işitme testi

egeria83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2010
1
0
36
Manisa
merhaba arkadaşlar.bebeğim şu an 33 günlük.yeni doğduğunda bir de 10 gün sonra işitme testi yapıldıç.ama sağ kulak geçemedi testten.sinyallere cevap bi geçti bi kaldı çıktı.yarın tekrar test olucak.çok endişeliyim.işitme testi yaptırıp olumsuz sonuç alan var mı?

evet canım bizdede aynı 41 günlük bebeim 7 günlük yapıldı sol kulak geçti sağ kulakta sinyal azdı hiç yok değil düzlelir dediler bugün yine götürdük yine sinyal az üniversite hastanesine gidin bizde detaylı cihaz yok dediler bende korkuyorum hiç duymuyor demediler ama sonuçta sağ kulak geçemedi.doktor kaç kez yıkadınz dedi biz çok fazla yıkamadık bizim doğum sonrası ameliyat felan vb şeyler atlattık çok şükürde belki yıkamayla alakalıdır sen sık sık yıkadınmı?forumdan okudum çoğu arkaşın böğle olup sonrasında düzelmiş işallah bizimde düzelir.2 aylık olalım yine gidicez bakalım.

merhaba arkadaşlar.bebeğim şu an 33 günlük.yeni doğduğunda bir de 10 gün sonra işitme testi yapıldıç.ama sağ kulak geçemedi testten.sinyallere cevap bi geçti bi kaldı çıktı.yarın tekrar test olucak.çok endişeliyim.işitme testi yaptırıp olumsuz sonuç alan var mı?

öncelikle marhaba..ben bu konuyla ilgileniyorum..bebeğe hastaneden çıkmadan bu test yapılmak zorundadır.ama ilk zamanlar bebeğin kulağına doğum sıvısı kaçabildiği için testten geçmeyebiliyor.özellikle bebkleri banyo yaptıktan sonra tekrar test uygulanıyor.ama 2. defa test yapıldı testten bebk geçmezse BERA dediğimiz ileri tetkik yapılıyo o da 2. basamak olan hastanelerde.diyelim ki yine geçmedi bu sefer mutlaka 3. basamağa sevk edilmeli ve gereken yapılmalıdır.6. aya kadar mutlaka tanı konulmak zorundadır. her zaman erken tanı önemlidir.ama tek kulaktan geçmediyse çok fazla korkmayınn..yılda işitme kaydı binde 3 çıkarken tek kulak olması daha zor.şöyle söyleyeyim tek kulakta problem olsa bile geç kalma korkusu olmuyor çünkü tek kulağın tedavisi yok..etrafınızda vardır belki tek kulağı hiç duymayan...ben çok tanıyorum doktor yada mühendis olan...bi kulak tamnamen normal olduğu için diğer kulağı takviye edebiliyor.

Back
X