- 11 Aralık 2018
- 42.640
- 264.970
- 598
- Konu Sahibi sKsEsLsEsBsEsK
-
Sifonda ya da armatürlerin birinde sızıntı vardır farketmiyorsunuzdur muhtemelen.Ay bilmiyomki ya gerci gecen aylarda dedim bikere yaziyim bakim nekadar camasir yikiyom 35 makina camasir yikadim 1 aydayinede bu kadar gelmez ama ya ne bilim
:) ben de çok çamaşır yıkıyorum. Gün içinde de baya su tüketiyorum ama hiç o kadar gelmedi. O tutarın yarısına bile yaklaşmadım :) bir kere arkadaşın 200 lira faturasını ödemiştik bir de boş ev. Meğer sızıntı yapıyormuş vanayı kapatmayı unutmuş. Hala ara ara yad eder güleriz o faturaya :) su için fazla bir tutar geldi bana . Sen kontrolü elden bırakma :))Ay bilmiyomki ya gerci gecen aylarda dedim bikere yaziyim bakim nekadar camasir yikiyom 35 makina camasir yikadim 1 aydayinede bu kadar gelmez ama ya ne bilim
Elektiriği kullandığım için ondan fazla yakınamıcam hergün 2 makina çamaşır bebeğin tüm kıyafetleri ütüleniyor eşiminki öyle fırınla her akşam uğraşırım mikrodalga çok kullanıyorum ışık sabaha kadar acık kombi desen öyle ocağım zaten elektrikli ..elektrik de cok gelmis size . utu mikrodalga firin cok yakar . biz 2 kisiyiz 54 geldi elektrik
Hayır kombide yazan ısı bu ev 30 derece olsa öpüp başıma koyarım ev buz bebeğimi uyku tulumuyla gezdiriyorum siz düşünün ..Bu 30 derece evin sıcaklığı mı? 30da yanıp bu miktar geliyorsa mutlaka bi sıkıntı vardır. Ev 30 dereceyse ki bunun için 60ta falan yakmanız lazım sanırım normal çok fatura gelmesi
Yalnız o derece evin derecesi değil kombide yazan o ev soğuk sadece havadaki soğukluğu kırıyor bu derece evin derecesi düşük oda termostatım kırıldı oda ısısını tam bilmiyorum ..İyide ev 30 derece nasıl üşünüyor ki yine iyi gelmiş o fatura
Bizde öyleyiz valla şaştık kaldık ..Ankara sadece ısınmada merkezi sistem evde Üşüyorum gelen 557 tl
Sinirden ölüyorum
Alt kat uzun bir tavanı olan dükkan ..alt kat / ust kat bossa cok etkiliyor.
Kontrol edicem hic oyle bisey farketmedim gercekten tesekkurlerSifonda ya da armatürlerin birinde sızıntı vardır farketmiyorsunuzdur muhtemelen.
Alt kat uzun bir tavanı olan dükkan ..
Bende fatura geldikçe eşime kızıyorum evi satalim diyorum. Bıktım bu parayı ödeyip battaniye ile oturmaktan.Bizde öyleyiz valla şaştık kaldık ..
Bugün eşim faturayı görünce elini kafasına koymuş petekleri izliyor ..
Bu kışta napıcaz bu faturalarla bilmiyoruz şaştık kaldıkkk ..
Surekli yaniyo mu kombi. Bizim yakma sistemini soyliyim bi deneyin isterseniz 20 gunluk filan 180 tl geldi. Sabah 8 de yakiyoruz 50 derecede ev isiniyo 12 ye kadar sonra kapatiyorum. Aksam 5 yada 6 gibi tekrar aciyorum gece 12 ye kadar 45 50 derece arasi oluyo ve ev sicak. Benmde kucuk bebegim var usumuyoruz.gece kapatiyorum bu arada sabaha kadar.dedigim saatlerde aciyorum.bide hangi sehirdesiniz m3 fiyati da degisiyo. Bizim burda en pahalisi sanirim.Bayanlar iyi akşamlar ..
Bu ısınma dert oldu ısınamıyoruz bide üstüne böyle faturalarla karşılaşıyoruz 8 aylıkta bebeğim var ..
Sizce tek odada elektrikli ısıtıcımı kursam doğalgazı kapatsam ..
Yatak odam çok küçük oraya klima kurulu orayamı gecsem ..
Yemek masamız mutfakta kurulu mama sandalyesi vs hep orda yiyoruz.
Şaşırdım kaldım ..
75 metrekare bir ev alt tarafı ..
Bu faturaların 500.600 gelmesi normalmi
Elektrik faturası 300 lira geldi bu ay ..
Ve bebeğim tulumla dolaşıyor evde gece kalktığımdada elleri üşümüş oluyor bu kadar fatura gelmesine rağmen bana bir akıl verin ..
Sizlerede bu kadar mı geliyor ?
Radyatör mü deniyordu ,bu kalorifer peteği gibi olan elektirikli sobalara, bizim.merkezi sistem kömür cayır cayır ev çok.guzel ama gek gelelim ev 2 den sonra gece soğuk ,yine tek battaniyeyle yatilir ama kızım üstünü katiyen örtmez o üşümesin diyede ben elektirikli yakıyorum. Çok.guzel ısıtıyor normal elektirikli sobalar givi değil klima gibide olmuyor çok memnun kalırsınız onu deneyin derimBayanlar iyi akşamlar ..
Bu ısınma dert oldu ısınamıyoruz bide üstüne böyle faturalarla karşılaşıyoruz 8 aylıkta bebeğim var ..
Şaşırdım kaldım ..
Ve bebeğim tulumla dolaşıyor evde gece kalktığımdada elleri üşümüş oluyor bu kadar fatura gelmesine rağmen bana bir akıl verin ..
Biz doğru dürüst yakmıyoruz bebeğimiz yok ancak geçen ekim ayında elektrik sobasını ara ara yaktım kasım ayında hiç yakmayıp doğal gaz yaktık ve elektrik sobasını daha az kullanıp bir odada yakmamıza rağmen doğal gazı iki odada daha uzun süre yaktık. Elektrik faturası direk düştü doğal gaz da fazla artış olmadı. Cam kenarlarınızı kontrol edin belki soğuk geliyodur. Mesela gündüz oturduğunuz odanın peteği açık kalsın gece daha düşük ayarda yattığınız odanın birde böyle deneyin bakalım.Bayanlar iyi akşamlar ..
Şaşırdım kaldım ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?