• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

işinden memnun olmayanlar ama çıkma cesareti gösteremeyenler var mı:(:(

Daha bir ay olmadı işe başlayalı ben. Ama neyse ki Allah yüzümü kara çıkarmadı, işimi gayet güzel götürmeyi becerdim şimdiye kadar.
Ama şikayetlerim vardı. Şirket taşındı, aşağı yukarı 50 km gitmem gerekiyor. Saatlerim çok uzundu. Haftasonu izin kullanamadım doğru dürüst.
Bu akşam patladım, acil toplantı yapıldı. Olmuyor çıkacağım dedim.
Artık servisim var ve çalışma saatlerimi 3 saat kısalttılar. Bundan sonra da haftasonları çalışmayacağım.
Çok da güzel oldu.
Çıkma aşamasını göze alıp rest çekmek işe yarıyormuş. Oturup düşünsem hayatta o çıkışı yapamazdım. :1:

işimi seviyorum. çalışma saatleri rahat. ama okulum sıkıntılı bi okul. öğrenci profili açısından :50:

Daha bir ay olmadı işe başlayalı ben. Ama neyse ki Allah yüzümü kara çıkarmadı, işimi gayet güzel götürmeyi becerdim şimdiye kadar.
Ama şikayetlerim vardı. Şirket taşındı, aşağı yukarı 50 km gitmem gerekiyor. Saatlerim çok uzundu. Haftasonu izin kullanamadım doğru dürüst.
Bu akşam patladım, acil toplantı yapıldı. Olmuyor çıkacağım dedim.
Artık servisim var ve çalışma saatlerimi 3 saat kısalttılar. Bundan sonra da haftasonları çalışmayacağım.
Çok da güzel oldu.
Çıkma aşamasını göze alıp rest çekmek işe yarıyormuş. Oturup düşünsem hayatta o çıkışı yapamazdım. :1:

Canım çok sevindim senin adına bizim hafta sonları yarım gün bari olsa keşke ama yok akşam 5 e kadar bazen dişini göstermek iyi oluyor

neden mi çünkü biz muhasebecilerin 1. işten çıkış saatlerimiz belli değil,her gün su saatte çıkalım deyip çıkamıyoruz yok kasa teslim etme,yok fatura kes, hesapları kapa bir bakıyorsun aksam 9 olmuş. 2. hakettıgımızı alamıyoruz yaptığımız iş iş olarak görünmüyor diğer insanlara göre.ama en ufak hata yapma gibi bir lüksümüz yok insanların sana olan güveni biitiyor. 3. yorulmaya hakkımız yok biz oturuyoruz, masabasındayız ya!insan oturarak ne kadar yorulabilir diye düşünüyorlar. ama bilmiyorlar ki beyin yorgunluğu beden yorgunluğunun yanında solda sıfır kalıyor. söylencek aslında o kadar çok sey var ki sadece biz birbirimizi anlayabiliyoruz:25:

sana kesinlikle katılıyorum özellikle çalışma saatleri yönünden sıkıntı yaşıyorum ben,,
işten çıkış saatim belli değil artı cumartesilerim yok ayrıca kendi emeğim olan maaşımı istemeye korkuyorum resmen..
özel sektör çok acımasız mecbur olmasam asla çalışmam...
ev hanımlığı yaparım valaa..

bende hiç ama HİÇ memnun değilim
o kadar huzursuzumki hayatımda hiç bu kadar huzursuz olmamıştım
ağlaya ağlaya gidiyorum resmen
çıkmak istiyorum ama bi türlü fırsatını bulup konuşamadım
sözleşmemde var
ne yapıcam bilmiyorum :(((((

Bende işinden memnun olmayanlardanım :14::14::14: Çok rahat bir yerde çalışıyorum;karışan görüşen yok,istediğim zaman izin kullanıyorum,işim olduğunda erken kaçabiliyorum şimdi diyeceksiniz allahtan belanımı istiyorsun gül gibi işin var ama burası bana gelecek vaat etmiyor hergünüm bir öncekiyle aynı...Bir çıkayım daha iyi iş bulayım diyorum,bir de kalayım çocuk olunca çıkarım diye düşünüyorum :27::27::27: Eğer elinizi kolunuzu bağlayan sebepler var ise (evlilik,borç,iş bulma kaygısı gibi) direk çıkarım diyemiyorsunuz zaten...Hepimiz için hayırlısı olsun inşallah :18::18::18:

sanki bunu ben yazmışım o derece aynı durumdayım :)

Ahh ahhh... Maalesef ben de çalıştığım yerden memnun değilim, hatta daha birkaç dakika öncesine kadar bu konuyla ilgili arkadaşıma dert yanıyordum. Çıkmayı çok istiyorum ama korkuyorum aylarca işsiz kalmaktan, eh kredi borcu, faturalar vs. ekonomik anlamda çok canım sıkılıyor biraz daha sabredeyim diyorum her gün ama nereye kadar. Her sabah resmen ayağımı sürüye sürüye geliyorum :43: Benim şikayetim huzursuzluk ve yaptığım iş...O kadar saçma sapan meselelerde kavga gürültü çıkıyor ki herkesin tadı kaçıyor. Üstelik kendi mesleğimi yapmak yerine bambaşka şeyler yapıyorum.. Hiç mutlu değilim kısacası :5:

bundan önce ki çalıştığım yer için ben de öyle düşünüyordum kiii çok şükür çıktım.
şimdi ki yerimden çok şükür memnunum. bazı sebeplerden dolayı çıkmak istediğimi söyledim bahane olarak çok geç çıkıyorum dedim. yarım saatte olsa geriye aldılar. maaşıma zam yaptılar. cumartesi de 1 de çıkıyorum. buraya gireli 2 -3 ay oldu rabbim yüzümü kara çıkarmasın. ne onların ne benim :nazar:

Son düzenleme:
mutlaka ama istediğin dönemde izne cıkamadıktan sonra ne anlamı kalıyor ki özelde az bir süre calıstım bilirim köpek gibi yoruyorlar insanı gerçi bizimde farkımız kalmadı yavas yavas özellesmeye baslıyoruz
hangi kurumdasın düz memur olarakmı atandın bende yeni memur oldumda merak ettim

Ahh ahhh... Maalesef ben de çalıştığım yerden memnun değilim, hatta daha birkaç dakika öncesine kadar bu konuyla ilgili arkadaşıma dert yanıyordum. Çıkmayı çok istiyorum ama korkuyorum aylarca işsiz kalmaktan, eh kredi borcu, faturalar vs. ekonomik anlamda çok canım sıkılıyor biraz daha sabredeyim diyorum her gün ama nereye kadar. Her sabah resmen ayağımı sürüye sürüye geliyorum :43: Benim şikayetim huzursuzluk ve yaptığım iş...O kadar saçma sapan meselelerde kavga gürültü çıkıyor ki herkesin tadı kaçıyor. Üstelik kendi mesleğimi yapmak yerine bambaşka şeyler yapıyorum.. Hiç mutlu değilim kısacası :5:

Kim tam olarak memnun ki işinden ? Öyle biri varsa çok şanslı gerçekten. Ben de cumartesi günü çalışmaktan nefrett ediyorum, merak ediyorum bu patronlar kendi eşleri bizim kadar yoğun çalışsaydı ne yaparlardı ? Ve inanmayacaksınız ama cumartesileri boşuna geliyorum. Bide göya öğlene kadar denmişti başta. 15:00 ten önce de çıkılmıyor. Bombalayasım var burayı ama maalesef ben de cesaret edip ayrılamıyorum. Halbuki para ihtiyacı olmasa gidip rahatsız olduğum herşeyi yüzlerine söyleyip çekip gidicem ama olmuyo işte...

Konu açılalı çook uzun zaman olmuş ama belki birilerinin hala fikre ihtiyacı vardır...
En yakın arkadaşımın işyerine girmek gibi bi gaflette bulundum.Hem dostluğu hem işi ayrı bi şekilde götürdük götürmesine ama gün geldi tavırları değişmeye başladı.Surat asıyor,en ufak şeyden kıyameti koparıyor,başkalarının yanında yapmadığım hatalar yüzünden beni küçümsüyordu.Hem işe ihtiyacım olduğu için hem de istifa edersem arkamdan "işin en yoğun zamanı beni bırakıp gitti" diye laf çıkaracağından istifa edemedim.Ama ne yemek yiyebiliyordum ne gülebiliyordum orada.Çaresizlik ne uyku ne huzur bıraktı bende.Çıkar yolu Esma-ül Hüsna'daymış meğerse.Akşam ezanı okunduktan sonra yatsı okununcaya kadar 99 kez "YA REŞİDU" ismini söyledim.Ama öyle gönülden dua ettimki anlatamam.Olgunluk ve hidayet veren demek anlamı da.Allahım dedim bana yol göster.İstifa etsem arkamdan söyleyeceklerini tahmin edebiliyorum.Lütfen bana bi yol göster diye yalvardım.Ertesi gün saat 9da bana artık ssk yapamayacağını,gelirinin kısıtlı olduğunu,iş bakmamı söyledi kendi.(aylık 8 milyar geliri ve 1500tl gideri olan biri bu)O kadar mutlu oldumki anlatamam.İşsiz kaldığına insan memnun olurmu oluyormuş.Gözlerimin içi güldü günler sonra.Bunu bana söyledikten sonraki gün yeni bi eleman aldı işe.İşimizin a sından anlamayan daha ilk kez çalışacak olan bi eleman üstelik.Ssksını başlattı ve benim yanımda herkese "sağ kolum benim.ona çok güveniyorum,diğerleri gibi olmayacak eminim" diyerek beni ezmeye devam etti.Buna rağmen mutluydum.Çok şükürki 2 gün sonra daha iyi şartlarda iş bularak çıktım.
Diyeceğim o ki bu dua kurtuluşun anahtarı.Ne zaman kararsız kalsam okurum.Ve hiç işe yaramadığını görmedim.Ya kafamda bi karar oluşur ve onu uygularım yada dış etkenlerle karar ortaya kendiliğinden çıkar.Hemde 1 gün içinde...
Gönülden ettiğiniz hiçbir dua geri dönmüyor.Yeterki dua ederken samimi olun...

Bende işinden memnun olmayanlardanım :14::14::14: Çok rahat bir yerde çalışıyorum;karışan görüşen yok,istediğim zaman izin kullanıyorum,işim olduğunda erken kaçabiliyorum şimdi diyeceksiniz allahtan belanımı istiyorsun gül gibi işin var ama burası bana gelecek vaat etmiyor hergünüm bir öncekiyle aynı...Bir çıkayım daha iyi iş bulayım diyorum,bir de kalayım çocuk olunca çıkarım diye düşünüyorum :27::27::27: Eğer elinizi kolunuzu bağlayan sebepler var ise (evlilik,borç,iş bulma kaygısı gibi) direk çıkarım diyemiyorsunuz zaten...Hepimiz için hayırlısı olsun inşallah :18::18::18:

Bunu yazdıktan sonra çok zaman geçmiş :9::9::9:Sabrım bebeği bekleyemedi maalesef ve bardak taştı.Bir hafta önce işten ayrıldım inşallah burası daha hayırlıdır benim için :16::16::16:

Demek Martın 3 ünden bu yana işinden memnun olmayan kimse yok ne güzel.:43:
mesleğimi yapamadığım gibi bir de tarzımla alakası olmayan bir işle uğraşıyorum.onu da geçtim fabrikadaki işçi bile hadsiz.
tamam işçi kesimi zaten hadsiz de ben nasıl bu şirkete girdim ne diye girdim şimdi niye çıkamıyorum.
resmen bir mühendis ızdırabı yaşıyorum.
şu cuma günü dualarım nie kabul olmuyor da birisi beni kovmuyor bu işten anlamıyorum.

bende muhasebeciyim . bende çalışmak istemiyorum ama senle aynı sebepten çıkamıyorum bu işi bile 6 ayda buldum :50:

herkes aynı dertten müzdarip .aslında herkes çıkmak istiyor ama cesaret edemiyoruz üzerimizdeki şartlardan dolayı. okuldan mezun olur olmaz hemen işe gireyim diye ilk iş teklifine atlayınca sonunda böyle mutsuz oluyorsun.hiç alakası olmayan mutsuzların mesleği muhasebeciliği yapıyorum bende ve nefret ediyorum işimden.ama ayrılamamamın nedeni haftasonlarının olması maaşımı zamanında almam istediğim zaman izin kullanabilmem gibi sebepler.

çıkmak istiyorum aile şirketi bir işi dört kişiye birden gösteriyorsun. öğle aran yok .sürekli herkese hesap vermek zorundayım ve yaptığınızın işin kıymeti yok. hem pazarlama hem muhasebe yapmak zorunda kalıyorum çoğu zaman. ama yine de ayrılamıyorum .üç sene olacak başka biyerde çalışmaya resmen korkuyorum. kaç tane iş buldum cumartesi çalışması var diye yerimden kımıldayamıyorum. şimdi hiç kımıldayamam :S

Back
X