarak yazıyorum. Öncelikle geçmiş olsun, allah şifalar versin. Burada tabi ki kardeşlerin de katılması gerekiyor fakat sizin dediğiniz gibi elini taşın altına koymuyorlarsa bi iki defa usulunce annemi kırmadan hissettirmeden söylerdim baktım olmuyor bu konuda eşimi konusturmaz gerekli her türlü desteği verirdim. Evet eş rızası önemli fakat ortada sonucu her türlü yola cıkabilecek bir hastalık var lütfen yanlış anlamayın ama bu yoldaki konfor alanı bile çok önemli hastalar için. Annemin gözünün içine bakar, gerekli herseyi yapar eşime de bu durumun gerekli ve sağlık harcaması oldugunu anlatır birdaha yorum yapmasına müsade etmezdim.
Yani ben de öyle diyorum en son. Yapmazlarsa napayım annemi bırakayım mi diyorum. Ama eşimin dedigi olay şu tamam bu süreci zaten özelden yürüttük. Ama basit kan takviyesi Ağrı kesici gibi yatış gerektiren tedavilerde bari devlette olalım. Gittik yapmadılar gördüm sesi ama sonra bashekime çıktım tanislarla gorusturduk annene devlette de yardımcı oluruz artık dediler. Şimdi bu yatış gerektiren durumu olsun devlette yapalım diyor. Annem de şimdi beni ordan oraya sürüklemeyin bir daha böyle olursam o zaman gideriz diyor. Ama annemi biliyorum devlet Hastanesi'nde birkaç kez ilgi görmedi haliyle hep özel ister oldu mahçup nasıl yaparız ederiz diyor ama devlete de soğuk bakıyor. Eşim de buna kızmaya başladı

Yani ben de öyle diyorum en son. Yapmazlarsa napayım annemi bırakayım mi diyorum. Ama eşimin dedigi olay şu tamam bu süreci zaten özelden yürüttük. Ama basit kan takviyesi Ağrı kesici gibi yatış gerektiren tedavilerde bari devlette olalım. Gittik yapmadılar gördüm sesi ama sonra bashekime çıktım tanislarla gorusturduk annene devlette de yardımcı oluruz artık dediler. Şimdi bu yatış gerektiren durumu olsun devlette yapalım diyor. Annem de şimdi beni ordan oraya sürüklemeyin bir daha böyle olursam o zaman gideriz diyor. Ama annemi biliyorum devlet Hastanesi'nde birkaç kez ilgi görmedi haliyle hep özel ister oldu mahçup nasıl yaparız ederiz diyor ama
Bu arada arkadaşlar paylamış kaç sene önceki konunuzu, ben de okumuş bulundum. Anneniz ne biçim bir insanmış öyle. Şok oldum
Ben o konuları unutmak istiyorum tedavi gördü düzeldi şükür ama şimdi de kanser oldu iste ..

teyzem kanser oldu
ihtiyaçları olmadığı halde bi test istediler bi teyzem verdi
bi çekim istediler başka teyzem verdi
bi görüntü istediler dayım verdi vs
sıra beklememek için hepsi özelde yapıldı
süreç hızlı olsun diye
kendi kazandığım paranın hesabını kocam dahil kimseye vermem ailem için
asgari ücretli insanlar ne kadar ne yapabilirler

Boyle bir ana kusura bakmasin da cocuklarinin durumu belli iken ozel diye tutturamaz. Havuz yapin herkes para atsin esiniz hakli. Arkadasin attığı konuyu tekrar okumalisiniz bence de. Bencil dogmus, olecek yine bencil...

Sen alkol zikkimlan cocuklara eziyet et evden at ama "bini divlitti sirindirmiyin" hadi be oradan
nerde bunlar :sinirli:

Konu 'Hayatimiz mahvoldu.'

Arkadas hesabini gizliye almis, unutmak istiyorum annem tedavi oldu diyor da bunlar unutulacak seyler mi, bu kadar ilgi alakaya bu anne deger mi emin degilim. Kendisi istemedigi icin konu hakkinda daha fazla yazmayacagim ama boyle giderse esi ile arasi acilabilir. Kardesleri yardim etmek zorunda, onlarin kocalarini degil kendi kocasini dusunmeli. Annesine de geçmiş olsun diyelim...

Konu sahibi annenin eski mevzuları seni üzüyor evet ama annen bencil bir insan, hasta tabi ki ilgi göster hastane işleriyle uğraş ama eşinle arani bozma, aynı şeyleri sen hamileyken kv kp eşine yaşatsa sizi yipratsa sonra da sadece eşinden bunları beklese ne düşünürdun, özel diye tuttursalar ve kimse yanasmasa ücret konusunda eşine söylenmez mıydın? Devlette yapılabilecek şeyler devlette olsun kardeşlerine konuş, zaten en ufak birseyde annen yine sana söylenecek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X