İşin varsa bekar kalacaksın.Eşin varsa işşiz !!! Teşekkürler devlet baba !!!!

Sizin durumunuzda devleti baglamaz. Yasalarda aile birligi esasi varsa o zaman devlet, ozel sektore de mudahele etsin, yukarida verdigim ornekte kocam dagin basinda calisiyorsa bankayi orada sube acmaya zorlasin.

Ayrica begenmediginiz yoruma "adamı olanlar için özel kadro açılmasına ne dersiniz ? o zman tebrik edrdiniz devleti değil mi" soyleminiz benim yorumumla alakasiz. Ben niye tebrik edeyim? Isveren kocanizin orada durmasini istiyor demekki, begenmiyorsa isi istifa eder. Veya siz kocanizin yaninda durmak istiyorsaniz ve devlet atamiyorsa siz de istifa edersiniz. Devlet sizi calisin diye zorlamiyor. Size hem is vermek hem de surekli bir arada tutmak zorunda da degil.

Bilmeden konuşma ! özel sektörde çalışanlar dahi eşinin tayinine sebep. Bizim her türlü kavuşmöa hakkımız var eşim buraya gelebilir.Sizin gibi zorlayıcı zihniyetler zaten kılıf uydurup engelliyor. Senin gibiler var olduğu için yerimizde sayıyoruz.kaç tane mecburi sebep yazdım , içinden işine geleni seçme, hoş işine gelen değil algıladığını yazmışsın ya.ve ilk yorumunuzla çelişkinize bakın ve gülün olurmu ? lütfen bir daha yorum yapmayın.benim sıkıntım bana yeter, bide senle mi uğraşcam !

Son düzenleme:
Bilmeden konuşma ! özel sektörde çalışanlar dahi eşinin tayinine sebep. Bizim her türlü kavuşmöa hakkımız var eşim buraya gelebilir.Sizin gibi zorlayıcı zihniyetler zaten kılıf uydurup engelliyor. Senin gibiler var olduğu için yerimizde sayıyoruz.lütfen bir daha yorum yapmayın.benim sıkıntım bana yeter, bide senle mi uğraşcam !

Asil sen bilmeden konusma, aile birligi esas falan. Ozel sektorde kimseye esi bir yerde calisiyor diyeozel pozisyon acilmiyor. Niye zorlayici zihniyet? Zorlanma madem, durumunuzdan hosnut degilsen edersiniz istifanizi. Dedigim gibi devlet hem size is verip hem de surekli bir arada tutmak zorunda degil.

Asil sen bilmeden konusma, aile birligi esas falan. Ozel sektorde kimseye esi bir yerde calisiyor diyeozel pozisyon acilmiyor. Niye zorlayici zihniyet? Zorlanma madem, durumunuzdan hosnut degilsen edersiniz istifanizi. Dedigim gibi devlet hem size is verip hem de surekli bir arada tutmak zorunda degil.

Senin karşındaki adamda cahil değil, şahit olduğum var demekki konuşuyorum.çok biliyosan becayişte uğradığımız haksızlığa dava hakkımız olduğunu neden demiyosun.çık git şurdan.sana sormuyorum istifa mı edeyim diye.aç anayasayı oku, zorunda mı değil mi ? bizim durumumuz yine diyorum birleşmeye çok müsait.çok bilp mi konuştun şimdi ? yazık komik durumdasın ... bir daha yazma

senin zorun ne ben onu anlamadım insanlar okadar emek vermişler meslekleri için yıllarca okumuşlar çabalamışlar şimdi kolaymı bırakmak tek maaşla çocuk büyütmek kolaymı ve karşındaki kadın hamile belki eşi yanında olmadan doğum yapacak eşini en çok yanında istedği zamn eşi yanında olmayacak ya kolay bişeymi gerçekten böyle zihniyetler olduğu için bu insanlar şuanda ayrı yaşıyolar yıllardır her ikisde devlete hizmet veriyolar 4 yıl ayrı yaşamak haksızlıktan başka birşey değil yazık ya insan halinden anlamıyosan bari yorumlarınla daha fazla moral bozma

Bende şöyle biliyorum,eğer eşin çalıştığı yerde kadro yoksa yada iş yeri yoksa
çalıştığı kurum muvafakat veriyor,başka kuruma geçiyorsun.
ayrıca candaşın eşinin kadrosunda sıkıntı yok.
ama eşi memur,kendi işçi olduğu için
eşinin çalıştığı yer, sen bize uymak zorundasın diyor.ama candaşın, eşinin çalıştığı yerde
kurumun yeri yok.aslında biraz işi yokuşa sürüyorlar.birde kimse kimseden özel pozisyon felan açılsın istemiyor.
neyse özetle bu kadar ayrıntıya da gerek yok da neden bu kadar uğraştırıyorlar.
sonuçta ben okadar çalışıp sınava girmişim.seçimimi de devletten yana yapmışım.
özel istesem zaten işim ne devlette.istifa ederdim şimdiye kadar.ama ben devlette çalışmak istiyorum.
neden bu kadar zorluk..

senin zorun ne ben onu anlamadım insanlar okadar emek vermişler meslekleri için yıllarca okumuşlar çabalamışlar şimdi kolaymı bırakmak tek maaşla çocuk büyütmek kolaymı ve karşındaki kadın hamile belki eşi yanında olmadan doğum yapacak eşini en çok yanında istedği zamn eşi yanında olmayacak ya kolay bişeymi gerçekten böyle zihniyetler olduğu için bu insanlar şuanda ayrı yaşıyolar yıllardır her ikisde devlete hizmet veriyolar 4 yıl ayrı yaşamak haksızlıktan başka birşey değil yazık ya insan halinden anlamıyosan bari yorumlarınla daha fazla moral bozma

aynen arkadaşım ya ben candaşı tanıdığım için biliyorum
kaç gündür ağlıyor kız yine red geldi diye.ayrıca 4 senedirde uğraşıyolar
kolay mı? 4yıldır evli ama ailesinin yanında yaşıyor,aile birliği yok.şimdi hamile kaldı
binbir zorluklarla... tabi herkes istediğini yazmakta özgürdür ama azcık dikkat etsek
yazdıklarımıza,rencide etmesek ne iyi olur.

kolay mı? 4yıldır evli ama ailesinin yanında yaşıyor,aile birliği yok.şimdi hamile kaldı
binbir zorluklarla... tabi herkes istediğini yazmakta özgürdür ama azcık dikkat etsek
yazdıklarımıza,rencide etmesek ne iyi olur.[/QUOT

bende nekdr üzgün olduğunu anlyabliyorum çok zor onun için çünkü kolay hamile kalmadı herşeye katlanabilir ama bebeğinide babasından uzak büyütmeye katlanamaz insan ya bence karşımızdakinide dşünerek yorum yapmalıyız arkadaş çok anlamsız bir tepki vermiş..

Yanlış anlaşılmak istemem ama yorum yapmadan da duramadım. Ben sırf iş hayatı için eşiyle ayrı yaşamayı göze alanları anlamıyorum-anlayamıyorum! Bende bir öğretmen adayıyım, eşimde devlet memuru ancak atama ve kurum yada yer değişikliği söz konusu değil işinde. Ben bu yıl KPSSye hazırlanmadım ve bundan sonrada hazırlanmayacağım gibi gözüküyor. Neden? Çünkü yaşadığımız şehrin,kendi bölümümde atanmam için gereken puanı çok yüksek. Pek mümkün görmüyorum o puanları almayı. Doğu veya anadolu taşra vs yazarsam atanabilirim ama onuda yazmam. 1,5-2milyar fazla para kazanacağım diye neden sözde evli-özde ayrı gayrı olalımki? Evlilik ya bu, biraradayken bile ne sorunlar çıkabiliyor, kilometrelerce ötelerde neler göze batmaz, neler zor gelmezki?

Hayatta öncelik sıramızı bilmek lazım bence. Hangisi daha öncelikli huzurlu mutlu bir evlilik mi yoksa daha fazla para yada daha iyi bir kariyer mi? Sen ayrı yerde çalışıyorsun o ayrı yerde, ne için? Para kazanmak için çalışılır değil mi? Ee o parayı birlikte harcayamadıktan sonra olmasın o para... Hatta şöyle bir örnek vereyim; eşim henüz askerliğini yapmadı ve olur da askerlik uzun dönem çıkarsa peşinden askere gittiği şehire gitmeyi düşünüyorum.Ev taşımakmış düzen bozmakmış iş bırakmakmış bunlar ayrı ve mutsuz olmamız için geçerli sebepler değil.

Sadece konu sahibi için değil bu durumda olan pek çok insan için yazıyorum. Hiç tek memur maaşıyla geçinilirmi demeyin, şu an biz tek memur maaşıyla ve İstanbul gibi yerde geçiniyoruz-kısmadan etmeden ve çok şükür ayrı kalmadan. Ha bende boş durmuyorum özel sektörde şansımı denemek için iş arıyorum tabii. Yani diyeceğim çareler tükenmez, devlet kurumu olacak diye bir şart da yok. Yapılacak birşeyler varken o zaman üzülmenin bir manasıda yok. Allah yardımcınız olsun...

canım anlaman için burda bazı konu açan arkadaşlar var, tam hatırlamıyorum ama keşke onları okuyabilsen... ben şahsen ne kariye ne de para hırsı için gitmiyorum uzak bi yere ailemi dağıtıp. evladımın geleceği için yapıyorum bunu. hem dünyanın binbir türlü hali var; ne insanlar var, eşi için, ailesinin dağılmaması için bizim yaptığımızı yapmayıp-yapamayıp sonra ortada işsiz güçsüz, parasız ve güvencesiz kalan. sen şu an eşinle iyisin ama farzet ki ayrılanız gerekti ya da allah esirgesibn başına kötü bişey geldi, o zaman ne olacak!!! allah kimsenn başına bunları vermesin ama bugünlerin yarınları var ve yarın ne olacağımızı hiçbirimiz bilmiyoruz...

bizleri anlaman dileğiyle....

Son düzenleme:
canım anlaman için burda bazı konu açan arkadaşlar var, tam hatırlamıyorum ama keşke onları okuyabilsen... ben şahsen ne kariye ne de para hırsı için gitmiyorum uzak bi yere ailemi dağıtıp. evladımın geleceği için yapıyorum bunu. hem dünyanın binbir türlü hali var; ne insanlar var, eşi için, ailesinin dağılmaması için bizim yaptığımızı yapmayıp-yapamayıp sonra ortada işsiz güçsüz, parasız ve güvencesiz kalan. sen şu an eşinle iyisin ama farzet ki ayrılanız gerekti ya da allah esirgesibn başına kötü bişey geldi, o zaman ne olacak!!! allah kimsenn başına bunları vermesin ama bugünlerin yarınları var ve yarın ne olacağımızı hiçbirimiz bilmiyoruz...

aynı şeyi düşünüyorum sizinle.bende para hırsı,kariyer için çalışmıyorum.
Evimde büyük sorunlar var diye bir konu var,çoğu arkadaş için de ibret olmuştur.
kadın aldatıldığını bildiği halde,3 çocukla ailesine gidemiyor.bu tarz şeyler herkesin başına gelecek demiyorum
ama senin dediğin gibi dünyanın binbir türlü hali var.neden çocukla zor durumda kalayım?
birde okadar okumuşum.niye boş yere mi uykusuz kaldım,hırpaladım kendimi.
bende bu şekilde düşünüyorum ama farklı düşünene de saygı duyuyorum.

Canım çok saol, dyorum sinirliyim ben mi yanlış anladm ? evet zihniyeti bu olan insanlar yüzünden mağduruz ya, dilerim yaşasında anlasın.canım ya şu hissetttiğini keşke herkes hissedebilse, insan en azından hamiledir der üzülür, ama yok.sen devlete girdin eşeklik edeceksin zihniyeti yürek burkucu.

Bende şöyle biliyorum,eğer eşin çalıştığı yerde kadro yoksa yada iş yeri yoksa
çalıştığı kurum muvafakat veriyor,başka kuruma geçiyorsun.
ayrıca candaşın eşinin kadrosunda sıkıntı yok.
ama eşi memur,kendi işçi olduğu için
eşinin çalıştığı yer, sen bize uymak zorundasın diyor.ama candaşın, eşinin çalıştığı yerde
kurumun yeri yok.aslında biraz işi yokuşa sürüyorlar.birde kimse kimseden özel pozisyon felan açılsın istemiyor.
neyse özetle bu kadar ayrıntıya da gerek yok da neden bu kadar uğraştırıyorlar.
sonuçta ben okadar çalışıp sınava girmişim.seçimimi de devletten yana yapmışım.
özel istesem zaten işim ne devlette.istifa ederdim şimdiye kadar.ama ben devlette çalışmak istiyorum.
neden bu kadar zorluk..
canım valla yazan ark bilse saçmalamazdı, birsürü haklı gerekçeler yazdım.nerden çıkardı benim için özel kadro istediğimi anlmadım.ama biliyosun bazıları kolay anlayamıyor, kapasite meselesi diyelim.bilmeyen konuşur gerçek bilende çözüm üretir.istifadan bşak.çok saol.

yazdıklarımıza,rencide etmesek ne iyi olur.
buu da kk da dertli bayanların kaderi galiba, sorgusuz yargılama.
ne hamileliğe nasıl sahip olduğumu, nede bugünleri ne umutla beklediğimi bilmeden konuşuyo.
haa diğer ark lar anladı mı ? belki hayır ama empati yapabildiler.
şu anda bi destek o kadar önemli ki.
ve farkında değil şu kırık yüreğimin nasıl ahını aldığının.

canım herkes memur olamıyor bu ayrım yapmak değil ama eğer memur olsa bu kadar basite almazları.o kadar haklısın ki bugünün yarını var ne aşklar ne sevgiler bitiyor, farzet istifa ettim gittim bide üstüne boşandım tesellim ne olacak ? işimide kaybettim be oh mu diycez biz ? ve hepimiz çoluğumuzun çocuğumuzun rızkı için katlanıyoruz bu eziyetlere.ve devlet sadece zorlamak adına yapıyor tayin hakkımızı elimizden almasalar yine işler yürüyecek çalışacak memuru olcak. aynen katılıyorum bizleri anlamaları dileğimle ...
canım dava açsana....
canım haftasonu görüşeceğiz, şimdi birkaç yerden tanıdık arıyoruz ve şu cevabı aldım işçi olman tayin hakkına engel değil, sağlık raporlarını yeniden koy, burda hizmet süreni al eşinden önce hizmete başladığını belgeleyip yeniden dilekçe yazalım bebeği olacak aileyi kimse ayıramaz tayin hakları vardır dendi.hepsini deneyeceğiz.allahım rast getirir inş. sizilerinde benimde işimi :(( damdan düşenin halini damdan düşen anlar :((
aynı şeyi düşünüyorum sizinle.bende para hırsı,kariyer için çalışmıyorum.
Evimde büyük sorunlar var diye bir konu var,çoğu arkadaş için de ibret olmuştur.
kadın aldatıldığını bildiği halde,3 çocukla ailesine gidemiyor.bu tarz şeyler herkesin başına gelecek demiyorum
ama senin dediğin gibi dünyanın binbir türlü hali var.neden çocukla zor durumda kalayım?
birde okadar okumuşum.niye boş yere mi uykusuz kaldım,hırpaladım kendimi.
bende bu şekilde düşünüyorum ama farklı düşünene de saygı duyuyorum.

çok haklısın dirim ya, sen deyince farkettim diğer sorunlarada örnek teşkil edebilir.
ben ki eğer istifa edip gitseydim k.validem çoktan düzenimizi bozmuştu.
senelerdir susmalarının tek sebebi kendi hayatımı kendim kazanmamve oğullarına destek olmam.
kolay değil bir yerlere gelebilmek.ve bunun çaresi varken istifa etmek hiçmi hiç kolay değil.
sen gibi insanlar lazım bu ülkeye.ve diğer empati kuran ark lar gibi.
hayatı kasten zorlamanın mantığı yok.

Senin karşındaki adamda cahil değil, şahit olduğum var demekki konuşuyorum.çok biliyosan becayişte uğradığımız haksızlığa dava hakkımız olduğunu neden demiyosun.çık git şurdan.sana sormuyorum istifa mı edeyim diye.aç anayasayı oku, zorunda mı değil mi ? bizim durumumuz yine diyorum birleşmeye çok müsait.çok bilp mi konuştun şimdi ? yazık komik durumdasın ... bir daha yazma

Istedigim zaman yazarim. Asil sen begenmedigin yoruma yok cahil, yok kapasite meselesi falan diyemezsin. Yazilanlardan herkesin kapasitesi ortada.

Dogru bir yorum yapmisim. Devlet hem size is vermek hem de surekli bir arada tutmak ZORUNDA DEGIL!! Bir daha bana hakaret etme.

Son düzenleme:
bence eşinizin durumu netleşmeden evlenmemeliydiniz ... şimdi değil fakat ileride böyle düşüneceksiniz ... evlenerek ya eşin ya işin durumuna getirmişsiniz mevzuyu ... çok yazık olmuş işiniz için ... hayırlısı olsun sizin ve evladınız için ...

Istedigim zaman yazarim. Asil sen begenmedigin yoruma yok cahil, yok kapasite meselesi falan diyemezsin. Yazilanlardan herkesin kapasitesi ortada.

Dogru bir yorum yapmisim. Devlet hem size is vermek hem de surekli bir arada tutmak ZORUNDA DEGIL!! Bir daha bana hakaret etme.

Valla ben sen gibilere kıskanç derim bi iş güç sahibi olamamışsın olanları kıskanır kudurursun böyle. burda herkes yanlış bir doğru sensin öyle mi ? komiksin ya ! kapasiteni mi gösterdin sen şimdi ? bazı akıllara girmeyince girmiyo işte. kanunlar açık arkadaş aç oku öğren.cahil misin ahil misin sen düşün ! ve son kez diyroum birkez daha yorum yaparsan şikayet edeceğim !! mecbur musun yorum yapma , işin gücün boş konuşmak.

Son düzenleme:
bence eşinizin durumu netleşmeden evlenmemeliydiniz ... şimdi değil fakat ileride böyle düşüneceksiniz ... evlenerek ya eşin ya işin durumuna getirmişsiniz mevzuyu ... çok yazık olmuş işiniz için ... hayırlısı olsun sizin ve evladınız için ...

hayır canım bu duruma getiren biz değiliz, eşim evlendikten sonra atandı ve tayinimiz olur mu diye girdi işe evet cevabıyla.herkesin yaptığı bizde hata olmaz elbet dayısı olan aslaetini onaylatmadan geliyo buraya.dediğim gibi biz yasalarla hareket ettik, her yıl kılıfına uydurdular red verdiler.aynı yerden bir bekar bayan annesi tansiyon hastası diye belgelendirdi tayin aldı.nasıl mı oldu ? paşa torpiliyle.ee ben tüp bebekle hamile kaldım ve süreçte baba faktörü gerekli noldu bizim mecburiyet ? ve bu sebep bizi haklı çıkararak dava yolu açıyor. inş hayırlısı olur.ama hayır dayıda bitiyor.tek suçumuz eşiminde benimde torpilsiz olarak atanmamız oldu.torpil olsaydı zaten çoktan kavuşurduk.bakalım zamn ne gösterecek.

mesaj tekrarı .......

Son düzenleme:

Canım sinirlenme hamile halinle devlet, sosyal devlet esasına göre aile bütünlüğünü sağlamak zorunda. Hem zorlukla kazanılmış bir hakkın var bundan vazgeçmek de zor anlıyorum seni. Hiçbişi arkadaşın dediği ancak özel sektör için geçerli olabilir. Devlet vatandaşının her türlü rahatını karşılamak zorunda. Çünkü oyları da bu vatandaştan alıyor, vergiyi de.

Hem hiçbişi arkadaş sizce herkes bu arkadaşlar gibi ayrı olsa devlet kapitalist işveren pozlarına takılıp herkesi başka yerlerde çalışmaya zorlasa sizce bu ülkeye faydalı olabilecek nesiller nasıl yetişecek? Unutmayın ki faydalı bir eğitim ancak sevgi dolu bir aile yuvasından alınabilir. B yüzden devletin hiçbir çocuğu böylesine mutsuz etmeye hakkı yok.

O torpil yaptıranların var ya aldıkları her kuruş haram. Yatacak yerleri yok. KPSS falan varmış sınavlar varmış hikaye. Sağlam torpilin olduktan sonra 90 da çekersin sınavdan 100 de.

Canım sinirlenme hamile halinle devlet, sosyal devlet esasına göre aile bütünlüğünü sağlamak zorunda. Hem zorlukla kazanılmış bir hakkın var bundan vazgeçmek de zor anlıyorum seni. Hiçbişi arkadaşın dediği ancak özel sektör için geçerli olabilir. Devlet vatandaşının her türlü rahatını karşılamak zorunda. Çünkü oyları da bu vatandaştan alıyor, vergiyi de.

Hem hiçbişi arkadaş sizce herkes bu arkadaşlar gibi ayrı olsa devlet kapitalist işveren pozlarına takılıp herkesi başka yerlerde çalışmaya zorlasa sizce bu ülkeye faydalı olabilecek nesiller nasıl yetişecek? Unutmayın ki faydalı bir eğitim ancak sevgi dolu bir aile yuvasından alınabilir. B yüzden devletin hiçbir çocuğu böylesine mutsuz etmeye hakkı yok.

O torpil yaptıranların var ya aldıkları her kuruş haram. Yatacak yerleri yok. KPSS falan varmış sınavlar varmış hikaye. Sağlam torpilin olduktan sonra 90 da çekersin sınavdan 100 de.

Canım ya Allah razı olsun.Evet sosyal devlet nerde o zman değil mi ? dilerim beni anlamayn sizi anlasın.yok zaten verimli çalışma, her an aklın kendi derdinde.doğrusu bu değil ama elbette insanız.bile bile mecbur etmek bu.bende helal etmiyorum onlara hakkımı.yazık her daim haklının hakkını yiyorlar.milyonlarca insanlar öyleleri yüzünden değil mi mağdur oluyor ? senelr önce hak yerini bulmuştu benim durumumda, aynı yere başvurduğum ark torpilim var sağlık bakanından siz boşa girdiniz beni alcaklar eşimin tayininide aldırdım dedi, yuh dedim nitekimde yaptı.ben elendim o girdi. çok beğenmelerine bilgili bulmalarına rağmen o kazndı.aylar sonra bi telefon geldi ve yaşadığım şehirde gen müd başladım.şans ve hakkın adaleti diyelim.o arkadaş şimdi şirket personeli.bense devletteyim.dilerim hepimizin hakkı böyle böyle çıksın o torpillilerden.

Back
X