işitme ve konuşma engelli birine okuma yazma öğretme

CinnetimCennetimdir

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2011
231
6
118
İstanbul
merhaba arkadaşlar,

aranızda işitme ve konuşma engelli eğitimcileri varsa bana bu eğitimin aşamalarından bahsetmelerini rica ediyorum. teyzem duymuyor ve konuşamıyor, kendisi 42 yaşında eşide aynı engele sahip lakin onu okula göndermiş ailesi onunla iletişim kurmak yazarak kolaylaşıyor. ama teyzem derdini anlatamıyor, anlatmaya çalışsakda anlamıyor bu durum gerçekten zor. oysa okuma yazması olsaydı, en azından yazışarak hayatı gerçekten kolay olurdu. sizden ricam aranızda bu alanda eğitim görenler varsa yaşıda göz önüne alarak bana yardımcı olmanız. özel eğitim merkezlerine yollayamayız, memleketten bi süreliğine bize misafir olarak geldi bu süre zarfında öğretmem gerekecek. şimdiden teşekkürler
.

teşekkür ederim. doğuştan engelli. yani çok mu olanaksız, bilmiyorum. ama çok istiyorum öğrenmesini. en azından denicem. normal bi öğrenciye öğretir gibi. eğitimcilerden öğrenmek istediğim şu, püf noktası işi kolaylaştıracak noktalar var mıdır?

evet canım bizimde yeğenimiz var işitme engelli konuşamıyor .
engelliler okuluna gidiyor .normal okullarda çok zor .ve şimdi 8. sınıfta lise için normal okullara düşünülüyo ama kabul etmiyorlar ..yani sıradan bi eğitimle zor.

evet canım bizimde yeğenimiz var işitme engelli konuşamıyor .
engelliler okuluna gidiyor .normal okullarda çok zor .ve şimdi 8. sınıfta lise için normal okullara düşünülüyo ama kabul etmiyorlar ..yani sıradan bi eğitimle zor.

yanıtın için çok teşekkür ederim. bu iş cidden zor. ama denemeye değer. kendi çapımda deneyeceğim. allah kimseye bu durumu vermesin.

Back
X